espa pkm

Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2026, 4:38:12 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Mια 46χρονη με τους δυο γιους της, έναν 27χρονο και έναν 23χρονο βρίσκονται ανάμεσα στα μέλη σπείρας που ανατίναζε ΑΤΜ με τη μέθοδο της διοχέτευσης αερίου «PLOFKRAAK» ενώ εμπλεκόμενη στην ίδια υπόθεση είναι και μια 21χρονη σύντροφος ενός εκ των οκτώ συνολικά κατηγορουμένων με ενεργό ρόλο καθώς ήταν η «τσιλιαδόρος».

Περίεργα τουρκικά, αλλά και... ρωσικά δημοσιεύματα είδαν προσφάτως το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα δήθεν ενδιαφέρεται για την αγορά των πυραύλων S-400 από την Ρωσία.
Οι σχέσεις Τουρκίας και ΗΠΑ βρίσκονται κοντά στο σημείο κατάρρευσης και η Ουάσινγκτον θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, προειδοποίησε σε δηλώσεις του την Τρίτη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι ειδικοί εξετάζουν ένα δέμα στο κοινοβούλιο.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Πηγή: Το Βήμα
Η Ευρωπαϊκή Ενωση στέκεται στο πλευρό της Βρετανίας στην υπόθεση Σκριπάλ και αφού το Λονδίνο ανακοίνωσε ότι η Μόσχα βρίσκεται πιθανότατα πίσω από την απόπειρα δολοφονίας με νευροτοξική ουσία του πρώην ρώσου διπλού πράκτορα, δήλωσε την Τρίτη ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις.
Τον πρόεδρο της Πορτογαλίας, Μαρτσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα, θα υποδεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου την Τρίτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η συνάντηση των δύο ανδρών είναι προγραμματισμένη για τις 13:00 μ.
Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί ο Πρόεδρος της Πορτογαλίας, Μαρτσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα, ο οποίος το πρωί της Τρίτης κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Στη συνέχεια μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου πραγματοποιήθηκε η επίσημη υποδοχή του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.
Το τουρκικό κοινοβούλιο ενέκρινε την Τρίτη νόμο που αναθεωρεί τις εκλογικές ρυθμίσεις, ψηφίζοντας ένα αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο το οποίο μπορεί, σύμφωνα με την αντιπολίτευση, να επιτρέψει τη νοθεία και να θέσει σε κίνδυνο τη διεξαγωγή δίκαιων εκλογών το 2019.
Τον τρόμο έζησε ένας 17χρονος μαθητής στη Νίκαια όταν άγνωστοι, φορώντας κουκούλες εισέβαλαν στο σπίτι του και τον μαχαίρωσαν προκειμένου να κάνουν ανενόχλητοι τη ληστεία τους.

Ο μαθητής μόλις είχε επιστρέψει στο σπίτι του από το σχολείο χθες το μεσημέρι και ήταν μόνος στο σπίτι.
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν την Τετάρτη, στην Ιόνια Οδό και συγκεκριμένα στο τμήμα από Γαβρολίμνη έως Μεσολόγγι, με σκοπό την εκτέλεση εργασιών μεταφοράς καλωδίου από τον ΔΕΔΔΗΕ.

Ειδικότερα, στις 12:00 και για περίπου μια ώρα θα ισχύει ολική διακοπή κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα από τον ανισόπεδο κόμβο Γαβρολίμνης έως τον ανισόπεδο κόμβο Μεσολογγίου.