Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 8:14:07 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

H Χαμάς εξήρε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη στάση του και για τις δηλώσεις που έκανε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος του σχετικά με την υπεράσπιση των Παλαιστινίων και της ίδιας της οργάνωσης, μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Συνολικά 14 στρατιώτες και 4 πολίτες τραυματίστηκαν σήμερα από την επίθεση της Χεζμπολάχ με αντιαρματικούς πυραύλους και drone σε χωριό στο βόρειο Ισραήλ σύμφωνα με τους IDF.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι 10 στρατιώτες τραυματίστηκαν, εκ των οποίων έξι σοβαρά, κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο από πλήγμα, την ευθύνη για το οποίο ανέλαβε η υποστηριζόμενη από το Ιράν Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Οικογενειακό επεισόδιο πάνω στον τάφο νεκρού στη Θεσσαλονίκη 

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρέθηκε ένας 60χρονος, που την ώρα της κηδείας του αδελφού του, αντιδρώντας σε μία φράση που εκστόμισε προηγουμένως η νύφη του και την οποία θεώρησε προσβλητική για τον νεκρό, άρπαξε έναν μαρμάρινο σταυρό από παρακείμενο τάφο χτυπώντας τη γυναίκα στο κεφάλι.

Η αγωγή συζητήθηκε με τη διαδικασία των εργατικών διαφορών και η απόφαση έγινε γνωστή το απόγευμα. 

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης απέρριψε την αγωγή που κατέθεσε η διοίκηση του ΟΑΣΘ, με την οποία είχε προσφύγει κατά της ΓΣΕΕ και του Συνδικάτου Εργαζομένων του Οργανισμού, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η σημερινή απεργία.

Ένα παράθυρο θέασης στην ιστορία του τόπου μας ανοίγουν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ομάδας Πολιτιστικών Θεμάτων του Εσπερινού Γυμνασίου Κιλκίς με την έκθεση φωτογραφίας ‘’Οδοί Μνήμης’’ που θα φιλοξενηθεί για δύο ημέρες στην Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής.  

Όπως αναφέρεται στο σημείωμα των εκπαιδευτικών, που είναι υπεύθυνες για το σχετικό πρόγραμμα, Αναστασίας Καμψιάδου και Μαρίας Σαρηπανίδου,... Κάθε σημείο του τόπου μας μπορεί να γίνει μια ιστορική μαρτυρία. Ένα μνημείο, μια πλατεία, ένας δημόσιος χώρος μνήμης για τους ανθρώπους της πόλης του πρόσφατου ή του μακρινού παρελθόντος. Οτιδήποτε επισκέψιμο, από τον δρόμο που φέρει ένα ιστορικό οδωνύμιο έως το καταξιωμένο ιστορικό μουσείο του τόπου μπορεί να γίνει ιστορική πηγή και μαρτυρία.

Οι μαθητές της Ομάδας Πολιτιστικών Θεμάτων αναζήτησαν ιστορικά μνημεία του τόπου κατοικίας τους και συγκεντρώνοντάς τα, δίνουν μια εικόνα για την πλούσια ιστορία του τόπου μας.

Η έκθεση φωτογραφίας ‘’Οδοί Μνήμης’’ τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Κιλκίς και είναι επισκέψιμη για το κοινό την Πέμπτη 18 και την Παρασκευή 19 Απριλίου από τις 10:00  έως τις 12:30 και τις απογευματινές ώρες από τις 18:00 έως τις 20:30.

Το συγγραφικό έργο της Αρχοντούλας και του Νίκου Κωνσταντινίδη επαινεί το Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης» με μια θερμή επιστολή, που υπογράφουν ο πρόεδρος Γιώργος Γεωργιάδης και ο γεν. γραμματέας Βασίλειος Σιδηρόπουλος:

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (18-4-2024)

Με ανακοίνωσή του ο βουλευτής Κιλκίς του Σύριζα Πέτρος Παππάς χαρακτήρισε απογοητευτικά τα αποτελέσματα των γραπτών εξετάσεων των υποψήφιων διοικητών, μεταξύ των οποίων και οι νυν διοικητές, για τα νοσοκομεία της χώρας, σημειώνοντας πως 3 στους 5 βρέθηκαν κάτω από τη βάση! Βέβαια, μην είναι πολύ σίγουρος πως οι διοικητές που είχε ορίσει ο Σύριζα θα πήγαιναν καλύτερα σε ανάλογες εξετάσεις.

Ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες το Τουρνουά Ιππικής Δεξιοτεχνίας και οι αγώνες υπερπήδησης εμποδίων στο ‘’Ράντσο’’ Κιλκίς. Στις εγκαταστάσεις του Ιππικού Ομίλου Κιλκίς βρήκαν τον ιδανικό τόπο για ένα άθλημα που διαρκώς κερδίζει έδαφος, αθλητές από Θεσσαλονίκη, Βόλο, Σέρρες, Καβάλα και Κιλκίς, που δήλωσαν το αγωνιστικό τους ‘’παρών’’, κάνοντας ρεκόρ συμμετοχών, στην τριήμερη ιππική διοργάνωση, από τις 12 έως τις 14 Απριλίου.