espa pkm

Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2026, 7:09:11 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Δύο εταιρείες μεγαλομέτοχοι κάλεσαν την Apple να ερευνήσει αν τα iPhones είναι εθιστικά για τα παιδιά και αν η συστηματική χρήση των smartphones μπορεί να βλάψει την ψυχική τους υγεία, μετέδωσε σήμερα το Bloomberg News.

Δεκτό έγινε το αίτημα της κυβέρνησης για «πάγωμα» της χορήγησης ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό, εκ των οκτώ που ζητούν άσυλο μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη γείτονα.

Το Διοικητικό Εφετείο αναστέλλει προσωρινά τη χορήγηση ασύλου στον Τούρκο συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου.
Την πεποίθησή του ότι υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης λύσης στο ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ, και μάλιστα έως το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2018, εξέφρασε ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ.
Ρόδινες προοπτικές για την Ελλάδα μετά την έξοδο από το μνημόνιο οραματίζεται ο Τσίπρας. Δύο γερμανικές εφημερίδες τον προσγειώνουν στη σκληρή πραγματικότητα των αριθμών. Βολές της FAZ κατά του Πατριάρχη Ιεροσολύμων.
Πιο συνηθισμένο στις τροπικές θερμοκρασίες παρά στο ψύχος, το Μπανγκλαντές βρίσκεται αντιμέτωπο με χαμηλές θερμοκρασίες ρεκόρ. Ο υδράργυρος έπεσε στους 2,6 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένα τμήματα αυτής της χώρας της Νότιας Ασίας με χαμηλό υψόμετρο, όπου ο χειμώνας εν γένει είναι ευχάριστα ήπιος.
Τουλάχιστον 21 άμαχοι, μεταξύ των οποίων 8 παιδιά, έχασαν τη ζωή τους από αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησαν οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις και οι Ρώσοι σύμμαχοί τους στην Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, όπου οι κυβερνητικές δυνάμεις συνεχίζουν επιχείρηση που πραγματοποιούν κατά των τζιχαντιστών, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Η αφορμή για τις διαδηλώσεις που συγκλόνισαν το Ιράν δεν ήταν μόνο η οικονομική κατάσταση, σχολίασε την Δευτέρα ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πραγματικός στόχος των διαδηλωτών ήταν οι συντηρητικοί που είναι αντίθετοι στα σχέδιά του να ενισχύσει τις προσωπικές ελευθερίες των πολιτών και να προωθήσει τη διεθνή συνεργασία.
«Όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, είναι προφανές ότι μάλλον θα υπάρξει μια ονομασία που θα έχει σαν δεύτερο συνθετικό τη λέξη "Μακεδονία". Προφανώς είναι κάτι, το οποίο με πληγώνει, δεν με ικανοποιεί απόλυτα, αλλά η πολιτική είναι ρεαλισμός, δεν είναι η επίτευξη του ευκταίου, γιατί αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο να γίνει», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Καράογλου, προσθέτοντας ότι δε διαμορφώνεται εξωτερική πολιτική με τα συλλαλητήρια.
Αυστηρή προειδοποίηση στην κυβέρνηση προκειμένου να παραμείνει η χώρα πιστή στην εθνική γραμμή του 1992 για την ονομασία του ΠΓΔΜ, απηύθυνε ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης υπογραμμίζοντας ότι εάν περιέχεται στην ονομασία η λέξη «Μακεδονία», θα υπάρξουν ολέθρια αποτελέσματα για το μέλλον της χώρας μας.
Αν και η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται αύξηση κρουσμάτων και στη χώρα μας δεδομένης της αυξημένης δραστηριότητας που παρατηρείται στην υπόλοιπη Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία.