espa pkm

Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2026, 11:00:52 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Παρέμβαση για μια συνολική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού - προσφυγικού σε ευρωπαϊκό επίπεδο, έκανε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη σε αριθμό αιτήσεων ασύλου αναλογικά με τον πληθυσμό της.
Ο Βασίλης Λεβέντης πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων, όχι μόνο δεν παραιτήθηκε, (όπως απειλούσε- επειδή τον αγνοούσε το Αλέξης Τσίπρας), αλλά απέκτησε και μεγαλύτερο, πιο άνετο και κυρίως ιστορικό γραφείο στη Βουλή.
Την αλλαγή σελίδας για τη χώρα, η οποία φάνηκε στις πρόσφατες επαφές που είχε στις Ηνωμένες Πολιτείες, σημειώνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας πως «το 2017 δεν είναι 2015».

Ο κ.
Η κατάσταση στην Τουρκία σε ό,τι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι απαράδεκτη, τόνισε η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ, μιλώντας στους δημοσιογράφους, και πρόσθεσε ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες ζήτησαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξετάσει το ενδεχόμενο μείωσης ή διακοπής της προενταξιακής βοήθειας που χορηγείται στην Αγκυρα με «υπεύθυνο τρόπο».
Σειρά επισκέψεων σε νοσοκομεία και δομές υγείας του λεκανοπεδίου Αττικής ξεκινούν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον τομεάρχη Υγείας, Βασίλη Οικονόμου.

Το «γαλάζιο» κλιμάκιο θα ξεκινήσει τη συγκεκριμένη δράση από το ΓΝΑ «Γ.
Την ανάγκη η Ευρωπαϊκή Ένωση να διατηρήσει την μέχρι τώρα ψύχραιμη στάση της απέναντι στις εξελίξεις στην Τουρκία και ταυτόχρονα να στείλει αυστηρά, αλλά στοχευμένα μηνύματα προς την Άγκυρα υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην παρέμβαση που έκανε κατά τη διάρκεια του δείπνου εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στο οποίο συζητήθηκαν οι σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας και η κατάσταση στη γειτονική χώρα.
Να μετρησιάσει τις αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας σχετικά με τη συμφωνία για την αναβάθμιση του στόλου των F-16 επιχείρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, λέγοντας ότι ο προϋπολογισμός θα επιβαρυνθεί κατά 1,1 δις.
Τα σενάρια για τον ΕΝΦΙΑ που θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι το επόμενο έτος εξετάζουν στο υπουργείο Οικονομικών, με τις προτάσεις να πέφτουν «βροχή» στο τραπέζι των συνομιλιών.

Συγκεκριμένα, μετά την πρόταση για αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ, όπως τον ξέρουμε σήμερα, με έναν φόρο που θα ονομάζεται «φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας», ξεκίνησαν οι προτάσεις για αλλαγή των αντικειμενικών αξιών, προκειμένου ο φόρος να γίνει πιο δίκαιος, όπως ζητούν οι φορολογούμενοι.
Στην αναζήτησή τους για ένα μοντέλο εμπορικών σχέσεων με την ΕΕ μετά τo Brexit, οι βρετανοί ευρωσκεπτικιστές φοβούνται μην πέσουν στη λεγόμενη «ελβετική παγίδα».

Για μερικούς στη βρετανική κυβέρνηση το ελβετικό μοντέλο - και το υψηλό επίπεδο πρόσβασης στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά που προσφέρει - θα ήταν το πιο ελκυστικό, αν δεν υπήρχε ένα πρόβλημα που ενοχλεί ακόμη και τους πιο ήπιους ευρωσκεπτικιστές: εάν οι Ελβετοί σπάσουν έστω και μια ρήτρα σε οποιαδήποτε από τις πολυάριθμες διμερείς συμφωνίες που αποτελούν την εμπορική τους σύνδεση με τις Βρυξέλλες, καταρρέει όλη η οικονομική σχέση με την ενωμένη Ευρώπη.
Μείζον θέμα ηθικής τάξης φαίνεται να προκύπτει για μικρό αριθμό βουλευτών διαφόρων κομμάτων - και του προέδρου του νομοθετικού σώματος περιλαμβανομένου - για δώρα αξίας που έχουν λάβει στο πλαίσιο αποστολής στο εξωτερικό και το οποίο ούτε έχουν δηλώσει ούτε έχουν αποδώσει στο σώμα.