espa pkm

Τρίτη, 11 Αυγούστου 2026, 12:27:16 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία απέτρεψε 23 τρομοκρατικές επιθέσεις το 2017 εντός της Ρωσίας, δήλωσε ο αρχηγός της FSB Αλεξάντρ Μπόρτνικοφ δήλωσε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Rossiskaya Gazeta.

Ο ίδιος προσέθεσε ότι χάρη στα μέτρα που έχουν ληφθεί τα τελευταία έξι χρόνια μειώθηκε ουσιαστικά κατά δέκα φορές ο αριθμός των τρομοκρατικών πράξεων που διαπράττονται στην Ρωσία.
Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προσέφυγαν, ο συνιδρυτής του DiEM25, Γιάνης Βαρουφάκης και ο Γερμανός βουλευτής, Φάμπιο Ντε Μάσι, ζητώντας να δώσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στη δημοσιότητα, τη γνωμάτευση των νομικών της συμβούλων, σχετικά με τη νομιμότητα της ενέργειάς της, να κόψει τη ρευστότητα στην ελληνική οικονομία, κατά την διαπραγμάτευση του 2015.
Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Δημήτρης Παπαγγελόπουλος υποστηρίζει πως η κυβέρνηση δεν θα κάνει ούτε βήμα πίσω στη μάχη κατά της διαφθοράς, ενώ σημείωσε πως «ματώνει» μαζί της όταν αυτή αυτοτραυματίζεται.
Με επίθεση στην κυβέρνηση ξεκίνησε την ομιλία της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπραράταξης, Φώφη Γεννηματά, λέγοντας πως «όχι μόνο δε διδαχτήκατε απολύτως τίποτα από τις αστοχίες των προηγούμενων ετών, αλλά τις επαναλαμβάνετε, και μάλιστα με το χειρότερο δυνατό τρόπο.
Υψηλοί τόνοι κυριαρχούν από νωρίς το πρωί κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2018, που ψηφίζεται σήμερα, Τρίτη, τα μεσάνυχτα, λίγο πριν τη «σύγκρουση» κορυφής μεταξύ Τσίπρα – Μητσοτάκη και των υπολοίπων πολιτικών αρχηγών.
Ο πάπας Φραγκίσκος και ο βασιλιάς Αμπντάλα της Ιορδανίας, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους την Τρίτη, συζήτησαν και την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, μια ενέργεια που και οι δύο έχουν χαρακτηρίσει επικίνδυνη για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή.
Με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων πραγματοποιήθηκε διαδήλωση στις Βρυξέλλες από τρία βασικά βελγικά συνδικάτα ενάντια στο σχέδιο της κυβέρνησης του φιλελεύθερου Σαρλ Μισέλ για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Η διαδήλωση μονοπωλεί το ενδιαφέρον του βελγικού Τύπου, με την προσκείμενη στην κυβέρνηση «La Libre Belgique» να επιχειρεί, στο κεντρικό πρωτοσέλιδό της, να αναλύσει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του συνταξιοδοτικού συστήματος, διερωτώμενη εάν πρόκειται για το τέλος ενός μοντέλου ή για τη διασφάλιση της επιβίωσής του, και να κατηγορεί στο κύριο άρθρο της τα συνδικάτα για στρουθοκαμηλισμό, υποστηρίζοντας ότι το υπάρχον σύστημα οδεύει προς αφανισμό, αν δε γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές.
Τουλάχιστον 136 άμαχοι σκοτώθηκαν στην Υεμένη σε διάστημα δέκα ημερών από αεροπορικές επιδρομές που διενήργησε ο υπό τη Σαουδική Αραβία συνασπισμός, δήλωσε σήμερα ο ΟΗΕ, ο οποίος καταδίκασε την «εντατικοποίηση» αυτών των επιθέσεων από αέρος.
Η Βρετανία δήλωσε πως η Βόρειoς Κορέα βρίσκεται πίσω από την κυβερνοεπίθεση που έγινε γνωστή με την ονομασία WannaCry, η οποία προκάλεσε τεράστια προβλήματα στους υπολογιστές νοσοκομείων, τραπεζών και άλλων εταιρειών σε όλη την υφήλιο νωρίτερα φέτος, συντασσόμενη με τις Ηνωμένες Πολιτείες οι οποίες επέρριψαν την ευθύνη για το περιστατικό στην Πιονγιάνγκ.
Απαντήσεις τόσο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το θέμα των μουφτήδων και την επίσκεψη Ερντογάν σε όλες της τις πτυχές -τις διερευνητικές επαφές, το δικαστήριο της Χάγης, την υφαλοκρηπίδα και τις αιγιαλίτιδες ζώνες μέχρι την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας και τη Συνθήκη της Λωζάννης- όσο και για τις ελληνοαλβανικές συνομιλίες, τις προπτικές επίλυσης του Κυπριακού, το προσφυγικό, τις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Ονοματολογικού και τέλος το θέμα με τη Σαουδική Αραβία και τον υπουργό Άμυνας έδωσε χθες το βράδυ, στο πλαίσιο δίωρης συνέντευξης εφ' όλης της ύλης, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, στην εκπομπή «Επόμενη Μέρα» απέναντι στον παρουσιαστή Σεραφείμ Κοτρώτσο και τρεις δημοσιογράφους, τον Νίκο Μελέτη, τον Βασίλη Σκουρή και τον Μανόλη Κωττάκη.