espa pkm

Τρίτη, 21 Ιουλίου 2026, 10:58:17 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Στη Βουλή συζητείται το απόγευμα της προσεχούς Δευτέρας το θέμα της φερόμενης επικοινωνίας του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Ε. Γιαννουσάκη και των καταγγελιών για αντιθεσμικές παρεμβάσεις στη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης του πλοίου «Νοοr 1».
«Η δική μας ευθύνη να φανούμε αντάξιοι των ιδεών του, των αξιών του και της παρακαταθήκης του, είναι μια διαρκής εγερτήρια, δημιουργική πρόκληση. Για την ενότητα, τη συνέχεια και την προοπτική της μεγάλης Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης.
Αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης ασκεί η Ώρα Αποφάσεων για το θέμα των συμβασιούχων των δήμων που απεργούν, με αποτέλεσμα να οξύνεται το πρόβλημα με τα σκουπίδια.
Από ψυγειοκαταψύκτη ξεκίνησε η φωτιά στον πύργο Grenfell στο Λονδίνο, ο οποίος δεν πληρούσε τις απαραίτητες προδιαγραφές ασφαλείας, σύμφωνα με την αστυνομία. Επίσης, ακατάλληλα είχαν κριθεί και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για τη μόνωσης και επένδυση του κτιρίου, ενώ η Μητροπολιτική Αστυνομία θα εξετάσει και το ενδεχόμενο απαγγελίας κατηγοριών για ανθρωποκτονία.
Με κεντρικό σύνθημα τη μονιμοποίηση των θέσεων εργασίας τους, οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου στο τομέα καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης κατέβηκαν σήμερα στους δρόμους της συμπρωτεύουσας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την μη τήρηση των υποσχέσεων της κυβέρνησης.
Ψεκαστικό ελικόπτερο μισθωμένο από την περιφέρεια Αττικής κατέπεσε πριν από λίγο στον υδροβιότοπο του Σχοινιά. Σώος ο ένας εκ των τριών επιβαινόντων του.

Αυτή τη στιγμή στο σημείο επιχειρούν 27 πυροσβέστες με 9 οχήματα.
Η λύση που προωθεί η κυβέρνηση για το θέμα των σκουπιδιών είναι να γίνουν νέες ολιγόμηνες συμβάσεις για 6.100 άτομα, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

«Ήδη, τα τελευταία 24ωρα προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε όλα τα δυνατά εργαλεία, που έχουμε στη διάθεσή μας και ταυτόχρονα να κινηθούμε μέσα στα όρια της νομιμότητας, διότι δεν θα ήταν λύση να επιχειρήσουμε να εφαρμόσουμε μια ρύθμιση που θα κριθεί την επαύριο αντισυνταγματική» τόνισε μιλώντας στον Real FM ο κ.
Το Σάββατο 24 Ιουνίου, 162 νεαροί εφευρέτες από ολόκληρη την Αττική συγκεντρώνονται στην Αθήνα για να διαγωνιστούν σε περιφερειακό επίπεδο, με σκοπό να προκριθούν στον Πανελλήνιο Τελικό W.R.O. που θα γίνει την 1η Ιουλίου στο Ο.
Μήνυμα προς την Τουρκία ότι θα πρέπει να διατηρήσει την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνεται σεβαστή η πολύπλευρη ιστορία της, δύο ημέρες μετά την τέλεση μουσουλμανικής προσευχής και την ανάγνωση του Κορανίου μέσα στο μνημείο.
Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί από σήμερα ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Ο κ. Παυλόπουλος θα υποδεχθεί τον κ. Ράντεφ, στις 10:30 και εν συνεχεία θα ακολουθήσει κατ΄ιδίαν συνάντηση των δύο ανδρών.