espa pkm

Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2026, 11:39:08 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Οι πρώτες ενδείξεις ότι το Eurogroup της περασμένης Δευτέρας δεν ήταν περίπατος έφθασαν στην Αθήνα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Ο κομιστής ήταν η Κριστίν Λαγκάρντ. Οπως πληροφορείται «Το Βήμα», η γαλλίδα επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αλέξη Τσίπρ.
«Ιστορικό βήμα για την ανεξαρτησία που δεν μπορεί να περιμένει», όπως λένε οι καταλανοί εθνικιστές; Ή «απαράδεκτος εκβιασμός» και απόπειρα «κατάλυσης του Συντάγματος», όπως καταγγέλλει ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι; Τι είναι αυτό το «μυστικό σχέδιο» για μονομερή απόσχιση της Καταλωνίας τον Σεπτέμβρι.
Σάββατο, 27 Μαϊος 2017 09:00

Business α λα Τραμπ στην πρώτη έξοδο

Εκτός από τις αμήχανες φωτογραφίες του Ντόναλντ Τραμπ στο πλευρό του πάπα Φραγκίσκου στο Βατικανό, τις πολιτικές αβρότητες - και μη - στις Βρυξέλλες και στη Σύνοδο του G7 στη Σικελία, αλλά και τις αναμενόμενες διαβεβαιώσεις για τη χρησιμότητα της νατοϊκής συμμαχίας, η παρθενική περιοδεία .
Τις τελευταίες μεθόδους της ισλαμιστικής τρομοκρατίας αναδεικνύει η επίθεση στο Μάντσεστερ που άφησε 22 νεκρούς και 116 τραυματίες. Το νέο στην τρομοκρατική ενέργεια της Δευτέρας είναι ότι ο στόχος ήταν παιδιά και έφηβοι - πολλά θύματα είναι ανήλικα.
Ενα βραβείο σε πρώτο πλάνο πίσω από το γραφείο της «συμπυκνώνει» τις αρχές της δημάρχου Τήλου κυρίας Μαρίας Καμμά-Αλιφέρη. Πρόκειται για το «Βύρων Αντύπας», το οποίο απονέμει η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης σε όσους αποδεδειγμένα συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος.
Είναι σαφές από την πρώτη στιγμή που συναντά κανείς τον κ. Guido Raimondi ότι αντιλαμβάνεται το 60χρονο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ως φάρο, σε θύελλες σπαρμένες σε χώρες της Ευρώπης. Ο ίδιος το θέτει κομψά, αναφερόμενος σε συνθήκες ολοένα κλιμακούμενης «μη συναίνεσης», σε εθνικό.
Εχουν περάσει επτά χρόνια οικονομικής ασφυξίας στη μνημονιακή μέγκενη, έχουν συμπληρωθεί τρία χρόνια από τις τοπικές εκλογές και μένουν ακόμη 24 μήνες ως το 2019 για την επόμενη κάλπη. Ούτε νωρίς ούτε αργά για να διερευνήσουν οι σημερινοί δήμαρχοι της Αττικής, με δημοσκοπικά εργαλεία, εκτός άλλων, .
Ήταν ο μεγάλος γρίφος της προηγουμένης διετίας: η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο τρέχον ελληνικό πρόγραμμα. Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε την επιθυμούσε όσο τίποτα άλλο, το ΔΝΤ όμως την απέκρουε, όσο δεν ικανοποιούταν ένας όρος του: η ουσιώδης ελάφρυνση του ελληνικού χρέους – κάτι πάλι που απέκλειε ο γερμανός υπουργός οικονομικών.
Σοκ έχει προκαλέσει στη Ρωσία η βίαιη σύλληψη ενός 10χρονου που απήγγειλε ποιήματα σε δρόμο στο κέντρο της Μόσχας και η αστυνομία τον κατηγορεί για επαιτεία.

Το βίντεο της σύλληψης, που τραβήχτηκε με κινητό τηλέφωνο, μεταδόθηκε από πολλά ρωσικά τηλεοπτικά κανάλια και δείχνει το παιδί να φωνάζει να το σώσουν ενώ πολλοί αστυνομικοί το μεταφέρουν διά της βίας σε ένα περιπολικό.
Την κοινή επιθυμία τους για ενίσχυση του διμερούς πλαισίου στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας επιβεβαίωσαν σε τηλεφωνική συνομιλία τους ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν με τον τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.