espa pkm

Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2026, 12:24:45 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Ξεκινά σήμερα στη Λευκωσία με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, η Τριμερής Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου όπου θα τεθούν στο «τραπέζι» ενεργειακά, οικονομικά και γεωπολιτικά θέματα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι επικεφαλής της ελληνικής κυβερνητικής αντιπροσωπείας στην οποία μετέχουν επίσης οι υπουργοί Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ.
Με νωπή ακόμα την τραγωδία στην Μάνδρα, για την οποία ακόμα δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης, οι δυο βασικοί πολιτικοί παίκτες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, έδειξαν ότι η σύγκρουσή τους θα είναι σκληρή από εδώ και πέρα.
Η διατήρηση των δυνάμεων της στην περιφέρεια, οι χίλιοι επιπλέον ψήφοι στην Αττική, η σαφής υπεροχή στις λαϊκές συνοικίες της Αθήνας και η μη προσέλευση στις κάλπες ενός σημαντικού αριθμού αριθμό των ψηφοφόρων των χαμένων του πρώτου γύρου, ήταν τα βασικά στοιχεία που έδωσαν τη νίκη στη Φώφη Γεννηματά.
Κυβέρνηση μειοψηφίας ή νέες εκλογές; Η Γερμανία βυθίστηκε στην πολιτική αβεβαιότητα, καθώς οι συνομιλίες για τη δημιουργία νέας κυβέρνησης συνασπισμού κατέρρευσαν μετά από εβδομάδες δύσκολων διαπραγματεύσεων. Οι συνομιλίες μεταξύ των Συντηρητικών της Μέρκελ, των φιλελεύθερων Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) και των Πρασίνων έληξαν απότομα λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της περασμένης Κυριακής, όταν ο αρχηγός του FDP Κρίστιαν Λίντνερ δήλωσε πως δεν ελπίζει πια ότι τα κόμματα θα μπορούσαν να βρουν λύση στο αδιέξοδο.
«Ενας από τους δράστες της απαγωγής έσπασε το δεξί χέρι του ομήρου και με έναν μικρό κόφτη χάραζε το δέρμα των ποδιών του στο ύψος των αστραγάλων. Επιπλέον τον κτυπούσαν σε όλο του το σώμα με γροθιές ενώ του έσπασαν τα πλευρά και τα δόντια».
Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος απαγγέλθηκαν κατά των έξι προσφύγων και μεταναστών που φιλοξενούνται στον καταυλισμό της ΒΙΑΛ στη Χίο, που συνελήφθησαν την Κυριακή, την ώρα που έκλεβαν λαχανικά από θερμοκήπιο στο χωριό Χαλκειός, όπου βρίσκεται ο καταυλισμός.
Διεξάγετα το μεσημέρι της Δευτέρας στην ολομέλεια της Βουλής η αναβληθείσα συζήτηση του κυβερνητικού νομοσχεδίου για το Κοινωνικό Μέρισμα.


Θεοδωράκης: Δεν θα στερήσουμε το καρβέλι από τους πολίτες
Ο διάσημος δημοσιογράφος της εφημερίδας New York Times, διαπιστευμένος στον Λευκό Οίκο, ο Γκλεν Θρας τέθηκε σε διαθεσιμότητα από τη διεύθυνση της εφημερίδας αφού πολλές γυναίκες τον κατηγόρησαν για σεξουαλική παρενόχληση, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος τύπου.
Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα δήλωσε ότι η σιιτική ένοπλη οργάνωση της οποίας ηγείται δεν έχει στείλει όπλα στην Υεμένη και διέψευσε κατηγορηματικά ότι βρίσκεται πίσω από την εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου από τους σιίτες αντάρτες της Υεμένης Χούθι με στόχο το αεροδρόμιο του Ριάντ.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε την Δευτέρα εντολή ο ρωσικός στρατός και το πολεμικό ναυτικό της Ρωσίας να εξοπλιστούν με τα «πιο σύγχρονα όπλα», προκειμένου να ενισχυθούν οι δυνατότητές τους.