Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2020, 11:07:40 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

paulidis_xaralamposΠέρασαν κάμποσα χρόνια από τότε που «παράγονταν» δυο καλές ειδήσεις σε μια μέρα στην Ένωση Συνεταιρισμών Κιλκίς. Η Πέμπτη 13 Μαίου ήταν μια μέρα από τα παλιά καθώς:
α. Πουλήθηκαν επιτέλους τα στάρια εσοδείας 2009 (ή τέλος πάντων τα σκληρά στάρια που υπήρχαν στις αποθήκες)
β. Επήλθε ειρήνευση και συνεργασία μεταξύ των δυο Ενώσεων του νομού στο θέμα των δηλώσεων του ΟΣΔΣΕ.
Να τα πάρουμε με τη σειρά: Ο πλειοδοτικός διαγωνισμός που διεξήγαγε η νέα διοίκηση, ως πρώτη ενέργεια από την ανάληψη των καθηκόντων της, απέβη καρποφόρα. Στο διαγωνισμο προσήλθαν πέντε ενδιαφερόμενοι και με τιμή 130 ευρώ τον τόνο (13 λεπτά το κιλό) ανακηρύχτηκε πλιεοδότρια η εταιρεία ΘΕΣΣΑΛΙΚΑ ΣΙΤΗΡΑ. Η ποσότητα των 6.000 τόνων σκληρού κατακυρώθηκε στην εν λόγω εταιρεία αν και η ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΗ προσέφερε 131 ευρώ /τόνο. Ωστόσο  επειδή η προσφορά έθετε ποιοτικές προδιαγραφές, ενώ η προσφορά των ΘΕΣΣΑΛΙΚΩΝ ΣΙΤΗΡΩΝ ήταν «σκούπα» επιλέχθηκε η προσφορά των 130 ευρώ ως κατά πολύ συμφερότερη.
kiriakou_grigorisΈνας "κρυμμένος θησαυρός" ήρθε πρόσφατα στο φως με την κυκλοφορία του βιβλίου του Γρηγόρη Σ. Κυριακού που τιτλοφορείται "Αγάλματα και Μνημεία του Κιλκίς", και εκδόθηκε από τον Δήμο Κιλκίς. Ο συγγραφέας μάς καλεί για έναν περίπατο στην πόλη, τους οικισμούς και τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Κιλκίς μέσα από μια καταγραφή προτομών, ηρώων, ανδριάντων, αγαλμάτων που στέκουν βουβά ανάμεσα μας και προσπαθούν να θυμίσουν ιστορικές στιγμές αυτού του τόπου.
epeteiosΤιμήθηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα και φέτος η 65η επέτειο της Μεγάλης Νίκης στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, την Κυριακή 9 Μαΐου. Την 9η Μαΐου του 1945 η Ευρώπη, και λίγο μετά ο κόσμος ολόκληρος, έβγαινε από τον εφιάλτη του Β' Παγκοσμίου πολέμου. Η ημέρα αυτή έχει καθιερωθεί να εορτάζεται ως ημέρα μνήμης των εθνικών αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του Ναζισμού και του Φασισμού, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του αγώνα υπέρ της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Η παράσταση Ταξίδι στη Μεσόγειο είναι ένα μουσικό θέαμα για παιδιά και μεγάλους βασισμένο σε παραδοσιακά τραγούδια και μουσικές από την Μεσόγειο. Το Κρουστόφωνο με την δυναμική και τη γοητεία των κρουστών οργάνων κρατάει το τιμόνι στο ταξίδι των μαθητών του 2ου Δημοτικού, που περνούν από την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Αραβία, το Ισραήλ και την Τουρκία για να καταλήξουν στην Ελλάδα. Μέσα από την μουσική και τον χορό τα παιδιά μας μεταφέρουν το κλίμα και την αισθητική της κάθε χώρας, ενώ παράλληλα δραματοποιούν με κέφι και χιούμορ καταστάσεις και συνθήκες, όπως είναι ο έρωτας, ο γάμος, το ελληνικό γλέντι, η αγωνία, η καταδίωξη, το καρναβάλι, οι ταυρομαχίες.
Σάββατο, 15 Μαϊος 2010 21:53

Απεργία την Πέμπτη

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κιλκίς στηρίζει την εξαγγελθείσα 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 20.5.2010 για τα προτεινόμενα μέτρα της κυβέρνησης, που αφορούν το ασφαλιστικό σύστημα και πραγματοποιεί συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί.
“Ζητάμε την συμμετοχή σας για την αποτροπή του ανατρεπτικού χαρακτήρα του συστήμα που επιβάλλει σκληρή λιτότητα στους συνταξιούχους και στους μελλοντικούς συνταξιούχους μεταφέροντας μεγάλο βάρος στις νέες γενιές.
Η Επιτροπή Αξιολόγησης της ΚΕΔΚΕ για το Χωροταξικό προτείνει τη δημιουργία τρίτου δήμου στο νομό Κιλκίς, αποτελούμενος από το δήμο Γουμένισσας και την κοινότητα Λιβαδίων, συμφωνώντας, όπως αναφέρει, με την πρόταση της ΤΕΔΚ Ν. Κιλκίς.
Συγκεκριμένα, η Επιτροπή πρότεινε μια σειρά αλλαγών στην πρόταση του υπουργείου Εσωτερικών και για το νομό Κιλκίς αποφάσισε:
«Νομός ΚΙΛΚΙΣ: Η Επιτροπή συμφωνεί με την πρόταση της ΤΕΔΚ η οποία προτείνει τη δημιουργία τρίτου ορεινού Δήμου Γουμένισσας με έδρα τη Γουμένισσα αποτελούμενο από το Δήμο Γουμένισσας και την Κοινότητα Λιβαδίων…».
Παρασκευή, 14 Μαϊος 2010 16:38

