espa pkm

Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2026, 7:11:19 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Βέλη κατά της Τουρκίας εκτόξευσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, καταλογίζοντάς της πως «συλλαμβάνει αυθαίρετα και δεν τηρεί τις ελάχιστες προξενικές προϋποθέσεις».

«Αυτό μου θυμίζει το πώς ήταν παλιά η Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας.
Σε ανοικτή κρίση οδεύουν οι σχέσεις Γερμανίας και Τουρκίας, με το Βερολίνο να επιμένει και να προχωρά και σε αναθεώρηση «όλων των προγραμμάτων» που αφορούν εξοπλιστικές συμφωνίες με την Άγκυρα.
Γύρω γύρω «χτενίζουν» την ευρύτερη περιοχή του Κιλκίς οι αστυνομικοί της Ασφάλειας και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης για να εντοπίσουν τους άγνωστους “βαρόνους” ναρκωτικών που εγκατέλειψαν δυο οχήματα με περισσότερα από 107 κιλά χασίς σε αγροτοδασική περιοχή του δήμου Παιονίας.
Με την ομιλία του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα θα άνοιγαν οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Παρασκευή το απόγευμα, η οποία θα συνεχιζόταν και το Σάββατο.
Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών απέρριψε το πρωί της Παρασκευής την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής που είχαν υποβάλει, μέσω του συνηγόρου τους, ο Αρτέμης Σώρρας και η σύζυγός του.

Το ζεύγος Σώρρα καταζητείται από την αστυνομία, καθώς τον περασμένο Μάρτιο αμφότεροι είχαν κριθεί ένοχοι από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πάτρας για υπεξαίρεση κατ' εξακολούθηση με ποινή κάθειρξης οκτώ ετών για τον καθένα.
Η εταιρεία European Seaways κατέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, αίτημα στη Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την κάλυψη των δρομολογίων στη γραμμή Πειραιά - Κύθηρα - Αντικύθηρα - Καστέλι που είναι επιδοτούμενα.
Στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για παραμονή επίορκων δημόσιων υπαλλήλων στις θέσεις τους αναφέρεται η ΑΔΕΔΥ, διευκρινίζοντας ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσίων υπαλλήλων σημειώνει ότι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έχουν ήδη εκλεγεί, είναι παρόντες στις συνεδριάσεις των Πειθαρχικών Συμβουλίων και παρεμβαίνουν.
Μήνυμα στους Έλληνες ότι η Γερμανία θα σταθεί αρωγός στην Ελλάδα απηύθυνε ο νέος πρεσβευτής στην Αθήνα Γενς Πλέτνερ, ο οποίος παρέδωσε χτες, Πέμπτη, τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.
Οι δικηγόροι του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ αναζητούν τρόπους, προκειμένου να περιορίσουν την δράση του ανεξάρτητου ανακριτή με εισαγγελικές αρμοδιότητες Ρόμπερτ Μίλερ στην έρευνα που διεξάγει για ενδεχόμενη εμπλοκή της Ρωσίας στον προεκλογικό αγώνα του 2016, σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post.
Για δύο χρόνια μετά το Brexit θα ισχύει η ελεύθερη μετακίνηση πολιτών της ΕΕ στο Ηνωμένο Βασίλειο, γράφουν την Παρασκευή οι Times του Λονδίνου.

Υπενθυμίζεται ότι η καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων Λονδίνου-Βρυξέλλών για την έξοδο από την ΕΕ είναι η 31η Μαρτίου 2019.