espa pkm

Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2026, 1:37:36 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Με Ιστορία, Φυσική και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον συνεχίζονται σήμερα, Δευτέρα, οι πανελλαδικές για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων.


Πιο συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών θα εξεταστούν στην Ιστορία, οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών θα εξεταστούν στη Φυσική, ενώ οι υποψήφιοι της ομάδας προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής θα εξεταστούν στο μάθημα Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον.
Μία «απρόσμενη» δικαστική απόφαση για μη προφυλάκιση δύο γυναικών ηλικίας 20 και 35 ετών (νύφη και πεθερά) που είναι μέλη γνωστής οικογένειας Ρομά παρότι είχαν κατηγορηθεί για διακίνηση 230gr ηρωίνης και 30gr κοκαΐνης και είχαν πάλι αντιμετωπίσει κατηγορίες για διακίνηση ναρκωτικών, ήταν αυτή που προκάλεσε «ενθουσιασμό» στους συγγενείς τους και το μοιραίο πανηγύρι μέχρι πρωίας με τους πυροβολισμούς, που προκάλεσε τον τραγικό θάνατο του 11χρονου στο Μενίδι.
Το γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS) υπέστη την Κυριακή ιστορική ήττα στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών και αναμένεται να καταλάβει λιγότερες από 40 έδρες στην Εθνοσυνέλευση, σύμφωνα με τις προβολές των αποτελεσμάτων, επίδοση που σηματοδοτεί το «τέλος ενός κύκλου», σύμφωνα με τα στελέχη του.
Ο συνασπισμός του κεντροδεξιού Δημοκρατικού Κόμματος του Κοσόβου (PDK) ήρθε πρώτος στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν από τη μη κυβερνητική οργάνωση Democracy in Action (Δημοκρατία στην Πράξη).
Το κεντρώο κόμμα του γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν La Republique en Marche (ΡΕΜ) φέρεται να κερδίζει περίπου το 30% των ψήφων στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, σύμφωνα με το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο του Βελγίου, RTBF, που επικαλείται δύο exit poll.
Ξεκινά τη Δευτέρα η δεύτερη εβδομάδα των πανελλαδικών εξετάσεων, με τους υποψηφίους των ΓΕΛ να εξετάζονται σε μαθήματα Προσανατολισμού.

Ειδικότερα, οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών θα εξεταστούν στην Ιστορία, οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών θα εξεταστούν στη Φυσική, ενώ οι υποψήφιοι της ομάδας προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής θα εξεταστούν στο μάθημα Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον.
Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017 23:43

Κτηνοτρόφοι: Μόνοι εναντίον όλων

Είναι μόνοι τους οι κτηνοτρόφοι κι έχουν απέναντί τους κυβέρνηση και τους ισχυρούς της αγοράς. Φωνάζουν και διαμαρτύρονται ότι υφίστανται τις συνέπειες της παράνομης σύμπηξης καρτέλ εκ μέρους των βιομηχανιών γάλακτος, αλλά εκείνοι που οφείλουν να τους προστατεύσουν σφυρίζουν αδιάφορα. Κυβέρνηση και Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν ασχολούνται. Κι όσοι ασχολούνται είναι απέναντί τους. Πρόκειται για τα "παπαγαλάκια" των ισχυρών παικτών της αγοράς  που ζητούν ανερυθρίαστα από τους κτηνοτρόφους να αποδείξουν  νομικά την κατηγορία τους περί καρτέλ!

Το τελευταίο Σάββατο του κάθε μήνα, και στις 6 το απόγευμα, στο μεγάλο Αρχονταρίκι της Μονής Αγίου Νικοδήμου Πενταλόφου Γουμένισσας ο Καθηγούμενος του Ιερού Κοινοβίου, αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος, πραγματοποιεί την καθιερωμένη του ομιλία στους πιστούς.
 Το τελευταίο Σάββατο του Μαΐου ο Καθηγούμενος μίλησε για το μυστήριο της Βάπτισης και στη συνέχεια είχε έναν ενδιαφέροντα διάλογο με τους πιστούς για το Ιερό Μυστήριο αλλά και για επίκαιρα θέματα που τους απασχολούν.

Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Περιπατητών Κιλκίς στις 5 Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με 48 μέλη του δήλωσε στο Νυμφαίο την υποστήριξή του για την διάσωση της καφετιάς Αρκούδας. Στην μεγίστου κάλλους πόλη της Φλώρινας ένοιωσαν οι εκδρομείς την ρύπανση από την αιθάλη του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού (ΑΗΣ) Φιλώτα που καταβροχθίζει ακατάπαυστα λιγνίτη μαυρίζοντας τον νοτιοανατολικό της ορίζοντα.

Κυκλοφόρησε πρόσφατα το νέο βιβλίο του κ. Γκόλιαρη Χρήστου, με τίτλο «ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ. Μύθος και πραγματικότητα». Το βιβλίο στην 1η του αυτή έκδοση κυκλοφορεί σε ηλεκτρονική-ψηφιακή μορφή από τις εκδόσεις Easywriter.gr
Στόχος του  βιβλίου αυτού (όπως αναφέρει ο συγγραφέας στον πρόλογό του) είναι η πολιτική εγγραματοσύνη, δηλαδή μια πρώτη συστηματική προσέγγιση, με το συγκεκριμένο αντικείμενο το σοσιαλισμό, ανεξάρτητα από τον πολιτικό χώρο που ανήκει ο καθένας, ώστε ο ενημερωμένος πολίτης να μπορεί να μελετά και να κρίνει ιδέες, ιδεολογίες και πολιτικές.
Το βιβλίο αυτό (45 σελίδες) είναι μια πολύ μικρή εισαγωγή στην ιδεολογία και την πράξη του σοσιαλισμού, ο οποίος αποτελεί μαζί με το φιλελευθερισμό τις δύο από τις κυριότερες πολιτικές θεωρίες οι οποίοι  παρουσιάστηκαν  ανά τους αιώνες με διάφορες ονομασίες και εκδοχές. Για να καταφανεί η ουσία του σοσιαλισμού, στην εργασία  αυτή παρουσιάζεται  αρχικά μια ιστορική αναδρομή του ανά τους αιώνες, με κύριο εστιασμό  στην Ευρώπη. Στη συνέχεια παρουσιάζονται οι  μορφές και τα είδη του σοσιαλισμού διαχρονικά, παράλληλα με μια πολύ περιεκτική κριτική ματιά. Κατόπιν καταγράφεται μια μικρή αναφορά του σοσιαλισμού στην Ελλάδα από τη δημιουργία ελεύθερου κράτους μέχρι σήμερα και στο τέλος  ο συγγραφέας καταθέτει τις  προτάσεις του για την ελληνική πραγματικότητα.  
 Το βιβλίο διανέμεται ΔΩΡΕΑΝ. Για το «κατέβασμά»  του, μεταβαίνετε στην ιστοσελίδα www.easywriter.gr  και στην κατηγορία «κριτική και δοκίμιο», το βρίσκετε και πριν το  αποθηκεύσετε θα σας ζητηθεί να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό στον οποίο θα καταγράψετε μόνο το email σας και έναν προσωπικό κωδικό αριθμό.