espa pkm

Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2026, 1:11:32 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Ο ελληνοκύπριος διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης, αναφερόμενος στις τουρκικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ, υπέδειξε ότι θα πρέπει να προβληματίσει «αν με μία τέτοια Τουρκία μπορούμε να έχουμε λύση στο Κυπριακό».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alfa της Κύπρου, ο κ.

«Πρέπει να διαμορφώσουμε το μέλλον μας και όχι απλώς να το αποδεχτούμε», τόνισε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και ανέδειξε την ανάγκη για καλύτερη συνεργασία μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ, η οποία γίνεται, όπως είπε, δυσκολότερη αν «δεν μπορούμε πια να αναγνωρίσουμε την Αμερική μας».

Η υπουργός Παιδείας των ΗΠΑ, Μπέτσι Ντεβός δήλωσε ότι τα σχολεία έχουν την «επιλογή» οι δάσκαλοί τους να οπλοφορούν, χωρίς ωστόσο να τοποθετηθεί για το εάν η ίδια πιστεύει ότι ο οπλισμένος δάσκαλος είναι μια καλή ιδέα.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε ορισμένα τμήματα του επαρχιακού δικτύου στις Περιφερειακές Ενότητες Σερρών και Πέλλας λόγω χιονόπτωσης και παγετού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για τα οχήματα που κινούνται στην επαρχιακή οδό Σερρών - Λαϊλιά, από το 20ό χιλιόμετρο, και στην επαρχιακή οδό Κερασιάς - Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρα, από το 7ο χιλιόμετρο.

«Η εκτελεστική εξουσία πρέπει να αφήσει απερίσπαστη τη Δικαιοσύνη από κάθε είδους υποδείξεις και καθοδηγήσεις, ώστε να διερευνήσει εις βάθος την υπόθεση Novartis», τονίζει ο Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξή του.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτηρίζει ως «εξαιρετικά προβληματική στο περιεχόμενό της από νομική άποψη» την πρόταση σύστασης προκαταρκτικής επιτροπής από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, καθώς όπως σημειώνει στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής», «ούτε αδικήματα περιγράφει ούτε πρόταση για άσκηση δίωξης περιλαμβάνει».

«Δεν υπάρχει άλλο δέντρο που να συμβολίζει την ήρεμη δύναμη, τη γαλήνη, την ελπίδα, την ζωή την ίδια, από την ελιά, που είναι δεμένη με τον δικό μας πολιτισμό. Έχει μεγάλη σημασία για τον πολιτισμό μας, αλλά και τους συμβολισμούς για εμάς, ιδίως αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

«Η Τουρκία ουδέποτε χρησιμοποίησε χημικά όπλα στις επιχειρήσεις της στη Συρία και δίνει τη μέγιστη προσοχή στους άμαχους», δήλωσε σήμερα μια τουρκική διπλωματική πηγή, μετά τις καταγγελίες ότι οι τουρκικές δυνάμεις διέπραξαν επίθεση με τοξικό αέριο στην περιοχή του Αφρίν.

Στη σύλληψη οκτώ ατόμων οδήγησαν το τελευταίο 24ωρο οι έλεγχοι της Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη για την καταπολέμηση του παρεμπορίου λαθραίων τσιγάρων.

Σε συντονισμένη επιχείρηση χθες, στην ευρύτερη περιοχή της Πλατείας Αριστοτέλους, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, με τη συνεργασία της ΟΠΚΕ και των Ομάδων ΔΙΑΣ και «Ζ», συνελήφθησαν πέντε άτομα (τέσσερις αλλοδαποί και μία ελληνίδα υπήκοος), στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 232 λαθραία πακέτα τσιγάρα και δεκαεπτά συσκευασίες καπνού, τα οποία διέθεταν προς πώληση σε διερχόμενους πολίτες.
Εξέγερση σημειώθηκε αργά χθες το βράδυ στο Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας Αιτητών Ασύλου στην Κοφίνου της Κύπρου.

Συγκεκριμένα, περίπου 10 αιτητές πολιτικού ασύλου διαμαρτύρονταν έντονα αναποδογυρίζοντας καλάθους αχρήστων και προκαλώντας ζημιές.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ υπογράμμισε σήμερα ότι είναι σημαντικό να προσφερθεί στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων η προοπτική ένταξής τους στην Ένωση, επέμεινε όμως ότι θα πρέπει προηγουμένως να επιλύσουν τις συνοριακές διαφορές τους.