espa pkm

Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2026, 9:13:03 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Ανοιχτός είναι πλέον ο δρόμος για την «επιστροφή των κλεμμένων» από την υπόθεση των Energa - Hellas Power τόσο στους δήμους όσο και στο ελληνικό Δημόσιο. Εισαγγελική διάταξη, που είναι στη διάθεση του «Βήματος», δίνει το «πράσινο φως» ώστε να γυρίσουν περίπου 10 εκατ.
Έξι περίπου χιλιάδες άτομα από όλη την Ελλάδα προσέρχονται, σήμερα, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για να συμμετάσχουν στην ιδρυτική πράξη του Κινήματος Αλλαγής. Παρά τα προβλήματα των προηγούμενων ημερών, που πάντως ξεπεράστηκαν χωρίς σοβαρές αναταράξεις, στη βάση της κεντροαριστεράς οι προσδοκίες για την παρουσία του νέου φορέα στο πολιτικό σκηνικό αλλά και για την εκλογική του παρουσία παραμένουν μεγάλες.
Στο ΑΣΕΠ απεστάλη ο κατάλογος για την προκήρυξη 118 θέσεων τακτικού προσωπικού σε ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, μετά από σχετική έγκριση από τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη.

Οι θέσεις αφορούν τις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ διαφόρων κλάδων και ΔΕ Τηλεφωνητών, οι οποίοι θα τοποθετηθούν κατά κύριο λόγο σε νησιωτικούς και ορεινούς δήμους, που αντιμετωπίζουν δυσκολίες από ελλείψεις προσωπικού, καθώς και στις περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.

Του Αιμίλιου Σαββίδη.

Φίλε αναγνώστη εσύ που αναζητάς την γνώση, έλα να κάνουμε μαζί ένα μακρινό ταξίδι πίσω στον χρόνο σ’ αυτό το ζεστό αγκάλιασμα της ζωής, στο όνειρο που δεν χάθηκε αλλά έμεινε ριζωμένο πολύ βαθιά στην μνήμη μας.
Να ταξιδέψουμε σε πολιτείες και ηρωϊκά κάστρα μισογκρεμισμένα, σε εκκλησίες και μοναστήρια, μάρτυρες περασμένων μεγαλείων σε φύση σκληρή και ταυτόχρονα πανέμορφη και ειδυλλιακή, σε περιβάλλον όπου διαμορφώθηκε ο χαρακτήρας η ιδιοσυγκρασία και η ψυχή των κατοίκων του Πόνου. Εκεί που έζησαν άνθρωποι ηλιογέννητοι που απ΄ τα παμπάλαια χρόνια, βύζαιναν μυστηριακά το φως μέσα στους μύθους και αντλούσαν τους χυμούς βαθιά από την πιο γνήσια λαϊκή τους παράδοση.

Περιοδείες και εξορμήσεις σε εργασιακούς χώρους του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα, σε χώρους εκπαίδευσης, υγείας και σε εργοστάσια πραγματοποίησαν την προηγούμενη εβδομάδα μέλη του ΚΚΕ, με αφορμή την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.
Σε ανακοίνωση του ΚΚΕ αναφέρονται μεταξύ άλλων: Εμπνευσμένοι από το ιστορικό ταξικό αποτύπωμα του αγώνα των εργατριών της Ν. Υόρκης το 1857 - από την αιματηρή αναμέτρησή τους με την εργοδοσία, την αστυνομία και τις δικαστικές αρχές, γιατί διεκδίκησαν 10ωρη δουλειά, από 16 ώρες που εργάζονταν, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, μεροκάματα ίσα με των κλωστοϋφαντουργών και των ραφτών - τα μέλη της ΤΕ Κιλκίς, απευθύνθηκαν σε εργάτριες και υπαλλήλους, καθώς και στους άντρες συναδέλφους τους.

Κατέρρευσε γέφυρα πεζών που βρισκόταν υπό κατασκευή στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, με πληροφορίες να κάνουν λόγο για αρκετούς νεκρούς.

Σύμφωνα με την αστυνομία, από την κατάρρευση υπάρχουν αρκετοί νεκροί, ενώ καταπλακώθηκαν πέντε με έξι οχήματα.
Σε δις ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο λέκτορας του ΑΠΘ, ο οποίος κρίθηκε ένοχος -χωρίς ελαφρυντικά- για τη δολοφονία της 34χρονης συζύγου του και της 85χρονης γιαγιάς της, που έχασαν τη ζωή τους από δηλητηρίαση με αρσενικό.
Επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί της Πέμπτης έξω από τα δικαστήρια του Αιγίου όπου επρόκειτο να δικαστεί ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος για τις ομοφοβικές δηλώσεις του.
Ομάδα αντιεξουσιαστών που βρίσκονταν εκεί σε συμπαράσταση προς τους ομοφυλόφιλους που είχαν μηνύσει τον Αμβρόσιο προπηλάκισε τον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μιχάλη Αρβανίτη και έναν ακόμα πολιτευτή του ναζιστικού κόμματος, που βρέθηκαν στα δικαστήρια για να συμπαρασταθούν στον Μητροπολίτη.

Την παγκόσμια  ημέρα της Γυναίκας, όπως, ως γνωστόν, έχει ορισθεί η 8η Μαρτίου κάθε έτους, τίμησε με μια λιτή αλλά συνάμα απολύτως αντιπροσωπευτική εκδήλωση για την γυναικεία παρουσία στην περιοχή της Παιονίας, ο σύλλογος γυναικών δήμου Παιονίας «Ευκράντη», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3.3.18 στον πολυχώρο εστίασης «Αλεξάνδρειον» του Πολυκάστρου.

Ήταν μια πρώτη και προκαταρκτική όσων θα ακολουθήσουν συνάντηση που αναλώθηκε σε γενικόλογες αναφορές στην ανάγκη ενότητας και συστράτευσης ενόψει των εθνικών εκλογών που δεν θα αργήσουν, η συνάντηση του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωστή Χατζηδάκη με 30 κομματικά στελέχη του ν. Κιλκίς (ΝΟΔΕ, Τοπικές κ.λ.π) που έλαβε χώρα το μεσημέρι της Κυριακής 11 Μαρτίου στα γραφεία της Ν.Δ.