espa pkm

Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2026, 11:19:45 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Σουηδική black metal μπάντα αποχωρίστηκε από το ένα μέλος της, το οποίο φωτογραφήθηκε να κάνει ναζιστικό χαιρετισμό και προκάλεσε αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι Watain δημιουργήθηκαν το 1998 στην Ουψάλα και έχουν κυκλοφορήσει έξι άλμπουμ, το τελευταίο από τα οποία, «Trident Wolf Eclipse» κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο, σύμφωνα με το NME.

«Πρέπει να επικεντρωθούμε στους συνοριακούς ελέγχους και στην κοινή προστασία των εξωτερικών μας συνόρων. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τους Ιταλούς και τους Έλληνες μόνους σε αυτό», τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC News ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας και μέχρι πρόσφατα επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Επτά άνθρωποι, ανάμεσα τους τουλάχιστον έξι αστυνομικοί, έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή, κατά τη διάρκεια επιχείρησης για την καταστολή μιας εξέγερσης που ξέσπασε σε φυλακή στην Πολιτεία Βερακρούς, στο ανατολικό Μεξικό, γνωστοποίησαν οι τοπικές αρχές.
Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση εντοπισμού λέμβου με περίπου 60 μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή βόρεια Σάμου από πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, σκάφος Frontex και ελικόπτερο Πολεμικής Αεροπορίας ενώ σπεύδει και Περιπολικό Ανοικτής Θαλάσσης ΛΣ.
Για τα όσα έγιναν με το νομοσχέδιο για τα κατοικία, μίλησε τα «Νέα» ο Γιάννης Τσιρώνης. Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, αναφέρει μεταξύ άλλων:
Το πνεύμα του νομοσχεδίου για τα ζώα συντροφιάς έχει τρεις πυλώνες μη διαπραγματεύσιμους.
Ληστεία με πυροβολισμούς σημειώθηκε λίγο μετά τις 5 το πρωί σε σπίτι της Κηφισιάς. Δύο διαρρήκτες μπήκαν σε σπίτι των βορείων προαστίων και όταν ο ιδιοκτήτης αντιλήφθηκε ότι κάτι περίεργο συμβαίνει και ήρθε σε επαφή με τους δύο ληστές, ένας εξ αυτών τον πυροβόλησε.
«Ο Τούρκος Πρόεδρος αν είχε να πει κάτι σε σχέση με την υπόθεση των 8 είχε την ευκαιρία να το πει τόσο κατ/ ίδιαν στον Έλληνα Πρωθυπουργό ή και δημόσια κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα.

Στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές της Ανδριανούπολης, αναφέρθηκε εκ νέου ο τούρκος πρόεδρος Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν, φορώντας μάλιστα στρατιωτική στολή, ξεκαθαρίζοντας ακόμη περισσότερο την εικόνα σχετικά με το πού το πάει η Τουρκία και τι επιδιώκει από την συνεχιζόμενη κράτηση των δύο στρατιωτικών: Αυτή τη φορά ο Τούρκος πρόεδρος συνέδεσε ευθέως -αν και με προσεκτική διατύπωση- το ζήτημα των δύο ελλήνων στρατιωτικών με την έκδοση των 8 τούρκων αξιωματικών.

Νέα απεργία ανακοίνωσαν την Κυριακή τα συνδικάτα της αεροπορικής εταιρείας Air France για τις 10 και τις 11 Απριλίου, έγινε γνωστό από συνδικαλιστικές πηγές.

Το προσωπικό της εταιρείας έχει κάνει ήδη τρεις απεργίες σε διάστημα ενάμιση μήνα.

Η Επιμορφωτική Κιλκίς συμμετέχει ως διακρατικός εταίρος στο έργο “STEM Capacity Building” που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ KA2 – Στρατηγικές Συμπράξεις. Στο έργο πέρα από την Επιμορφωτική συμμετέχει και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς ως διακρατικός εταίρος.