Ο Χάιντς Κούνιο, ο τελευταίος Θεσσαλονικιός άντρας επιζών από το Άουσβιτς, έφυγε από τη ζωή, προκαλώντας θλίψη στην οικογένεια και την κοινωνία. Η απώλειά του αφήνει ένα κενό στην κοινότητα των επιζώντων και στις οικογένειές τους, οι οποίες συνεχίζουν να διατηρούν τη μνήμη των όσων υπέφεραν κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος.
Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Θλίψη για τον θάνατο του Χάιντς Κούνιο, τελευταίου επιζώντα από το Άουσβιτς
Αποχαιρετισμός του Στ. Αγγελούδη για τον Χάιντς Κούνιο
Ο Χάιντς Κούνιο, μία εμβληματική μορφή και ένας από τους τελευταίους επιζήσαντες του Άουσβιτς, δεν είναι πια μαζί μας, δήλωσε ο δήμαρχος ΘεσσαλονίκηςΣτέλιος Αγγελούδης.
«Η Θεσσαλονίκη αποχαιρετά με σεβασμό ένα κομμάτι της Ιστορίας της, τον συμπολίτη μας που μετέφερε στις νεότερες γενιές τη φριχτή αλήθεια του Ολοκαυτώματος.
Δεκαήμερη κατάπαυση του πυρός συμφωνήθηκε μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου, ανακοίνωσε ο Τραμπ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε ότι Ισραήλ και Λίβανος θα εφαρμόσουν επισήμως δεκαήμερη κατάπαυση του πυρός από τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας.
Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Truth Social, ο Τραμπ ανέφερε ότι είχε εξαιρετικές συνομιλίες με τον αξιοσέβαστο πρόεδρο του Λιβάνου, Ζοζέφ Αούν, και τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Μακρόν: Το διαδίκτυο είναι ευεργετικό αλλά και επικίνδυνο για τους μαθητές
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Παρίσι με μαθητές γαλλικών σχολείων, τους προέτρεψε να καθιερώσουν μια μέρα του μήνα χωρίς διαδίκτυο, επικεντρωμένοι σε αθλητικές δραστηριότητες ή μελέτες εξωσχολικών βιβλίων.
Συγκλονιστικές δηλώσεις του Οικουμενικού Πατριάρχη για τις επιθέσεις σε σχολεία στην Τουρκία
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για τα θύματα της ένοπλης επίθεσης που σημειώθηκε την Τετάρτη στο σχολείο Ayser Çalık του Καχραμανμαράς. Συγκλονισμένος από τα γεγονότα, τονίζει ότι μέσα σε 24 ώρες σημειώθηκαν δύο παρόμοια τραγικά περιστατικά σε σχολεία της Τουρκίας με νεκρούς και τραυματίες.
Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (17-4-2026)
Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (17-4-2026)
Ακυρώσεις πτήσεων από την KLM: 160 πτήσεις τον επόμενο μήνα λόγω κόστους καυσίμων
Η KLM, η ολλανδική αεροπορική εταιρεία, προχώρησε σε ανακοίνωση σχετικά με την ακύρωση 160 πτήσεων στην Ευρώπη τον επόμενο μήνα, εξαιτίας της αυξημένης τιμής των καυσίμων. Αυτή η απόφαση έρχεται σε μια περίοδο όπου οι τιμές των καυσίμων έχουν αυξηθεί σημαντικά, επηρεάζοντας τις λειτουργίες πολλών αεροπορικών εταιρειών.
Σοκ στην Τουρκία: Νέα στοιχεία για τον δράστη της φονικής επίθεσης στο Καχραμανμαράς
Σοκαριστικά στοιχεία σχετικά με τον ανήλικο δράστη της φονικής επίθεσης σε σχολείο στο Καχραμανμαράς έρχονται στο φως, καθώς οι αρχές εστιάζουν στον προγραμματισμό της επίθεσης και στις καταθέσεις του πατέρα του.
Σοβαρό λάθος οι απευθείας διαπραγματεύσεις Λιβάνου-Ισραήλ, σύμφωνα με τη Χεζμπολάχ
Η Χεζμπολάχ καταδικάζει τις απευθείας διαπραγματεύσεις του Λιβάνου με το Ισραήλ, χαρακτηρίζοντάς τες «σοβαρό λάθος». Ο βουλευτής Χουσεΐν Χατζ Χασάν, σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο, κάλεσε τη Βηρυτό να σταματήσει τις «δωρεάν παραχωρήσεις» προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.
Ατμοσφαιρική ρύπανση στη Θεσσαλονίκη: Βελτίωση αλλά παραμένει πρόβλημα, επισημαίνει ο Νίκος Μουσιόπουλος
Η ατμοσφαιρική ρύπανση στη Θεσσαλονίκη, αν και έχει βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια, εξακολουθεί να αποτελεί πρόβλημα, σύμφωνα με τον Νίκο Μουσιόπουλο, επίτιμο καθηγητή Μηχανικής της Αειφορίας. Σε δήλωσή του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, τονίζει ότι τα υψηλά επίπεδα ρύπανσης παραμένουν και απαιτούν περαιτέρω βελτίωση.