espa pkm

Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου 2026, 8:23:07 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Στη Φλώρινα συνελήφθη 37χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Κιλκίς για το αδίκημα της δωροδοκίας υπαλλήλου.

Η φετινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΔΕΘ πραγματοποιείται κάτω από δύσκολες συνθήκες για τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αφού το πρωτοφανές  κύμα ακρίβειας συνεχίζεται, οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι και εξανεμίζονται από το πρώτο δεκαπενθήμερο, με αποκορύφωμα το οριστικό τέλος του 13ου και 14ου μισθού για τους δημοσίους υπαλλήλους με απόφαση του ΣτΕ.

Η νέα σεζόν είναι προ των πυλών για τις ακαδημίες μας και επιφυλάσσει πολλές ευχάριστες εκπλήξεις σε παιδιά και γονείς!

Της Μόνικας Σωτηριάδου.

 

Στη σκιά του φεγγαριού πραγματοποιήθηκε μια από τις ομορφότερες πολιτιστικές εκδηλώσεις στο χωριό Πεδινό, με τον μουσικό του δρόμου Θεοχάρη Γρηγοριάδη και τον ερασιτέχνη Πεδινιώτη συνθέτη και τραγουδιστή Λάζαρο Λαζαρίδη.

Στη σκιά του φεγγαριού πραγματοποιήθηκε μια από τις ομορφότερες πολιτιστικές εκδηλώσεις στο χωριό Πεδινό, με τον μουσικό του δρόμου Θεοχάρη Γρηγοριάδη και τον ερασιτέχνη Πεδινιώτη συνθέτη και τραγουδιστή Λάζαρο Λαζαρίδη.

Ένας γνωστός Κιλκισιώτης της Διασποράς, ο Μωυσής Νικολαΐδης με καταγωγή από το Χέρσο Κιλκίς, θα είναι υποψήφιος βουλευτής Σουηδίας, για μία ακόμη φορά, στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 13 Σεπτεμβρίου 2026, με το μεγάλο Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (29-8-2026)

Του Βασίλη Αθανασιάδη.

 

39_a.png

Η Τράπεζα αίματος Άσπρου επανιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 2007, με πρωτοβουλία όλων των φορέων του Άσπρου και με τη συνεργασία της τράπεζας αίματος των "Ακριτών" Πολυκάστρου & του Π.Σ. Αμυδών Αξιοχωρίου.

Από τον «Αλέξανδρο» Κιλκίς στον «Απόλλωνα» Καλαμαριάς βρέθηκε ο Θεόδωρος Ντίτουρας, όπου και θα αγωνίζεται πλέον.

Στα 2 ευρώ και 12 λεπτά το λίτρο η μέση τιμή της αμόλυβδης 95 οκτανίων στον νομό – Στα 2,018 ευρώ το diesel κίνησης

 

Στις περιοχές της χώρας όπου καταγράφονται οι χαμηλότερες μέσες τιμές καυσίμων βρίσκεται το Κιλκίς, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων.