espa pkm

Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2026, 10:36:49 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Στη διενέργεια νέας ηλεκτρονικής διασταύρωσης για τον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων θα προχωρήσει σε 30 μέρες η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, ενώ γνωστοποιεί πως δεν θα γίνει εκ των προτέρων γνωστή η ημερομηνία κατά την οποία θα γίνει η διασταύρωση ενώ εφεξής δηλώνει πως θα διενεργεί τουλάχιστον δυο ηλεκτρονικές διασταυρώσεις κάθε έτος, σε ημερομηνίες που επίσης δεν θα ανακοινώνονται εκ των προτέρων.
Τριήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί από σήμερα Πέμπτη ο Πρόεδρος της Ιρλανδίας Μάικλ Ντ. Χίγκινς, ύστερα από πρόσκληση του Έλληνα ομολόγού του, Προκόπη Παυλόπουλου. «Υπάρχουν πολλοί δεσμοί μεταξύ Ιρλανδίας και Ελλάδας. Θα γιορτάσουμε τη φιλία μεταξύ των δύο χωρών μας αυτήν την εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Προέδρου της Ιρλανδίας στην Ελλάδα» αναφέρει σε ανάρτησή της στο Twitter η ιρλανδική πρεσβεία στην Ελλάδα ενόψει της άφιξης του κ.
Η συζήτηση της Τετάρτης στην ελληνική Βουλή για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση Novartis δεν πέρασε απαρατήρητη από τα γερμανόφωνα ΜΜΕ. Αναφορές και στα βήματα «καλής θέλησης» της πΓΔΜ.
«Η Ελλάδα είναι έτοιμη να αντιδράσει κατάλληλα εάν οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο υπερβούν τα όρια» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ , σημείωσε πως το ζητούμενο δεν είναι οι «πολεμικές κραυγές αλλά η αποφασιστικότητα» για να προσθέσει πως η στάση της Αθήνας εξαρτάται πάντα από τη «σπουδαιότητα» της εκάστοτε τουρκικής ενέργειας.
Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για το αν τελικά ο αποκαλούμενος «υπουργός» εξωτερικών του ψευδοκράτους της «Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου», Κουντρέτ Οζερσάι συνάντησε τελικά ή όχι αξιωματούχους της ιταλικής εταιρείας ΕΝΙ.

Η τουρκοκυπριακή πλευρά επιμένει ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με διαμεσολάβηση της Ρώμης ενώ δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι ο κ.
«Η κερδοσκοπία σε φάρμακα, η διαφθορά και η διαπλοκή συνεχίζουν να καλπάζουν. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα», δήλωσε ο Γεώργιος Σούρλας μετά τις συνεχείς αναφορές και επικλήσεις των κυβερνώντων, χθες στη Βουλή, στοιχείων της έκθεσης πεπραγμένων της περιόδου 2012 – 2014, της Γενικής Γραμματείας Διαφάνειας, την ευθύνη της οποίας του είχε αναθέσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Από 24ωρη πολυκατοικία πήδηξε άνδρας στην Σουηδία αλλά το αλεξίπτωτό του δεν άνοιξε ποτέ. Το τρομακτικό βίντεο τράβηξαν φίλοι του που ανυπομονούσαν να δουν την πτήση του από κτήριο της Στοκχόλμης.

Συνολικά 1,8 εκατομμύρια νεαρά άτομα, 10-24 ετών, υπολογίζεται ότι εκδηλώνουν κάθε χρόνο φυματίωση, με τα άτομα 20-24 ετών να συγκαταλέγονται μεταξύ αυτών που κινδυνεύουν περισσότερο να προσβληθούν από λοιμώδη φυματίωση, σύμφωνα με αυστραλιανή μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο European Respiratory Journal.

Ενταση επικράτησε το βράδυ της Πέμπτης στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, όπου ήρθαν στα χέρια ένας Σύρος κι ένας Ιρακινός, με συνέπεια να τραυματιστεί ελαφρά ο δεύτερος.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο καβγάς ξέσπασε για προσωπικές διαφορές.
«Εξήγησα και απέδειξα στη Βουλή ότι η μαρτυρία προς το πρόσωπό μου που περιγράφεται στη δικογραφία είναι εντελώς γελοία» τόνισε ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης ενώ αναφερόμενος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, είπε ότι προχώρησε σε αναδίπλωση μιλώντας για πολιτικές ευθύνες.