espa pkm

Τρίτη, 25 Αυγούστου 2026, 11:05:46 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

«Ο θάνατος ενός ανθρώπου δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης» επισημαίνει το Παράρτημα ΑμεΑ Δυτικής Αττικής, σχετικά με το θάνατο περιθαλπόμενης του Παραρτήματος και με αφορμή «το σχετικό θόρυβο στον Τύπο».

Κωδικός Καρίτσα. Ο Κιλκισιακός μεταβαίνει τη Κυριακή στη Πιερία για να τεθεί αντιμέτωπος με τη τοπική ομάδα. Οι Γιάννης Καραμπάς και Γιώργος Μοσχάκης δε θα μπορέσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους λόγω καρτών, όμως όλοι οι υπόλοιποι δηλώνουν αποφασισμένοι να επιστρέψουν με το διπλό στη βάση τους.
Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε, και μένει πια οι παίκτες του Μάκη Κατσαβάκη να βγάλουν και πάλι μέσα στον αγωνιστικό χώρο την εξαιρετική εικόνα του τελευταίου μήνα.

Η σφοδρή καταιγίδα που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 7 ανθρώπους απομακρύνεται από τις βορειοανατολικές ΗΠΑ, θα συνεχίσει ωστόσο την καταστροφική της πορεία σαρώνοντας τις ακτές με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους και τις πλημμύρες.
Παρασκευή, 02 Μαρτίου 2018 21:50

Πυρκαγιά σε μονοκατοικία στα Πατήσια

Πυρκαγιά ξέσπασε αργά το μεσημέρι του Σαββάτου σε μονοκατοικία, στη συμβολή των οδών Πετροπουλάκη και Παρασκευοπούλου, στα Κάτω Πατήσια. Στη μονοκατοικία διαμένει ένα ηλικιωμένο ζευγάρι, το οποίο πρόλαβε και βγήκε μόνο του έξω από το σπίτι, πριν να φθάσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.
«Έχουν γίνει και συνεχίζουν οι αναγκαίες ενέργειες, τόσο στο διπλωματικό επίπεδο όσο και στο επίπεδο της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεών μας»,δηλώνει αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Φώτης Κουβέλης. Αναλύοντας δε τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε το συμβάν, ο αρμόδιος υπουργός σημειώνει: «θέλω να πιστεύω ότι το περιστατικό θα αξιολογηθεί από τις τουρκικές αρχές στις πραγματικές του διαστάσεις».

Σκηνικό κρίσης και στον Έβρο φαίνεται να στήνει η Τουρκία, σε μία περίοδο που οι σχέσεις μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας είναι ήδη τεταμένες, μετά και το θερμό επεισόδιο στα Ίμια, αλλά και το μπαράζ τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο.

Η υπόθεση με τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο εξελίσσεται σε διπλωματικό και πολιτικό θρίλερ μεταξύ των δύο χωρών.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς  χαιρετίζει την επιλογή της κυβέρνησης για τη  θεσμοθέτηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης, των νηπίων β΄ ηλικίας, στα δημόσια νηπιαγωγεία, σύμφωνα μάλιστα και με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.
Η θεσμοθέτηση της Υποχρεωτικής Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και η σύνδεσή της με την Πρωτοβάθμια, μέσω της ομαλής μετάβασης από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό σχολείο είναι μια ουσιαστικής σημασίας παρέμβαση στο εκπαιδευτικό σύστημα. Πρόκειται για έναν θεσμό που η καθιέρωσή του ανάγεται στο 1985 (Ν.1566/85) και αποτελεί σημαντικό στοιχείο του συνολικού μεταρρυθμιστικού σχεδίου  του πολιτικού μας φορέα στο χώρο της Παιδείας.

Το θάνατο ενός 20χρονου φαντάρου, ο οποίος υπηρετούσε στην Ημαθία, γνωστοποίησε με ανακοίνωση του το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Με μια λιτή ανακοίνωση και χωρίς να δίνει πολλές λεπτομέρειες, το ΓΕΣ κάνει λόγο για θανάσιμο τραυματισμό στρατιώτη με το υπηρεσιακό του όπλο και αναφέρει ότι διερευνώνται τα αίτια του περιστατικού.
Η Τουρκία προσπαθεί να κάνει έναν διπλωματικό πόλεμο, με βάση ένα συνηθισμένο περιστατικό, τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης και σημείωσε πως η Άγκυρα έχει πάρει λάθος δρόμο, με δήλωσή του, για την υπόθεση της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος τονίζει ότι η τελευταία ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου η οποία “στέλνει ισχυρή προειδοποίηση στην Τουρκία” αποδεικνύει την αντίδραση της “Ευρώπης σε αυτή την απρόβλεπτη, πολλές φορές τυχοδιωκτική συμπεριφορά της Τουρκίας αλλά και την πολύ σημαντική αναβάθμιση του διπλωματικού κύρους της χώρας μας”.