espa pkm

Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2026, 1:34:29 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Ο Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρός του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και ανώτερος σύμβουλος του Λευκού Οίκου, συναντήθηκε με τον Ρόμπερτ Μάλερ και την ομάδα του νωρίτερα τον Νοέμβριο, στο πλαίσιο της έρευνας του ανεξάρτητου ειδικού εισαγγελέα σχετικά με την ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016, μετέδωσε την Τετάρτη το τηλεοπτικό δίκτυο CNN επικαλούμενο δύο πρόσωπα ενήμερα για το τι διημείφθη.
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έστειλε, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, «ένα σαφές μήνυμα όσον αφορά την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής για την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας αλλά και την εκτίμηση των ΗΠΑ για τις δύσκολες μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη επιτευχθεί», επισημαίνει ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ.
Σε μείζον πρόβλημα εξελίσσεται για την κυβέρνηση το θέμα των πλειστηριασμών των ακινήτων και ειδικά τη λεγόμενη «λαϊκή κατοικία». Το σκηνικό πολέμου που στήθηκε χθες στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, όπου έγιναν πολύ σοβαρά επεισόδια, προκαλεί μεγάλο προβληματισμό στο Μέγαρο Μαξίμου.
Μήπως η ακυβερνησία στη Γερμανία σημαίνει ότι έφτασε η στιγμή του Εμανουέλ Μακρόν; Σύμφωνα με ορισμένους κύκλους στο Παρίσι, η αδυναμία της Ανγκελα Μέρκελ να σχηματίσει νέα κυβέρνηση δίνει στον γάλλο πρόεδρο την ευκαιρία να αδράξει τα σκήπτρα της ηγεσίας στην ΕΕ.
Πρόταση για εμπράργκο στην πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία θα περιλαμβάνει το ψήφισμα που θα κληθεί να εγκρίνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την εντεινόμενη κρίση στην Υεμένη, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο Δημήτρη Παπαδημούλη.
Ο Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρός του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και ανώτερος σύμβουλος του Λευκού Οίκου, συναντήθηκε με τον Ρόμπερτ Μάλερ και την ομάδα του νωρίτερα τον Νοέμβριο, στο πλαίσιο της έρευνας του ανεξάρτητου ειδικού εισαγγελέα σχετικά με την ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016, μετέδωσε την Τετάρτη το τηλεοπτικό δίκτυο CNN επικαλούμενο δύο πρόσωπα ενήμερα για το τι διημείφθη.
Η Ουάσινγκτον απείλησε ξανά την ηγεσία της Βόρειας Κορέας ότι θα την «καταστρέψει ολοσχερώς» εάν ξεσπάσει πόλεμος, μετά τη δοκιμή του πιο προηγμένου διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου στην οποία έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα η Πιονγκγιάνγκ.
Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017 07:50

Ηρθε η ευρωπαϊκή ώρα του Μακρόν;

Μήπως η ακυβερνησία στη Γερμανία σημαίνει ότι έφτασε η στιγμή του Εμανουέλ Μακρόν; Σύμφωνα με ορισμένους κύκλους στο Παρίσι, η αδυναμία της Ανγκελα Μέρκελ να σχηματίσει νέα κυβέρνηση δίνει στον γάλλο πρόεδρο την ευκαιρία να αδράξει τα σκήπτρα της ηγεσίας στην ΕΕ.
Η πρώτη επίθεση ύστερα από 26 χρόνια ξένων ενόπλων οργανώσεων σε ελληνικό έδαφος θα ήταν αυτή που μπορεί να οργάνωναν - σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. - μέλη της ακροαριστερής τουρκικής οργάνωσης Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο (Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi), γνωστό με το ακρωνύμιο DHKP-C στη διάρκεια της επίσκεψης, στις αρχές Δεκεμβρίου, του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα.
Εως τώρα του γενικούς γραμματείς των υπουργείων τους τοποθετούσε ο Πρωθυπουργός, ενίοτε σε συνεννόηση με τους υπουργούς. Και ήταν πολιτικά πρόσωπα, κυρίως αποτυχόντες βουλευτές ή συνεργάτες κατά την προεκλογική περίοδο του εκάστοτε νικητή των εκλογών.