espa pkm

Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2026, 5:19:54 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

«Yποχρέωση όλων είναι να μην επιτρέψουμε να χαθούν οι θυσίες και να μην ξαναζήσει η Κύπρος άλλο πόλεμο» τόνισε ο πρόεδρος Αναστασιάδης, με αφορμή την 43η μαύρη επέτειο από της τουρκική εισβολή στην Κύπρο και τη συνεχιζόμενη στρατιωτική κατοχή μεγάλου τμήματος του εδάφους της.
Μετά το γεύμα, αλλά και το τελεσίγραφο του Τραμπ προς τους γερουσιαστές, συνεχίζονται οι ζυμώσεις στις τάξεις των Ρεπουμπλικάνων για να πέσουν οι αντιστάσεις και να ψηφιστεί η κατάργηση του Obamacare.
Η γενική απεργία είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα της Αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, η οποία βλέπει με μεγαλύτερη αισιοδοξία την προσπάθεια να γίνουν εκλογές για την πτώση του Μαδούρο.

Η Αντιπολίτευση κατάφερε να φέρει στην άτυπη κάλπη της περασμένης εβδομάδας σχεδόν 7,5 εκατομμύρια πολίτες για να αποδοκιμάσουν τα σχέδια του Μαδούρο και να ζητήσουν την πρόωρη διεξαγωγή εκλογών.
Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή, περίπου στις 10:15 το πρωί της Πέμπτης στην Πάτρα, τη Ναύπακτο και σε άλλες περιοχές της Αχαΐας, και της Αιτωλοακαρνανίας.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 4,1 βαθμών και το επίκεντρο εντοπίστηκε στον δυτικό Κορινθιακό Κόλπο.
Με στόχο την ανάληψη κοινών δράσεων στο πλαίσιο ενός ευρύτερου στρατηγικού σχεδιασμού, για την ανάδειξη του Πειραιά ως επιχειρηματικού, τουριστικού, πολιτιστικού, ναυτιλιακού και εμπορικού προορισμού διεθνούς αναγνωρισιμότητας και εμβέλειας, με ενεργειακή, περιβαλλοντική και κοινωνική προστιθέμενη αξία για τους κατοίκους, τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες της πόλης υπεγράφη Σύμφωνο Συνεργασίας από τον Δήμαρχο Πειραιά κ.

Μια ημέρα μετά την εισβολή στα γραφεία της Τράπεζας της Ελλάδας μέλη της ομάδας Ρουβίκωνας επιτέθηκαν νωρίς το πρωί της Πέμπτης στο δημαρχείο Ζωγράφου.

Προκάλεσαν φθορές με βαριοπούλες στη τζαμαρία του, πέταξαν μπογιές και φυλλάδια, με αφορμή τον πρόσφατο θάνατο της 62χρονης καθαρίστριας του δήμου, εν ώρα εργασίας.
Eπιστολή προς τον Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνο Τσουβάλα και κοινοποίηση στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων με θέμα: «Κίνηση περιπολικού οχήματος με μόνο τον οδηγό»
Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε κτίριο στην οδό Κωλέττη 14 στα Εξάρχεια στο υπόγειο της Δ ΔΟΥ Αθηνών.

Η φωτιά προκλήθηκε μάλλον από βραχυκύκλωμα και βρίσκεται υπό έλεγχο.

Σχεδόν δύο μήνες πριν τις εκλογές νέα δημοσκόπηση δείχνει την Α.Μέρκελ να διευρύνει το προβάδισμά της έναντι του Μ.Σουλτς. Όλα δείχνουν προς μια συγκυβέρνηση Χριστιανικής Ένωσης και Φιλελευθέρων.
Mε αιχμές κατά της Τουρκίας την οποία κατηγορεί για «αδιαλλαξία» στέλνει το δικό του μήνυμα για τα 43 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

«Από τότε έχει παρέλθει σχεδόν μισός αιώνας, διαρκών και κατάφωρων τουρκικών παραβιάσεων των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών, οι οποίες καλούν όλα τα κράτη να σέβονται την κυριαρχία, ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και την Κυβέρνησή της, απαιτούν τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής και την αποχώρηση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων από την Κύπρο και καταδικάζουν την παράνομη οντότητα στα κατεχόμενα, καλώντας όλα τα κράτη να μην την αναγνωρίσουν και να μην την διευκολύνουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο.