espa pkm

Σάββατο, 22 Αυγούστου 2026, 7:05:28 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Νέο περιστατικό πυροβολισμών σε σχολείο στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με όσα μεταφέρει το Associated Press, το περιστατικό συνέβη στο γυμνάσιο του Sal Castro του Λος Άντζελες στην Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με ενημέρωση των Αρχών ένας 15χρονος μαθητής βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ έχει συλληφθεί μια μαθήτρια του σχολείου και έχει βρεθεί ένα όπλο χωρίς όμως να δίνουν περαιτέρω πληροφορίες.
Μετά την επίθεση σε υψηλούς τόνους που εξαπέλυσε στην κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία με αφορμή τις απειλές ηγετικού μέλους του Ρουβίκωνα για το συλλαλητήριο της ερχόμενης στο Σύνταγμα για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, θέση πήρε και η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ντόρα Μπακογιάννη.
Ανεβαίνει το θερμόμετρο της διαπραγμάτευσης για το Σκοπιανό μετά τις δηλώσεις Ντιμιτρόφ, ενώ στο εσωτερικό πεδίο το κλίμα οξύνουν οι απειλές του Ρουβίκωνα για το συλλαλητήριο, οι οποίες προκάλεσαν εισαγγελική παρέμβαση αλλά και οι διαφορές τόσο μεταξύ των δύο εταίρων της κυβέρνησης, όσο και μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Κυβερνητικό διάταγμα στην Τουρκία προκαλεί έντονη ανησυχία γιατί προστατεύει τα μέλη φιλοκυβερνητικών πολιτοφυλακών από το να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη αν διαπράξουν πράξεις πολιτικής βίας. Το διάταγμα αυτό είναι η τελευταία εξέλιξη στην πολιτική την οποία ακολουθεί η τουρκική κυβέρνηση για να ενισχύσει τις «πολιτοφυλακές του Ερντογάν».
Σταθμός για το έργο της υποθαλάσσιας σήραγγας Περάματος - Σαλαμίνας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το τέλος Ιανουαρίου, καθώς όχι μόνο απελευθερώθηκε ο διαγωνισμός παίρνοντας το «πράσινο φως» από το ΣτΕ, αλλά μπήκε και στην τελική ευθεία η δεύτερη - και πιο ουσιαστική - φάση, αυτή του ανταγωνιστικού διαλόγου.
Η κλεψύδρα του χρόνου για τον δεύτερο και καθοριστικό γύρο των προεδρικών εκλογών της Κυριακής άρχισε να μετρά αντίστροφα, αλλά οι δύο υποψήφιοι, Νίκος Αναστασιάδης και Σταύρος Μαλάς, παρόλο που συνεχίζουν επαφές με τα άλλα πολιτικά κόμματα, τελικά φαίνεται ότι δεν εξασφαλίζουν την υποστήριξη τους.
Μετά την επίθεση σε υψηλούς τόνους που εξαπέλυσε στην κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία με αφορμή τις απειλές ηγετικού μέλους του Ρουβίκωνα για το συλλαλητήριο της ερχόμενης στο Σύνταγμα για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, θέση πήρε και η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ντόρα Μπακογιάννη.
Τουλάχιστον 20 άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα, Πέμπτη, σε αεροπορικές επιδρομές δυνάμεων του συριακού καθεστώτος με στόχο περιοχές που ελέγχονται από τζιχαντιστές και αντάρτικες οργανώσεις στη βόρεια Συρία, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε η αφίσα του φετινού πατρινού καρναβαλιού με το «επίμαχο» σημείο να εντοπίζεται στον χαρτοφύλακα που κρατά ο καρνάβαλος.

Συγκεκριμένα, ο καρνάβαλος που απεικονίζεται στην αφίσα κρατάει έναν χαρτοφύλακα που γράφει: «δουλειά για όλους».
«Το ότι τα Ηνωμένα Έθνη επέστρεψαν πίσω στην τουρκοκυπριακή πλευρά τον χάρτη για το εδαφικό, που αυτή κατάθεσε τον Ιανουάριο του 2017 στη Γενεύη, το μάθαμε σήμερα από τη δήλωση του εκπροσώπου του τουρκοκύπριου ηγέτη, Μπαρίς Μπουρτζού», δήλωσε ο ελληνοκύπριος διαπραγματευτής, Ανδρέας Μαυρογιάννης.