Στο προσκήνιο ο Στέφανος

Ολική πολιτική επαναφορά του πρώην αντινομάρχη και στελέχους του ΠΑΣΟΚ (υποψήφιος βουλευτής), Στέφανου Τσιόνκη, έχουμε το τελευταίο διάστημα, μετά και τη διοικητική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση με τον «Καλλικράτη».
Ο γιατρός έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για το δήμο της Παιονίας και πλέον βρίσκεται παντού και πάντα.
Παίονας ο ίδιος, με αποδεδειγμένες διοικητικές ικανότητες, καλό πολιτικό λόγο και εκλογές αυτοδιοικητικές και πολιτικές στην πλάτη του. Εχει τα προσόντα να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εκλογές που έρχονται.
Ο δρόμος βέβαια είναι μακρύς και δύσβατος, αλλά ο χρόνος θα δείξει.
Παρασκευή, 14 Μαϊος 2010 16:37

Κόλλησαν τα ...καλά μας

Ε, γείτονές μας είναι οι άνθρωποι, όλο και θα κολλήσουν από τα προτερήματα της ημετέρας φυλής.
Θα γνωρίζετε ασφαλώς ότι λόγω της έκρηξης της τιμής των καυσίμων στην Ελλάδα, δεν είναι λίγοι οι οδηγοί από το Κιλκίς που επισκέπτονται μεθοριακές πόλεις και χωριά της γειτονικής ΠΓΔΜ με σκοπό να φουλάρουν το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου τους
Με διαφορά τιμής κοντά στο μισό ευρώ, πολλοί οδηγοί κυρίως του βόρειου τμήματος του νομού επισκέπτονται πλέον τακτικά τα πρατήρια υγρών καυσίμων της γειτονικής χώρας.
Ε, κάπου εδώ κολλάει η επιρροή των καλών μας συνηθειών.
Διότι τις τελευταίες ημέρες οι οδηγοί μας διαπίστωσαν πως η τιμή της αμόλυβδης στην ΠΓΔΜ πέταξε κάμποσα λεπτά, χωρίς να δικαιολογείται από καμιά άλλη αιτία.
Οι άνθρωποι είδαν πελάτες και είπαν να κερδοσκοπήσουν.  Να και κάτι που εξάγουμε λοιπόν. Την κερδοσκοπία.
Αφεριμ!
Παρασκευή, 14 Μαϊος 2010 16:36

Ο διαισθητικός υπουργός

Λοιπόν για να συνοψίσουμε. Ο Σισμανίδης ως ΤΕΔΚ ορκίζεται πως αυτός και η ΤΕΔΚ δεν είχαν καμιά συμμετοχή στο διάλογο που απέφερε την χωροταξία του «Καλλικράτη». Όπως είπε στο συνέδριο της ΤΕΔΚ, πριν λίγες ημέρες, ο διάλογος ήταν εσωτερικός, μέσα στο ΠΑΣΟΚ.
Οι δυο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν συντάχθηκαν με την τάδε ή τη δείνα θέση. Όπως το είπε και ο Θ. Παραστατίδης, απλά «όταν είδαμε τον Ραγκούση αποκομίσαμε την εντύπωση πως ο Ραγκούσης είχε την αίσθηση ότι στο Κιλκίς συμφωνούμε στους δυο δήμους»!
Κι αφού η Ν.Δ. δεν μπορούσε να δώσει τέτοια αίσθηση στον Υπουργό κι αφού το ΠΑΣΟΚ δεν την προκάλεσε (την αίσθηση) κι αφού ο θεσμικός φορέας, η ΤΕΔΚ, ούτε που το διανοήθηκε, τότε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης είναι πολύ …διαισθητικός τύπος.
Η εναλλακτική επιλογή είναι να διατηρεί στενή συγγένεια με την Πυθία και να μην το ξέρει (Ο Ραγκούσης).
Παρασκευή, 14 Μαϊος 2010 16:35

Οριστικά στη μάχη η Αθανασία

Λοιπόν, είναι οριστικό και το γράφουμε μετά λόγου γνώσεως. Η απόφαση της κ. Λιάρτση να διεκδικήσει το δήμο Παιονίας - Πολυκάστρου είναι οριστική και αμετάκλητη. Μάλιστα ξεκίνησε ήδη τις επαφές και συνεργασίες της και συγκρότησε ένα βασικό κορμό συνεργατών της.
Η επίσημη ανακοίνωση της καθόδου της θα γίνει αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή.
Το γράφουμε διότι επικοινωνήσαμε με την ίδια και τσεκάραμε την είδηση.
Περισσότερα λίαν προσεχώς.