espa pkm

Κυριακή, 23 Αυγούστου 2026, 6:15:59 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

«Η καταδίκη του δημοσιογράφου Ανδρέα Παπαδόπουλου για συκοφαντική δυσφήμιση της ναζιστικής εγκληματικής ΧΑ, αποτελεί πρόκληση, ιδιαίτερα την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη της και τα στελέχη της είναι υπόδικοι για δολοφονίες, επιθέσεις, ξυλοδαρμούς σε βάρος εργαζομένων, νέων και μεταναστών» τονίζει στο σχόλιο του το ΚΚΕ για την απόφαση σε βάρος του πρώην εκπροσώπου Τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν την Παρασκευή, συζήτησαν για τις προσπάθειες που πρέπει να καταβληθούν ώστε να προσχωρήσει η ειρηνευτική διαδικασία στη Συρία, για το μέλλον της Συρίας, την ανοικοδόμηση της μετά την διευθέτηση της συριακής κρίσης, αλλά και θέματα διμερούς οικονομικής συνεργασίας.
Καίριες διευκρινίσεις επί ζητημάτων που έχουν ανοίξει μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας για τη Novartis στη Βουλή, παρέχουν η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και οι επίκουροι εισαγγελείς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης που χειρίστηκαν την υπόθεση.
Στο ΣτΕ θα εκδικαστεί τελικά, ως ζήτημα γενικότερου ενδιαφέροντος, η υπόθεση του ασύλου του τούρκου αξιωματικού, εκ των οκτώ, που έφθασαν στην Αλεξανδρούπολη μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη γείτονα. Η αρμόδια επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας -υπό τον Νικόλαο Σακελλαρίου και με τη συμμετοχή των αντιπροέδρων Αθανάσιου Ράντου και Χρήστου Ράμμου- έκανε δεκτό το σχετικό αίτημα και απεφάνθη ότι πρέπει να δικαστεί στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο η υπόθεση του Σουλεϊμάν Οζκαινακτσί.
«Η ελευθερία του λόγου κινδυνεύει μόνο από την “ελευθερία” του πολιτικώς παραλόγου», είπε μεταξύ άλλων η Λιάνα Κανέλλη, σχετικά με την απόφαση για την καταδίκη του βουλευτή Πέλλας της Χρυσής Αυγής, Ιωάννη Σαχινίδη, για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος της.
Μήνυση για «έκθεση σε κίνδυνο θανάτου» κατατέθηκε στη Γαλλία εναντίον των τεσσάρων μεγάλων κατασκευαστών τσιγάρων από την Εθνική Επιτροπή Κατά του Καπνίσματος (CNCT), η οποία τους κατηγορεί ότι εξαπατούν όσον αφορά τα ποσοστά της πίσσας και της νικοτίνης, ανακοίνωσε την Παρασκευή, η επιτροπή.
Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 356/Β/7-2-2018) η Κοινή Υπουργική Απόφαση για το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των Κέντρων Θαλασσοθεραπείας στη χώρα μας.

Με την ΥΑ, που συνυπογράφεται από τους υπουργούς, Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, καθορίζονται οι τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές ανέγερσης, μετατροπής και επέκτασης των Κέντρων Θαλασσοθεραπείας, καθώς και η χορήγηση Ειδικού Σήματος Λειτουργίας.
Ομόφωνα καταδικάστηκε σήμερα, από το Α τριμελές Εφετείο πλημμελημάτων ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γ.Σαχινίδης, με ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή, για συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος της βουλευτίνας του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη.
Ερευνα διενεργεί το τμήμα προστασίας ανηλίκων της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να εντοπίσει την 37χρονη μητέρα η οποία πήρε το 14 μηνών παιδί της από το νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία όπου νοσηλευόταν από τις 24 Ιανουαρίου και έφυγε χωρίς εξιτήριο.
Ένοχος κρίθηκε ο Νίκος Μιχαλολιάκος για όσα έλεγε στη δημόσια ομιλία του στις 3.9.2011, την οποία έχει φέρει στο φως η «Εφ.Συν.» σε έρευνα του «Ιού».

Πρόκειται για το βίντεο, στο οποίο ο Αρχηγός της ναζιστικής οργάνωσης ομολογούσε ότι «θα τους σπάγαμε τα κεφάλια», αναφερόμενος στους πολιτικούς του αντιπάλους, καθώς και το γνωστό «Ναι! Με φασίστες, ναζιστές, εγκληματίες, μαχαιροβγάλτες, ό,τι θέλουν.