espa pkm

Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2026, 9:07:21 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Κάθε χρόνο, στις 31 Οκτωβρίου, στην Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης, εκπρόσωποι τραπεζών επισκέπτονται τα σχολεία της Γερμανίας και μιλούν στους μαθητές για τα οφέλη της αποταμίευσης. Δεν είναι περίεργο λοιπόν ότι πολλά γερμανόπουλα του δημοτικού έχουν ήδη δικό τους τραπεζικό λογαριασμό για τις «οικον.
Εχει απόλυτη ανάγκη από ξεκούραση. Υστερα από έναν χρόνο εντατικής δουλειάς, αλλά κυρίως μετά τα ταραχώδη γεγονότα στην πρόσφατη συνάντηση του G20 στο Αμβούργο, η Aνγκελα Μέρκελ αισθάνεται εντελώς εξαντλημένη. «Εχουν καεί οι μπαταρίες της» λέει συνεργάτης της.
Η εκμετάλλευση από το Κατάρ του τεράστιου πεδίου North Field που περιλαμβάνει τουλάχιστον το 14% των παγκοσμίων αποθεμάτων και γεωλογικά ενώνεται με το South Pars/North Dome πεδίο του Ιράν ήταν αρκετή για να κάνει το μικρό Κατάρ τον μεγαλύτερο εξαγωγέα LNG στον κόσμο αλλά και το πλουσιότερο κράτος .
Εκλεισαν δύο χρόνια από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015. Τελικά πιστεύετε ότι ήταν λάθος που αποφασίστηκε ένα τέτοιο δημοψήφισμα ή ήταν λάθος που δεν εφαρμόστηκε το αποτέλεσμά του; «Δεν έγινε λάθος.
Μια μικρή παρέα δειπνεί στο εστιατόριο «Αττικός», απέναντι από την Ακρόπολη, μετά την παράσταση του Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ στη «Στέγη». Δεν δυσκολευόμαστε να αναγνωρίσουμε τα διάσημα μέλη της. Ανάμεσά τους ο αμερικανός σκηνοθέτης Μπομπ Γουίλσον και η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου.
Η εξέλιξη των ευρωτουρκικών σχέσεων μετά τις γερμανικές εκλογές φαίνεται ότι συνιστά κομβικό σημείο στους σχεδιασμούς της Αγκυρας στο Κυπριακό. Αυτό το στοιχείο προκύπτει από εκμυστηρεύσεις ανώτερων αξιωματούχων των Βρυξελλών, με τους οποίους συνομίλησε «Το Βήμα» και οι οποίοι θεωρούν, απολύτως ρεα.
Πολιτικό «παράθυρο ευκαιρίας» για τη σύσταση ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου που θα αναλαμβάνει την οικονομική διάσωση κρατών-μελών και δεν θα τα οδηγεί στην «αγκαλιά» του ΔΝΤ βλέπει ο καθηγητής του American University Ράνταλ Χένινγκ.
Αποφασισμένη να προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς τις διαδικασίες για τη δημιουργία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς εμφανίζεται η Φώφη Γεννηματά. Προς την κατεύθυνση αυτή πρότεινε στην πρόσφατη συνάντησή της με τον Νίκο Αλιβιζάτο οι κάλπες για την εκλογή του επικεφαλής του σχήματος να στηθούν το .
Στήλη άλατος μένει όποιος διαβάσει το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη «Adults in the Room - My Battle With Europe's Deep Establishment» (Ενήλικοι στο δωμάτιο - Η μάχη μου με το βαθύ κατεστημένο της Ευρώπης και της Αμερικής).
Οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη σχεδιάζουν τη στρατηγική της επόμενης περιόδου έχοντας στο μυαλό τους να αποφύγουν μια κακοτοπιά: «Σε καμία περίπτωση δεν θα μπούμε στην ατζέντα του Τσίπρα». Ο Αύγουστος είναι μήνας χαλαρότητας, αλλά το φθινόπωρο ξεκινά δυναμικά με τη συζήτηση για τη σύσταση Ε.