Πράκτορες των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών σκοτώθηκαν σήμερα στην περιοχή του Κιέβου, κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης της ουκρανικής μυστικής υπηρεσίας SBU για τη σύλληψή τους, καθώς ήταν ύποπτοι για τη δολοφονία ενός συνταγματάρχη της SBU την προηγούμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε η Ουκρανία.
Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Ουκρανία: Θάνατοι υπόπτων για τη συνεργασία με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες και τη δολοφονία συνταγματάρχη
Κατάληψη δύο χωριών από τη Ρωσία στην ανατολική Ουκρανία
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις του κατέλαβαν τα χωριά Μικολάιβκα και Μίρνε στην περιφέρεια του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία. Η συγκεκριμένη ενέργεια επιβεβαιώνει τη συνεχιζόμενη στρατηγική κλιμάκωσης στη περιοχή.
Αποφασιστική στάση της ΕΕ κατά των ΗΠΑ σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων για τους δασμούς
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Λαρς Κλινγκμπάιλ, δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να λάβει «αποφασιστικά» μέτρα κατά των ΗΠΑ στην περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων για τους δασμούς, καθώς ο εμπορικός πόλεμος κλιμακώνεται.
Ανασύρθηκε γυναίκα χωρίς τις αισθήσεις της από το λιμάνι Θεσσαλονίκης
Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε μία γυναίκα από τον Θερμαϊκό Κόλπο, συγκεκριμένα από το ύψος της πρώτης προβλήτας του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης.
Για το περιστατικό ειδοποιήθηκε η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης στις 12 το μεσημέρι.
ΠΑΟΚ: Η δήλωση του Ζίβκοβιτς για την προετοιμασία και τους στόχους της νέας σεζόν
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δημοσίευσε την ομιλία του Αντρίγια Ζίβκοβιτς λίγα λεπτά μετά τις δηλώσεις του Ιβάν Σαββίδη προς τον προπονητή και τους παίκτες του ΠΑΟΚ την Πέμπτη (10/7).
ΠΑΟΚ: Δανεισμός του Ιβανούσετς από τη Φέγενορντ με το νούμερο 18
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε τον δανεισμό του Λούκα Ιβανούσετς από τη Φέγενορντ για τη σεζόν 2025-26, με οψιόν αγοράς. Ο Κροάτης θα φοράει τη φανέλα με το νούμερο 18.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ τερματίζει την ποινική δίωξη κατά γιατρού που κατηγορείται για καταστροφή εμβολίων κατά της COVID-19
Η αμερικανίδα υπουργός Δικαιοσύνης Παμ Μπόντι διέταξε χθες Σάββατο να μπει στο αρχείο η ποινική δίωξη σε βάρος γιατρού ο οποίος ήταν αντιμέτωπος με κατηγορίες πως κατέστρεφε εμβόλια κατά της COVID-19 και μοίραζε πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.
Συλλήψεις υποστηρικτών της Palestine Action στο Λονδίνο: Η αστυνομία προχωρά σε αυστηρές ενέργειες
Συνολικά 41 άνθρωποι συνελήφθησαν χθες Σάββατο στο Λονδίνο επειδή συμμετείχαν σε συγκέντρωση υποστήριξης στην απαγορευμένη πλέον συλλογικότητα Palestine Action, η οποία οργανώθηκε για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε η αστυνομία της πρωτεύουσας της Βρετανίας.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Fars, ο Πρόεδρος του Ιράν υπήρξε θύμα επίθεσης κατά τη διάρκεια του πολέμου με το Ισραήλ
Ο Πρόεδρος του Ιράν Μασούντ Πεζεσκιάν ξέφυγε παραλίγο το θάνατο στη διάρκεια του 12ημερου πολέμου με το Ισραήλ, σύμφωνα με μια πληροφορία.
Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars μετέδωσε χθες, Σάββατο, ότι η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ βομβάρδισε στις 16 Ιουνίου, τρεις ημέρες μετά την έναρξη του πολέμου, κτιριακό συγκρότημα του ιρανικού Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.
Διάσωση τραυματισμένης γυναίκας σε εξέλιξη στον Όλυμπο
Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένης γυναίκας στον Όλυμπο, κοντά στο καταφύγιο «Χρήστος Κάκκαλος». Στην περιοχή μεταβαίνει ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος με πυροσβέστες της 2ης ΕΜΑΚ, ενώ κινητοποιήθηκαν και μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και του Ε.