espa pkm

Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2026, 3:05:56 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr


Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας «για την συνεχιζόμενη κατάσταση βαριάς παρανομίας» στο κτήριο και τον περιβάλλοντα χώρο της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, υπογράφουν 93 καθηγητές της Σχολής. Οι καθηγητές τονίζουν ότι «καθημερινά τελούνται στον χώρο αυτό αξιόποινες πράξεις (διακίνηση και χρήση ναρκωτικών ουσιών, απειλές, σωματικές βλάβες και εξυβρίσεις), κάποιες εκ των οποίων έχουν κακουργηματικό χαρακτήρα» και απευθύνουν έκκληση προς όλες τις αρμόδιες αρχές για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου.
Το ζήτημα επιστροφής στην Ελλάδα των δύο ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία έθεσε στον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη χθεσινή (Δευτέρα) συνάντηση ΕΕ- Τουρκίας στη Βάρνα, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ.
Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018 22:41

Τόλμησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Δεν είναι εύκολο αυτήν την εποχή το κυβερνών κόμμα να οργανώνει ανοιχτή ομιλία με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης στο Κιλκίς, με τα προβλήματα να πιέζουν τους αγρότες και στο νομό μας οι αγροτοσυνδικαλιστές να πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία.
Το τόλμησε όμως η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ και είχε μια επιτυχημένη εκδήλωση. Κατάμεστη ήταν η αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς στην ομιλία του Βαγ. Αποστόλου αν και οι περισσότεροι δεν ήταν φίλα προσκείμενοι στο κυβερνών κόμμα.

Με 26 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς, την Τετάρτη 28-3-2018, στις 7μ.μ. Τα θέματα είναι:
Θέμα 1ο    Αναμόρφωση [8η] Προϋπολογισμού Εσόδων - Εξόδων Δήμου Κιλκίς, οικ. έτους 2018.

«Στις 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 ημέρα Κυριακή πραγματοποιήθηκε το φιλικό πρωτάθλημα Ταε κβο ντο Ήφαιστος-Άλμπατρος στο κλειστό στάδιο <<Αλέξανδρος Νικολαΐδης>> στην Πολίχνη της Θεσσαλονίκης υπό την αιγίδα της ΕΤΑΒΕ για τις ηλικίες από 2002 έως 2013 γεννηθέντων .
Η συμμετοχή αθλητών από 50 Σωματεία της Βόρειας Ελλάδας ήταν μεγάλη γι’ αυτό και η ταυτόχρονη χρήση δέκα (10) τερέν στο στάδιο της Πολίχνης για την γρηγορότερη ροή άλλα και την λιγότερη ταλαιπωρία των μικρών αθλητών των σωματείων.

Στο Κέντρο νεότητας της Γουμένισσας, την Τρίτη 23 Μαρτίου, στα πλαίσια εκδηλώσεων για τα 16  χρόνια λειτουργίας του ’’ΝΗΡΕΑ’’ δόθηκε θεατρική παράσταση  με το έργο ‘’ Το βέλος που δεν πληγώνει ‘’ που  έγραψε ο Βασίλης Μαυρογεωργίου, ενώ  η  διασκευή και η σκηνοθεσία έγινε από την Σοφία Τσινάρη. Χαρακτηριστικό είναι πως η εφημερίδα «το Βήμα» το κατάταξε στις 10 καλύτερες παραστάσεις της σεζόν.

Μία άκρως ιστορικού ενδιαφέροντος  θεατρική παράσταση έλαβε χώρα την Παρασκευή 23 Μαρτίου  στο ΚΔΑΠ Kinesis for kids 21ης Ιουνίου 20! Οι μικροί μας ηθοποιοί μας ταξίδεψαν σε άλλες εποχές με τις υποκριτικές τους ικανότητες!

Με μια πανηγυρική υποδοχή, προσγειώθηκε η πρώτη πτήση της Qatar Airways στη Θεσσαλονίκη. Η καθιερωμένη αψίδα νερού υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» το αεροσκάφος Airbus A320. Το νέο δρομολόγιο που θα εκτελείται τέσσερις φορές εβδομαδιαίως από τη Ντόχα στη Θεσσαλονίκη, δεύτερο σταθμό της εταιρείας στην Ελλάδα, ξεκινά έναν μήνα πριν την έναρξη πτήσεων προς τον τρίτο προορισμό της εταιρείας στη χώρα μας, το νησί της Μυκόνου.
«Η Αυτοδιοίκηση υπέστη σοκ από την εφαρμογή των βίαιων μνημονιακών πολιτικών καθώς υπήρξε μείωση των πόρων άνω του 60% και εξοβέλισε κάθε αναπτυξιακή ιδιότητα. Καλούμαστε να μπορέσουμε καθώς βαδίζουμε σε μια νέα εποχή, να ανατάξουμε την κατάσταση».

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Έφεδρου Αξιωματικών Νομού Κιλκίς συγχαρεί τους Υποστράτηγο κο Πέτρο Δεμέστιχα για την ανάληψη των καθηκόντων του ως Διοικητής της Ιστορικής 1ης Μεραρχίας  "Η ΣΜΥΡΝΗ"  στην Βέροια ως και τον Συνταγματάρχη  κο Παναγιώτη Καρατζά για την ανάληψη της Διοίκηση του 1ου Συντάγματος  Πεζικού στην Φλώρινα.