espa pkm

Σάββατο, 25 Ιουλίου 2026, 8:31:05 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Πέντε άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που έπληξε το βράδυ του Σαββάτου την πόλη Λιβόρνο στην Τοσκάνη της κεντρικής Ιταλίας. Η πόλη πλημμύρισε και οι άνδρες της πυροσβεστικής προσπαθούν να ανταποκριθούν στις κλήσεις σε βοήθεια.
Δεκάδες κάμερες έχουν στηθεί στην Φλόριντα αλλά και σε άλλες πολιτείες για να καταγράψουν την επέλαση του κυκλώνα Ίρμα.

Το Chicago Tribune συγκέντρωσε τις καλύτερες ζωντανές αναμεταδόσεις για όσους θέλουν να δουν λεπτό προς λεπτό τον κυκλώνα να καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά του.
Δύο βλήματα, πιθανόν από την εποχή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, εντοπίστηκαν σε ορεινή περιοχή της Βλάστης Κοζάνης, πλησίον του επαρχιακού δρόμου που οδηγεί στην ορεινή κοινότητα.

Την περιοχή απόκλεισε, αμέσως, η αστυνομία και έχει ενημερωθεί, ήδη, η ειδική ομάδα πυροτεχνουργών του ελληνικού στρατού για τη μεταφορά των πυρομαχικών ή την επιτόπου απενεργοποίησή τους.
Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση εξουδετέρωσης των δύο βομβών στο χώρο της 112 Πτέρυγας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας στον Ασπρόπυργο.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Ασπροπύργου Νίκος Μελετίου, μεταξύ άλλων, συνεχάρη τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, για την άρτια οργάνωση της επιχείρησης.
Μετά τις εξαγγελίες και την ωραιοποιημένη εικόνα της πραγματικότητας που, όπως αναμενόταν, θα παρουσίαζε ο Αλέξης Τσίπρας στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, από την ερχόμενη εβδομάδα αρχίζει κατ' ουσίαν μια (μακρά ή και συντομότερη) προεκλογική περίοδος.
Πλησιάζει τη Φλόριντα ο κυκλώνας Ίρμα, μετά το καταστροφικό πέρασμά του από τις βόρειες ακτές της Κούβας. Οι μετεωρολόγοι έχουν προβλέψει ότι θα φέρει ισχυρούς ανέμους και σφοδρές καταιγίδες,γεγονός που ίσως αναγκάσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
«Η ομιλία του κ. Τσίπρα απευθυνόταν σχεδόν αποκλειστικά στο κεφάλαιο, διαφημίζοντας την κυβέρνησή του ως τον καλύτερο "ντίλερ" των επιχειρηματικών ομίλων και των επενδυτών. Στον λαό "πούλησε" στην κυριολεξία "φύκια για μεταξωτές κορδέλες" και ψεύτικες υποσχέσεις για κοινωνική δικαιοσύνη και ανακούφιση, τη στιγμή που έχει ήδη προδιαγράψει το εφιαλτικό του μέλλον», αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ για την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.
«Από την Συνθήκη της Λωζάνης του 1923 και τη Συνθήκη των Παρισίων του 1947, προκύπτει, δίχως κανένα περιθώριο αμφισβήτησης, ότι δεν υπάρχουν “γκρίζες ζώνες” στο Αιγαίο. Κατά συνέπεια, τα κάθε είδους σύνορα της Ελλάδας - που είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης- με τις επακόλουθες συνέπειες μεταξύ άλλων και για την υφαλοκρηπίδα, την αιγιαλίτιδα ζώνη και την ΑΟΖ, είναι επακριβώς καθορισμένα».
Πέντε άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που έπληξε το βράδυ του Σαββάτου την πόλη Λιβόρνο στην Τοσκάνη της κεντρικής Ιταλίας. Η πόλη πλημμύρισε και οι άνδρες της πυροσβεστικής προσπαθούν να ανταποκριθούν στις κλήσεις σε βοήθεια.
Μικρές πετρελαιοκηλίδες έχουν εντοπιστεί στο σημείο όπου βυθίστηκε στις 02:45 τα ξημερώματα από αδιευκρίνιστη αιτία το δεξαμενόπλοιο «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ», νοτιοδυτικά της νησίδας Αταλάντης, στον Σαρωνικό Κόλπο. Σώοι οι δύο επιβαίνοντες διεσώθησαν από λάντζα που έπλεε στην περιοχή.