espa pkm

Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2026, 7:45:09 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

«Πυρά» εναντίον των επιχειρήσεων που δεν τήρησαν την εθιμική αργία της 2ας Ιανουαρίου εξαπέλυσε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας πως είναι «γνωστές και μη εξαιρετέες και μετρημένες στα δάχτυλα».

«Αναρωτιόμαστε εάν οι επιχειρήσεις αυτές, οι οποίες δεν τήρησαν την παραδοσιακά εθιμική αργία της 2ας Ιανουαρίου, είδαν την καταναλωτική κίνηση και τον ανάλογο τζίρο, τον οποίο ευελπιστούσαν να έχουν την συγκεκριμένη ημέρα, εις βάρος των υπολοίπων επιχειρήσεων, οι οποίες παρέμειναν κλειστές», τονίζει ο Εμπορικός Σύλλογος και προσθέτει: «οι εν λόγω επιχειρήσεις θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτός ο τόπος έχει ήθη και έθιμα, τα οποία επί σειρά ετών τηρούνται από τους Έλληνες επιχειρηματίες».
Τρίτη, 02 Ιανουαρίου 2018 19:50

Νέα δεξαμενή 240 μέτρων στο Πέραμα

Νέα δεδομένα στο δεξαμενισμό των πλοίων για ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες, θα διαμορφώσει η τοποθέτηση της νέας πλωτής δεξαμενής «Piraeus III» από τον ΟΛΠ-COSCO στο Πέραμα, που αναμένεται να φθάσει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο λιμάνι του Πειραιά, περί τα τέλη Φεβρουαρίου.
Τρεις νεκροί και τέσσερις τραυματίες είναι ο απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος που συνέβη στις 3.00 μ.μ. στην Εθνική Οδό Ρεθύμνου- Ηρακλείου στο ύψος της Αγίας Πελαγίας.

Το τροχαίο σημειώθηκε έπειτα από σύγκρουση δύο οχημάτων κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.
Ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι άσκησε έφεση στην απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ρωσίας, το οποίο θεώρησε νόμιμη την απόφαση που έλαβε η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή στις 25 Δεκεμβρίου, βάσει της οποίας ο ρώσος πολιτικός δεν μπορεί να συμμετάσχει ως υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές, επειδή εκκρεμούν εις βάρος του δικαστικές υποθέσεις.
Ένας 17χρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών κατά τη διάρκεια συγκρούσεων κοντά στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης, όπως ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Ο Μουσάμπ Φιράς Ραμίμι σκοτώθηκε στο χωριό Ντέιρ Νεϊζάμ, στα βόρεια της Ραμάλας.
Ένας 43χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, κατηγορούμενος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 43χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη στην Κυψέλη, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με την δράση του όσον αφορά τη διακίνηση ναρκωτικών στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας.
Αναβλήθηκε την τελευταία στιγμή η επίσκεψη του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, στη Χίο και στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη ΒΙΑΛ.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Μιλτιάδη Κλάπα, που έφτασε στο νησί αντί του κ.
Έρευνα γερμανών εγκληματολόγων συσχετίζει την εισροή προσφύγων και μεταναστών με την αύξηση της εγκληματικής βίας. Ειδικότερα εστιάζουν στην Κάτω Σαξονία, μια περιοχή όπου η προσφυγική πολιτική φαίνεται να μην αποδίδει, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Deutsche Welle.
Με νέο ηχητικό μήνυμα επανεμφανίστηκε ο καταζητούμενος Αρτέμης Σώρρας, ο οποίος παραμένει άφαντος από τον Μάρτιο του 2017, με δύο εντάλματα σύλληψης να εκκρεμούν εις βάρος του. Τέσσερις μήνες μετά το κάλεσμα στους οπαδούς του να επιτεθούν στο καθεστώς με εξώδικα, ο Αρτέμης Σώρρας τούς προτείνει τώρα να λυτρωθούν.
Την εκ περιτροπής προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ ανέλαβε για πρώτη φορά την 1η Ιανουαρίου του 2018, η Βουλγαρία, μια δεκαετία μετά την ένταξή της στην Ενωση. Με σύνθημα της: «Ενωμένοι μένουμε δυνατοί», η βουλγάρικη προεδρία θα κληθεί να αντιμετωπίσει κρίσιμα ζητήματα, όπως το Brexit, η προσφυγική-μεταναστευτική κρίση και η προώθηση της ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης των Δ.