Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Πανελλαδικές: Τα θέματα στα μαθήματα ειδικοτήτων για τους μαθητές των ΕΠΑΛ
Το vima.gr σε συνεργασία τα φροντιστήρια Ορόσημο δημοσιεύει τα θέματα των εξεταζόμενων σήμερα μαθημάτων.
Τα θέματα στα μαθήματα που εξετάστηκαν οι υποψήφιοι είναι:
Το φυσικό αέριο πηγή της νέας κρίσης στον Κόλπο
Το «Επίκεντρο» της ActionAid στην Ελλάδα
Στήνουν "ενέδρες" στο Λόφο Αγ. Γεωργίου Kιλκίς και τρομοκρατούν τους οδηγούς
Ένα "παιχνίδι" που ανακάλυψαν κάποια απείθαρχα παιδιά του Κιλκίς σπέρνει τον τρόμο σε ανύποπτους οδηγούς. Το περιστατικό που καταγράφουμε σημειώθηκε μεσάνυχτα, πριν λίγες ημέρες, στον περιμετρικό δρόμο του Αγίου Γεωργίου. Οδηγός κινούμενος επί της περιμετρικής είδε ξαφνικά τον δρόμο αποκλεισμένο κάθετα με κλαδιά δέντρων και πέτρες σε όλο το πλάτος του. Σταμάτησε αναγκαστικά για να διαπιστώσει τη δυνατότητα προσπέλασης και πριν κατέλθει από το όχημα δέχθηκε από νεαρά άτομα κρυμμένα στα παρόδια δέντρα από την πλευρά του λόφου "βροχή" από πέτρες και αυγά.
Τραμπ: Το Κατάρ πρέπει να σταματήσει να χρηματοδοτεί την τρομοκρατία
«Το έθνος του Κατάρ, δυστυχώς, ιστορικά χρηματοδοτούσε την τρομοκρατία σε πολύ υψηλό επίπεδο» κατήγγειλε ο Ντόναλντ Τραμπ σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στον Λευκό Οίκο.
Ο Αρμαγεδδών του Εμφυλίου– Κιλκίς 4.11.1944
Του Σωτήρη Χρυσάφη.
Σε ένα “δύσκολο” αλλά και πολλαπλά ενδιαφέρον θέμα εστιάζει στο νέο του βιβλίο ο κιλκισιώτης επιστήμονας Σωτήρης Χρυσάφης, στη πολύνεκρη Μάχη του Κιλκίς κατά την εμφύλια σύρραξη, στις 4-11-1944. Στόχος του συγγραφέα είναι να γίνει ευρύτατα γνωστή η πιο αιματηρή μάχη του ελληνικού εμφυλίου, μια θλιβερή πρωτιά του Κιλκίς.
Στο εισαγωγικό του σημείωμα ο Σ. Χρυσάφης γράφει:
Η ρύθμιση των “κόκκινων δανείων” αναλύθηκε στο Επιμελητήριο Κιλκίς
Την Πέμπτη 1 Ιουνίου στο Επιμελητήριο Κιλκίς πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ημερίδα με θέμα τον νέο νόμο του Εξωδικαστικού Μηχανισμού ρύθμισης οφειλών των επιχειρήσεων. Ομιλητής της ημερίδας ήταν ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτης Κουρμούσης.
Τον Γραμματέα ιδιωτικού χρέους κ. Φώτη Κουρμούση υποδέχτηκε στο Επιμελητήριο ο Πρόεδρος Παύλος Τονικίδης τονίζοντας ότι έγινε ένα σημαντικό βήμα για την εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος, αλλά και του επιχειρηματικού τοπίου στη χώρα μας.
Οι μαθητές του 5ου Δημοτικού στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιππιάδας
Στο κλείσιμο των περιβαλλοντικών μας προγραμμάτων ήταν και φέτος μια εκπαιδευτική επίσκεψη σε Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, το οποίο ήταν το ΚΠΕ Φιλιππιάδας αυτή τη φορά. Η επίσκεψη ήταν τριήμερη και το πρόγραμμα του ΚΠΕ που παρακολουθήσαμε είχε θέμα «Λούρος, Ζηρός, Αμβρακικός: τρία διαφορετικά υδάτινα οικοσυστήματα» και ήταν εξαιρετική εμπειρία για τα παιδιά κι ίσως από τα πιο πλούσια σε περιεχόμενο, που έχουμε παρακολουθήσει.