espa pkm

Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2026, 9:51:24 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Οι επισκέπτες της Φοντάνα ντι Τρέβι ήταν ιδιαίτερα κόσμιοι την Τρίτη, πρώτη ημέρα της εφαρμογής ενός σχεδίου, ώστε να σταματήσουν οι τουρίστες να κάνουν... ποδόλουτρο στο φημισμένο συντριβάνι της Ρώμης.

Η κατακραυγή για την απρεπή συμπεριφορά πολλών τουριστών στα μνημεία της ιταλικής πρωτεύουσας ώθησε την δήμαρχο να αποφασίσει τον Ιούνιο την επιβολή ποινών: Όποιος πιαστεί να πλατσουρίζει στα νερά των σιντριβανιών ή να κάνει πικνίκ στα βάθρα των αγαλμάτων μπορεί να τιμωρηθεί με πρόστιμο έως και 240 ευρώ.
Σε καταγγελίες για κινδύνους που προέρχονται από την «αυθαίρετη» λειτουργία της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας (ΕΙΕ) σε σχέση με αξιολογήσεις ιατρικών γνωματεύσεων , για εκπαιδεύσεις της ΕΛΑΣ και για αλλα θέματα, προχωρούν με έγγραφο που εστειλαν στις αρμόδιες αρχες 36 ιατροδικαστές απ όλη την Ελλάδα.
Δήλωση Ευάγγελου Βενιζέλου σχετικά με την έκδοση ομολόγου:

«Δυστυχώς ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω. Μακάρι να μπορέσει η χώρα να επιστρέψει σύντομα εκεί που βρισκόταν το 2014. Μακάρι να μην είχε μεσολαβήσει η περίοδος της δευτερογενούς κρίσης που προκάλεσε και εξακολουθεί να τροφοδοτεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Δύο στενοί συνεργάτες του Τζεφ Σέσιονς τόνισαν ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ αισθάνεται βαθύτατα προσβεβλημένος από τις δημόσιες επιθέσεις που έχει εξαπολύσει εναντίον του ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σημειώνοντας ωστόσο ότι είναι έντονη η αποφασιστικότητα του να παραμείνει στο υπουργικό του πόστο.
«Όταν δεν επιτίθενται στους θεσμούς, επιτίθενται στη νοημοσύνη μας» σχολιάζει η Δημοκρατική Συμπαράταξη με αφορμή τις κυβερνητικές δηλώσεις για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές.

«Ο κ. Τσίπρας υπερηφανεύεται από χθες για τη δοκιμαστική έξοδο στις αγορές.
Συνεδριάζει την Τετάρτη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας το Κεντρικό Συμβούλιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης - το ανώτερο συλλογικό της όργανο - από κοινού με την Κοινοβουλευτική της Ομάδα.

Πρόκειται για την πρώτη συνεδρίαση του οργάνου, τις εργασίες του οποίου θα ανοίξει η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά με την πολιτική της εισήγηση και θα ακολουθήσουν οι ομιλίες των προέδρων του ΚΙΔΗΣΟ, Γιώργου Παπανδρέου, της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλου, της ΕΔΕΜ, Απόστολου Πόντα και του εκπροσώπου των Κινήσεων Πολιτών, Γιάννη Τούντα.
Τα δικαιούμενα ποσά του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων και του ειδικού επιδόματος τριτέκνων και πολυτέκνων υπολογίζονται βάσει του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος του υπόχρεου, της συζύγου και των εξαρτώμενων τέκνων, εφόσον αυτά υποβάλλουν δική τους φορολογική δήλωση.
Η Ρωσία και η Τουρκία υπέγραψαν την σχετική συμφωνία για την πώληση των ρωσικών συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας S-400, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την διάρκεια ομιλίας του στο τουρκικό κοινοβούλιο.
Ανησυχία σε ένστολο και πολιτικό προσωπικό που εργάζεται στο κτίριο που στεγάζεται το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής και το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην ακτή Βασιλειάδη στην Δραπετσώνα έχουν προκαλέσει πληροφορίες που επικαλείται η Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος σύμφωνα με τις οποίες «ο χώρος στάθμευσης που έχει διαμορφωθεί εκτός του οριοθετημένου προαυλίου χώρου του κτιρίου και χρησιμοποιείται από το στρατιωτικό αλλά και το πολιτικό προσωπικό του υπουργείου πρόκειται να μετατραπεί σε ιδιωτικό πάρκινγκ, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα στελέχη».
Περισσότερα από 500.000 «έξυπνα» εισιτήρια και κάρτες έχουν διατεθεί, μέχρι σήμερα, διαμορφώνοντας τα συνολικά έσοδα σε 2 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ). Επίσης, έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν 250 αυτόματα μηχανήματα πώλησης κι επαναφόρτισης ηλεκτρονικών καρτών και εισιτηρίων.