espa pkm

Τρίτη, 25 Αυγούστου 2026, 1:41:46 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Για περισσότερο από ένα χρόνο χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες καλούνται να πληρώσουν διπλές εισφορές για πρόνοια και εφάπαξ καθώς και για την επικουρική τους.

Αφορά σε περίπου 250.000 επιστήμονες, αυτοαπασχολούμενοι και επαγγελματίες.
Ως μη χρήσιμη χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης την χρήση του όρου «Μακεδόνας» από τη γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ κατά την συνάντησή της με τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.
Τουλάχιστον ένα άτομο σκοτώθηκε και έξι τραυματίστηκαν στην Καμπούλ από επίθεση βομβιστή καμικάζι.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, ο δράστης που ήταν πεζός ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος μπροστά από το κτίριο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (NDS), το οποίο βρίσκεται κοντά σε συνοικία με πρεσβείες.
Ραγδαία είναι από το βράδυ της Παρασκευής η επιδείνωση του καιρού σε πολλές περιοχές της χώρας με καταρρακτώδεις βροχές, καταιγίδες αλλά και πολύ χιόνι. Ο Φεβρουάριος φτάνει στο τέλος του και… δείχνει τα δόντια του.
Έκπληκτοι έμειναν οι μαθητές του Λυκείου που απάντησαν στο κουίζ της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, όταν διαπίστωσαν ότι η σωστή απάντηση στην ερώτηση που έβλεπαν μπροστά τους ήταν ότι αν κάποιος έχει καταναλώσει τρία μπουκάλια μπύρα στις 12 το βράδυ θα βρίσκεται υπό την επήρεια αλκοόλ μέχρι και τις 3 το μεσημέρι της επόμενης μέρας.
Το «όλα στο φως» σίγουρα δεν σημαίνει «όλοι στα μανταλάκια» και ας αποδείξουν ότι είναι αθώοι. «Αυτή η μεθόδευση πιστεύω έκανε τους φερόμενους ως εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο να εξεγείρονται δικαίως» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς και προσθέτει ότι «η ακραία πόλωση σίγουρα ευνοεί τις ακραίες φωνές, όμως, όποτε η πόλωση κερδίζει, η Ελλάδα χάνει».
Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018 07:50

Το Κοσσυφοπέδιο παραμένει εστία ανησυχίας

Το περασμένο Σάββατο το Κοσσυφοπέδιο γιόρτασε τη 10η επέτειο από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του, με την υπερηφάνεια και τον ενθουσιασμό να κυριαρχούν στους δρόμους της Πρίστινας.

Αλλά η χαρά για την επέτειο δεν μπορεί να συγκαλύψει τις σοβαρές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η μερικώς αναγνωρισμένη χώρα, τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο.
Τα μυστικά των «υπό προστασία» μαρτύρων, τα «στοιχεία» για ενδεχόμενους χρηματισμούς πολιτικών στην Ελλάδα, η έρευνα σε 90 υπολογιστές της Novartis, το περίεργο εύρημα σε τραπεζικό λογαριασμό, οι πρόσφατοι εσωτερικοί έλεγχοι της εταιρείας και οι ρήξεις μεταξύ κεντρικών προσώπων της υπόθεσης.
Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018 07:50

Διαμεσολάβηση προτείνει η εταιρεία του TAP

Στη λύση της διαμεσολάβησης καταφεύγει το ελληνικό γραφείο του διαδριατικού αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου TAP (Trans Adriatic Pipeline). Ειδικότερα, εχθές απεύθυνε πρόσκληση διεξαγωγής συν-διαμεσολάβησης προς τον Αγροτικό Σύλλογο Καβάλας και τη Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών Καβάλας προκειμένου να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση με την τοπική κοινωνία, η οποία αντιδρά στην όδευση του αγωγού στη θέση Τενάγη Φιλίππων Καβάλας.
«Η ατμοσφαιρική ρύπανση από την κίνηση των πλοίων στα λιμάνια σε πρώτο πλάνο» ήταν το θέμα που συζητήθηκε σε ημερίδα που διοργανώθηκε στον ΟΛΠ από το Εθνικό Κέντρο Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάλυσης (ΕΚΕΤΑ) στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος «Poseidon Med ΙΙ».