espa pkm

Σάββατο, 6 Ιουνίου 2026, 11:51:54 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Εντοπίστηκαν ναρκωτικές ουσίες κατά τη διάρκεια έρευνας που διεξήχθη με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Roxy της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών στο σπίτι ενός άνδρα, ο οποίος συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών.

«Δεν υπάρχει -και μπορώ να το πω χιλιάδες φορές- κανένα πρόβλημα ασφάλειας στο Μετρό Θεσσαλονίκης»: με αυτή τη φράση, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Ταχιάος, έδωσε το στίγμα του στη συζήτηση γύρω από τις βλάβες στο μέσο σταθερής τροχιάς της πόλης.

Το βραβείο Gold της κατηγορίας «Υποδομές Πρόληψης και Προστασίας από Πλημμύρες» απέσπασε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης στα Water Awards 2025, για τα Σχέδια Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών (ΣΔΛΑΠ) τα οποία εκπόνησε και έθεσε σε εφαρμογή.

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Γ. Νοσοκομείο Κιλκίς και η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Κιλκίς καλούν σε σύσκεψη φορέων και παραγόντων για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Κιλκίς και σημειώνουν:

Απαγόρευση της κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων  σε περιοχές της Π.Ε. Κιλκίς, από τις 7:30  το πρωί του Σαββάτου  28-6-2025 έως και τις 7:30 το πρωί  της Δευτέρας 30-6-2025 αποφασίστηκε, σήμερα, στη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΠΕΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη, για τον βέλτιστο συντονισμό των αρμόδιων και εμπλεκόμενων φορέων στην αντιμετώπιση των αναμενόμενων δυσμενών πυρομετεωρολογικών συνθηκών που αναμένεται να ακολουθήσουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

    Είχαμε την χαρά να μας επισκεφτεί στα γραφεία μας και να μας ενημερώσει αναλυτικά για τα προγράμματα μαθητείας της ΔΥΠΑ Κιλκίς ο εκπρόσωπός της Ρωμανίδης Δημήτρης. Έγινε ενημέρωση για τα τμήματα που λειτουργούν και τις παροχές προς τους καταρτιζόμενους στην επαγγελματική εκπαίδευση.

Ο Δήμος Κιλκίς ενημερώνει τους πολίτες ότι αύριο Σάββατο 28 Ιουνίου η λαϊκή αγορά της πόλης του Κιλκίς θα λειτουργήσει έως τις 13:30, λόγω καύσωνα.

Σοκαριστικό περιστατικό στη Σεούλ με φωτιά σε συρμό του μετρό, που προκάλεσε πανικό και τραυματισμούς στους επιβάτες. Σοκαριστικό περιστατικό έλαβε χώρα στη Σεούλ, όταν ένας 67χρονος άνδρας, γνωστός με το επώνυμο Γουόν, έβαλε φωτιά σε συρμό της γραμμής 5 του μετρό, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή των επιβατών.

Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα ότι «επιβεβαίωσε τις λεπτομέρειες» μιας εμπορικής συμφωνίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, διαβεβαιώνοντας πως η Ουάσινγκτον θα άρει περιορισμούς σε βάρος της και ότι θα μπορούσε να επικυρώσει την εξαγωγή περισσότερων ειδών, η εξαγωγή των οποίων υπόκειται σε ελέγχους.

Η βρετανική κυβέρνηση ετοιμάζεται να υποχωρήσει στο νομοσχέδιο για την περικοπή των επιδομάτων αναπηρίας, μετά την εξέγερση του ενός τρίτου σχεδόν των βουλευτών του Εργατικού Κόμματος.