espa pkm

Τρίτη, 11 Αυγούστου 2026, 9:40:46 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Ο αρχηγός της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι ξεπέρασε σήμερα το πρώτο εμπόδιο για την συμμετοχή του στις προεδρικές εκλογές του 2018, παρά το γεγονός ότι η κεντρική εκλογική επιτροπή έχει προηγούμενα αποφανθεί ότι ο ίδιος, στερείται του δικαιώματος συμμετοχής του.
Δύσκολη είναι η θέση του Τζενάρο Γκατούζο μετά τη νέα ήττα της Μίλαν, αυτή τη φορά στο Σαν Σίρο από την Αταλάντα, στην 18η αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος.

Ο Γκατούζο, αντικατέστησε στον πάγκο της Μίλαν τον Βιντσέτζο Μοντέλα, αλλά σε τέσσερα παιχνίδια έχει πάρει μόλις τέσσερις βαθμούς.
Οι δυνάμεις ασφαλείας του Ιράκ προχώρησαν την Κυριακή σε στρατιωτική επιχείρηση κατά μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στην ορεινή περιοχή του Χιμρίν, εντός της κεντρικής επαρχίας Σαλαχουντίν.

Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις υποστηρίζονται από επιθετικά ελικόπτερα, ενώ οι τζιχαντιστές υποχωρούν από την ορεινή περιοχή στο βορειοανατολικό τμήμα της επαρχίας.
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έφτασε σήμερα στην πρωτεύουσα του Σουδάν, Χαρτούμ, στο πλαίσιο ευρύτερης επίσκεψης του στην Αφρική που θα τον οδηγήσει στο Τσαντ, αλλά και την Τυνησία.

Αργότερα σήμερα, ο Τούρκος πρόεδρος θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο του Σουδάν, Ομάρ αλ-Μπασίρ, ενώ οι δύο χώρες θα προχωρήσουν στην υπογραφή διμερών συμφωνιών για την ενίσχυση της συνεργασίας τους.
Προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων αναμένεται να προκαλέσει η 3ήμερη -λόγω αργιών- αναστολή λειτουργίας του εργοστασίου μηχανικής ανακύκλωσης που βρίσκεται στον ΧΥΤΑ Φυλής.

Ο δήμος Αθηναίων, με ανακοίνωση του ζητά, την κατανόηση των πολιτών και τη συνεργασία τους, ώστε να αποφευχθεί η συσσώρευση απορριμμάτων στους δημόσιους κάδους.
«Η Γέννηση του Ιησού Χριστού αναδεικνύει το θεμελιώδες μήνυμα Αγάπης και Ελπίδας. Οι άγιες αυτές ημέρες αποτελούν ευκαιρία να θυμηθούμε ότι η Αλληλεγγύη και η Προσφορά είναι ουσιαστική στάση ζωής και όχι επιφανειακή, ευκαιριακή προσέγγιση».
Ο Γιοαχίμ Σάουερ, σύζυγος της καγκελαρίου Μέρκελ, έδωσε την πρώτη του συνέντευξη στην "Berliner Zeitung", κατά την οποία επέκρινε το ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό σύστημα και εξήγησε γιατί δεν σκέφτηκε ποτέ να διαφύγει από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας.
Η Τουρκία συνεργάζεται με τη Ρωσία για την απομάκρυνση περίπου 500 ανθρώπων από το περικυκλωμένο προάστιο της Ανατολικής Γκούτα στη Δαμασκό, το οποίο τελεί υπό πολιορκία, σύμφωνα με σημερινή δήλωση του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι θα επισκεφτεί την πρωτεύουσα της Αιθιοπίας Αντίς Αμπέμπα την επόμενη εβδομάδα για συνομιλίες με τον ομόλογό του υπουργό, σε μια προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος που έχει προκληθεί σχετικά με την κατασκευή ενός φράγματος στον ποταμό Νείλο.
Ο ζωολογικός κήπος του Λονδίνου επαναλειτούργησε σήμερα, μία ημέρα μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς στις εγκαταστάσεις του, προκαλώντας τον θάνατο πέντε ζώων.

Μέλη του προσωπικού του ζωολογικού κήπου, υπέστησαν σοκ και υποφέρουν από αναπνευστικά προβλήματα.