espa pkm

Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2026, 1:12:48 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Συγκυβερνήτης σε πτήσεις της KLM και μίας θυγατρικής της υπήρξε για δύο δεκαετίες ο βασιλιάς της Ολλανδίας Βίλχεμ-Αλεξάντερ.

Το αποκάλυψε σε συνέντευξή του, εξηγώντας ότι ήταν ο ιδανικός τρόπος αποσυμπίεσης, αλλά και ένα χρήσιμο χόμπι.
Νεκρός ανασύρθηκε, την Παρασκευή το πρωί, φινλανδός τουρίστας, ηλικίας περίπου 65 ετών, από ακάλυπτο ιδιωτικό χώρο στην περιοχή του Πλατανιά Χανίων. Τον άτυχο άνδρα εντόπισε στο σημείο κάτοικος της περιοχής, ο οποίος και ειδοποίησε τις Αρχές.
Αμεσα πρόκειται να ξεκινήσει η κατασκευή και αναβάθμιση του δρόμου που συνδέει την Αιτωλοακαρνανία με την Λευκάδα, ενώ η χρηματοδότηση θα προέλθει από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Οι εργασίες θα γίνουν σε δύο τμήματα, δηλαδή από τη Βόνιτσα μέχρι και την είσοδο της Λευκάδας, μήκους 16 χιλιομέτρων και από το Άκτιο μέχρι τον Άγιο Νικόλαο, μήκους πέντε χιλιομέτρων.
Τελετή των αποκαλυπτηρίων του Μνημείου Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Μαΐου στις 11:30 το πρωί, στην ανακατασκευασμένη πλατεία Αλεξάνδρας στον Πειραιά.

Τα αποκαλυπτήρια εντάσσονται στο πλαίσιο του εορτασμού που διοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής και η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος για την Ημέρα Μνήμης Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
Λιγότεροι κατά 52.972 είναι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι για το μήνα Απρίλιο σε σχέση με τον Μάρτιο σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΕΔ που μεταφράζεται σε ποσοστό -5,77%.

Συγκεκριμένα τον Απρίλιο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι ήταν συνολικά 865.209 έναντι 918.181 που ήταν το Μάρτιο.
Πραγματοποιείται την Παρασκευή στη Λευκωσία, με τη συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, η 127η ετήσια σύνοδος της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ), με τη συμμετοχή 28 υπουργών Εξωτερικών, 8 υφυπουργών Εξωτερικών και 10 μονίμων αντιπροσώπων των 47 κρατών μελών του οργανισμού, μεταξύ των οποίων και ο Τούρκος μόνιμος αντιπρόσωπος στο Συμβούλιο.
Ένα ιδιαίτερο στιγμιότυπο κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός κατά την διάρκεια της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή το βράδυ της Πέμπτης.

Την ώρα που ο Ευάγγελος Βενιζέλος παρακολουθεί προσηλωμένος τη συζήτηση στη Βουλή, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, τον πλησίασε και του τσίμπησε το μάγουλο.
Μήνυμα στους δανειστές ότι πλέον είναι στιγμή να τηρήσουν και εκείνοι τις δεσμεύσεις τους και να σεβαστούν τις θυσίες του ελληνικού λαού, έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπας, λίγο αφότου η Ολομέλεια της Βουλής υπερψήφισε το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα και αντίμετρα της συμφωνίας.
Ο γερμανικός τύπος αναφέρεται εκτενώς στα νέα μέτρα που καλείται να εφαρμόσει η Ελλάδα. Η ελληνική κυβέρνηση τα βλέπει ως αντάλλαγμα για μια λύση στο θέμα του χρέους ενώ οι πολίτες διαδηλώνουν.
Το δρόμο για την ιαπωνική Βουλή παίρνει το νομοσχέδιο που θα επιτρέπει στον νυν αυτοκράτορα να παραιτηθεί, κάτι το οποίο φαίνεται να επιθυμεί ο 83χρονος Ακιχίτο.

Το 2016 ο Ακιχίτο άφησε να εννοηθεί ότι η φυσική του κατάσταση δεν θα του επιτρέπει για πολύ καιρό ακόμα να ασκεί τα καθήκοντά του, όπως επιθυμεί.