espa pkm

Σάββατο, 22 Αυγούστου 2026, 1:43:24 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Τούρκοι συνοριοφύλακες στη μεθόριο με τη Συρία ανοίγουν πυρ αδιακρίτως και υποχρεώνουν με συνοπτικές διαδικασίες τους αιτούντες άσυλο που επιχειρούν να περάσουν στην Τουρκία να επιστρέψουν στη χώρα τους, καταγγέλλει η Διεθνής Αμνηστία.
Εκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα υπάρξουν σήμερα Σάββατο, σύμφωνα με την αστυνομία, λόγω των συγκεντρώσεων που έχουν εξαγγελθεί.

Ειδικότερα, οι ρυθμίσεις αυτές θα ισχύσουν από τις 06:00 και σταδιακά, ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατήσουν, θα διακοπεί η κυκλοφορία από τις 15:00 στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, ως εξής:
Σημαντικά ερωτήματα προκαλεί η «μεταχείριση» από στελέχη του υπουργείου Δικαιοσύνης, ενός αλβανού βαρυποινίτη στο κελί του οποίου πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου εισβολή από τα ΕΚΑΜ τα οποία εντόπισαν ηλεκτρονικό υπολογιστή με σύνδεση στο Skype όπως κι αυτοσχέδια μαχαίρια.
Λίγο μετά τις 15:30 το Σάββατο σημειώθηκε επίθεση αντεξουσιαστών στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη κοντά στην Ακρόπολη.

Οι γνωστοί άγνωστοι πέταξαν μπογιές στην είσοδο του και έγραψαν αισχρά και ευθέως απειλητικά μηνύματα στον τοίχο του σπιτιού του με κατακλείδα ότι η "η ιστορία του τελειώνει στην πλατία Συντάγματος».
Το μήνυμα πως «ούτε η Δημοκρατία τρομοκρατείται ούτε κανείς στην κυβέρνηση, πολύ λιγότερο ένας υπουργός σαν τον Νίκο Κοτζιά, που έχει δείξει δείγματα πολιτικούς θάρρους επανειλημμένα, πρόκειται να επηρεαστεί στο ελάχιστο» έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, μία μέρα μετά τις απειλητικές επιστολές που δέχθηκε ο υπουργός Εξωτερικών.
Ερευνητές χρησιμοποιώντας μια υψηλής τεχνολογίας τεχνική εναέριας χαρτογράφησης εντόπισαν δεκάδες χιλιάδες οικισμούς, πυραμίδες και αμυντικά έργα της φυλής των Μάγια στην πυκνή ζούγκλα της περιοχής Πέτεν στην Γουατεμάλα, γεγονός που υποδηλώνει ότι εκεί ζούσαν εκατομμύρια περισσότεροι άνθρωποι από ό,τι εθεωρείτο στο παρελθόν.
Πορεία διαμαρτυρίας από το άγαλμα Βενιζέλου, στην Αριστοτέλους, και επί της Εγνατίας Οδού με κατεύθυνση το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης ξεκίνησαν το μεσημέρι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα από όλη την ηπειρωτική Ελλάδα.
«Πρέπει να προχωρήσει η ενταξιακή πορεία των χωρών των δυτικών Βαλκανίων. Είναι και προς το δικό μας συμφέρον η σταθεροποίηση της περιοχής» δηλώνει ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, καθιστώντας, ωστόσο, σαφές ότι «η ευρωπαϊκή ένταξη πρέπει να γίνει καταλύτης για λύση και όχι για διαιώνιση προβλημάτων».
«Η πολιτική τους είναι η απόρριψη του υψηλότερου αμερικανικού ιδεώδους: της πεποίθησης ότι όλοι αξίζουμε, ότι είμαστε ίσοι και ότι όλοι μετράμε...οι νταήδες μπορεί να ρίξουν μία γροθιά. Μπορεί να αφήσουν ένα σημάδι.
Έκκληση προς την αστυνομία να κρατήσει ανοιχτό τον σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα, ώστε να μπορέσει ο κόσμος να παραβρεθεί ευκολότερα στο συλλαλητήριο απευθύνει η οργανωτική επιτροπή.

«Απευθύνω έκκληση την Κυριακή να λειτουργήσει ο σταθμός του Συντάγματος, για να μπορέσει ο κόσμος να έρθει καλύτερα, να έρθουν με τις οικογένειές τους με τα παιδιά τους» τόνισε ο εκπρόσωπος των διοργανωτών, Στέλιος Καλόγερος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ενώ παράλληλα σημείωσε πως «δεν υπάρχει κανένας λόγος και φόβος επεισοδίων».