espa pkm

Κυριακή, 23 Αυγούστου 2026, 11:29:17 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Σκληρή προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, με φόντο τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση Novartis.

«Ο κ. Τσίπρας και οι συνεργοί του οδηγούν τη χώρα σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια.
Η γνωστή ρωσίδα τηλεπαρουσιάστρια και υποψήφια για την ρωσική προεδρία Ξένια Σαμπτσάκ, κατά την διάρκεια ομιλίας της στην Εθνική Λέσχη Τύπου στην Ουάσιγκτον εξέφρασε την άποψη ότι το ΝΑΤΟ δεν συνιστά απειλή για την Ρωσία, ενώ μίλησε για τις πρώτες αποφάσεις που θα έπαιρνε στην περίπτωση που ήταν ο νικητής στις επικείμενες προεδρικές εκλογές στην Ρωσία.
Τις τελευταίες ημέρες διεθνή πρακτορεία μεταδίδουν εξαιρετικά σκληρές εικόνες άμαχων ανδρών και γυναικών στη Συρία που έχουν εισπνεύσει χημικά, να βγάζουν από το στόμα αφρούς, να σφαδάζουν από τους πόνους, με εθελοντές να σκίζουν τα ρούχα τους και τους πετούν νερό, για να τους απαλλάξουν από το αέριο χλωρίου και τις ουσίες στις οποίες έχουν εκτεθεί.
Σε ισόβια κάθειρξη καταδίκασε τουρκικό δικαστήριο 64 στρατιωτικούς, οι οποίοι είχαν κατηγορηθεί για ανάμιξη στο αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες από το κρατικό πρακτορείο Anadolu, άλλοι 100 κατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες που τους βάραιναν.
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ γύρω στις 24 Απριλίου, η οποία θα είναι η πρώτη ξένου αρχηγού κράτους που γίνεται στη χώρα αυτή υπό την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσαν την Τετάρτη πολλές διπλωματικές πηγές στο AFP.

Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν την Τετάρτη έξω από τα γραφεία της Ιεράς Συνόδου στη Μονή Πετράκη όταν δεκάδες κάτοικοι της Μάνης συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Μάνης – Γυθείου.

Η τοποθέτηση των πινακίδων με τα νέα ονόματα του αεροδρομίου και του αυτοκινητόδρομου θα γίνει εντός των επόμενων ημερών, μετά τη δημοσίευση της απόφασης της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
Η Βουλή θα αποφασίσει για δέκα υπουργούς που εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Novartis. Τη δικογραφία παρέδωσαν πριν από λίγο στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, προκειμένου να διαβιβαστεί στο Κοινοβούλιο, με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, η εισαγγελέας Διαφθοράς κυρία Ελένη Τουλουπάκη και οι επίκουροι εισαγγελείς κ.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Παλαιστίνιος ηγέτης Μαχμούντ Αμπάς θα συζητήσουν το ενδεχόμενο ενός νέου μηχανισμού διαμεσολάβησης σε αντικατάσταση του Κουαρτέτου για τη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, το οποίο επικαλείται τον Παλαιστίνιο πρεσβευτή στην Ρωσία.
Οι τράπεζες που εδρεύουν στη Βρετανία και θέλουν να διατηρήσουν την πρόσβασή τους στην ευρωζώνη δεν έχουν πολύ χρόνο και δεν θα πρέπει να λογαριάζουν σε μια συμφωνία για μια μεταβατική περίοδο, δήλωσε την Τετάρτη η Ζαμπίνε Λάουτενσλέγκερ, μέλος του συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.