espa pkm

Τρίτη, 25 Αυγούστου 2026, 11:40:25 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Βανδαλισμούς στο εξωτερικό μέρος του κτιρίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας καταγγέλλουν οι Πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Πέμπτη, έγινε εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια τοιχογραφίας η οποία δημιουργήθηκε στον εξώστη του φουαγιέ, απέναντι από την κεντρική είσοδο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και η οποία αφηγείται την ιστορία της Θεσσαλονίκης στο χώρο της Μακεδονίας.
«Αυτή τη στιγμή, σε τουρκικές φυλακές έχουμε δύο Έλληνες ομήρους, έναν αξιωματικό και έναν υπαξιωματικό» τόνισε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Ρουμάνο ομόλογό του Μ.
Το συνδυασμό για την επανεκκίνηση της οικονομίας με βάση ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης της χώρας με σύγχρονους όρους και δημιουργία προϋποθέσεων και φιλικού κλίματος για ανάπτυξη επενδυτικών πρωτοβουλιών, παρουσίασε από το βήμα του Συνεδρίου της ΓΣΕΒΕΕ με θέμα «Οικονομική Δημοκρατία και ΜμΕ» η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.
Τη διαβεβαίωση πως δεν τίθεται ζήτημα περικοπών στα αναπηρικά επιδόματα έδωσε στους εκπροσώπους των αναπήρων ο διοικητής του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) Στυλιανός Πλιάκης.

Συγκεκριμένα, ο διοικητής και στελέχη του ΟΠΕΚΑ συναντήθηκαν με τον πρόεδρο και το γενικό γραμματέα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), Γιάννη Βαρδακαστάνη και Γιάννη Λυμβαίο.
Την πρόταση νόμου του Ποταμιού που κατατέθηκε τον Δεκέμβριο του 2016 για την σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, υιοθετεί ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, «αδειάζοντας» τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος έθεσε το ίδιο θέμα μόλις χθες στην Βουλή κατά την συζήτηση της πρότασης της ΝΔ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής.
Αποχωρεί το ΚΚΕ από την ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης για τη NOVARTIS. Από την αρχή το ΚΚΕ είχε δηλώσει ότι θα αποχωρήσει από την επιτροπή αν επιχειρηθεί να μην γίνει έρευνα επί της ουσίας και αν δεν κληθούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες.

Από το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) ανακοινώνεται ότι θα διακοπεί προσωρινά η παροχή ρεύματος στους οικισμούς Γαλλικού, Ξυλοκερατιάς, Πικρολίμνης, Μπακέικα την Κυριακή 11 Μαρτίου από τις 15:00 έως τις 18:00 και τη Δευτέρα 12 Μαρτίου από τις 8:00 έως τις 12:00 λόγω προγραμματισμένης εκτέλεσης τεχνικών εργασιών στο δίκτυο.

Εξι μήνες μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» στο αγκυροβόλιο του Πειραιά κοντά στην Ψυτάλλεια (10/09/2017) και ακόμα κανείς δεν γνωρίζει τα ακριβή αίτια.

Το πλοίο μετά την ανέλκυσή του οδηγήθηκε στη θαλάσσια περιοχή των εγκαταστάσεων του ναυπηγείου Σπανόπουλου στη Σαλαμίνα και, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει γίνει ο δεξαμενισμός και η επιθέωρησή του με αποτέλεσμα έως σήμερα να μην μπορεί να πραγματοποιηθεί καμία πραγματογνωμοσύνη από τους αρμόδιους επιθεωρητές, που έχει ορίσει η εισαγγελία Πειραιά, η Ελληνική Υπηρεσία Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων αλλά και η πλοιοκτήτρια εταιρεία.
Θέμα ολίγων ημερών είναι να αποδειχτεί ότι πίσω από την δηλητηρίαση του Σεργκέι Σκρίπαλ βρίσκεται η Μόσχα. Αυτό αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Sun που επικαλείται Βρετανούς μυστικούς πράκτορες.

Όπως αναφέρεται στο αποκλειστικό ρεπορτάζ, η νευροπαραλυτική ουσία που χρησιμοποιήθηκε κατά του Σκρίπαλ θα μπορούσε να παρασκευαστεί σε εργαστήριο που μόνο μια κυβέρνηση θα μπορούσε να διαθέτει.
Να διερευνηθούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης και να εμφανιστεί ενώπιον της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για τη NOVARTIS, ζητά ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε νέα επιστολή του.