espa pkm

Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2026, 9:21:33 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

«Κάθε φορά που ένας πολίτης δέχεται επίθεση εξαιτίας της ηλικίας, της εμφάνισης ή της θρησκείας του, η Δημοκρατία στο σύνολό της δέχεται επίθεση», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν έπειτα από την επίθεση που δέχθηκε ένα οκτάχρονο παιδί που φορούσε κιπά τον δρόμο για το σχολείο.
Χαμός έγινε στη βρετανική πόλη Χαλ το Σαββατοκύριακο που πέρασε: εμφανίστηκε μια τοιχογραφία του Μπάνκσι, επικρίθηκε, βανδαλίστηκε και τελικά περισώθηκε από έναν ντόπιο καθαριστή τζαμιών.

Σε μια μόνιμα σηκωμένη γέφυρα (δεν χρησιμοποιείται, πλέον), ένα παιδάκι, φορώντας ένα σουρωτήρι για περικεφαλαία και κρατώντας ένα κατσαρολικό γι' ασπίδα, υψώνει στον αέρα ένα ξύλινο σπαθάκι με ένα μολύβι στην άκρη του.
Περισσότερο από το αναμενόμενο μειώθηκε ο αριθμός των ανέργων στη Γερμανία τον Ιανουάριο, με το ποσοστό ανεργίας να υποχωρεί σε χαμηλό επίπεδο ρεκόρ, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη, αντανακλώντας την ισχύ μιας αγοράς εργασίας που συνεχίζει να τροφοδοτεί την ανοδική πορεία της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας.

Όσο εξελίσσονται τα ηλεκτρικά μοντέλα σε παγκόσμιο επίπεδο και προσφέρουν μεγαλύτερη αυτονομία – δηλαδή μεγαλύτερη χιλιομετρική απόδοση μετά από μια πλήρη φόρτιση των μπαταριών τους – τόσο θα αυξάνεται το ενδιαφέρον των υποψήφιων αγοραστών για μια κατηγορία που έμοιαζε με όνειρο …θερινής νυκτός πριν από μερικά χρόνια.

Νέο γύρο εσωστρέφειας στην συγκυβέρνηση, δημιουργούν οι θέσεις που εξέφρασε ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Φίλης εξαπέλυσε επίθεση κατά του Δημήτρη Καμμένου λέγοντας: «Ο κ.

Η εφαρμογή των συνταγματικών αλλαγών στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ) σε φάσεις, με μία σπονδυλωτή μορφή, θα μπορούσε να είναι η φόρμουλα ώστε να ξεκλειδώσει η λύση του Μακεδονικού.
Στην επικύρωση των δύο πρωτοκόλλων συμφωνίας μεταξύ της ΕΕ με το Λιχτενστάιν και τον Άγιο Μαρίνο, τα οποία αφορούν ισοδύναμα μέτρα για φορολόγηση εισοδημάτων, προχώρησε η Ολομέλεια της Βουλής.

Υπέρ του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών τάχθηκαν όλα τα κόμματα, πλην της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ.
Σεισμός μεγέθους 6,1 βαθμών συγκλόνισε την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν Καμπούλ, όμως δεν υπήρξαν πληροφορίες για ζημιές ή θύματα - τουλάχιστον αρχικά - σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS).

Ο σιεσμός, που έγινε αισθητός και στο γειτονικό Πακιστάν και την Ινδία, σημειώθηκε λίγο μετά τις 09:00 ώρα Ελλάδας 270 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Καμπούλ στο όρος Χίντου Κους και είχε εστιακό βάθος 191 χιλιομέτρων.
Η Μελάνια Τραμπ θυσιάστηκε για την παράδοση την Τρίτη: ήταν παρούσα όπως όλες οι πρώτες κυρίες των ΗΠΑ στην ομιλία του συζύγου της για την Κατάσταση της Ένωσης στο Κογκρέσο, παρά τις φήμες ότι έχουν συζυγικά προβλήματα.
Εικοσιένα εκατομμύρια κορίτσια είναι ανεπιθύμητα από τους γονείς τους στην Ινδία εξαιτίας της εμμονής των οικογενειών να αποκτήσουν γιo. Αυτό είναι το νέο σοκαριστικό στοιχείο που προκύπτει από την ετήσια οικονομική έρευνα που φέρνει στο φως η κυβέρνηση του Νέου Δελχί.