Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Έξω από τη Βουλή διαδήλωσαν οι ένστολοι - Παρέδωσαν ψήφισμα
Οι διαδηλωτές περιμένουν να επιτραπεί σε μια αντιπροσωπεία να μπει στη Βουλή για να παραδώσει ψήφισμα με τα αιτήματά τους.
Ελεύθεροι επαγγελματίες: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη στο Σύνταγμα
Έξω από τη Βουλή οι ένστολοι, ζητούν να παραδώσουν ψήφισμα
Οι διαδηλωτές περιμένουν να επιτραπεί σε μια αντιπροσωπεία να μπει στη Βουλή για να παραδώσει ψήφισμα με τα αιτήματά τους.
Τσίπρας: Τα νέα για το χρέος είναι τόσο θετικά που θα με αναγκάσουν να φορέσω και γραβάτα
Μεγάλα έργα στην Παιονία
Σημαντικά έργα που βελτιώνουν τις υποδομές και αναβαθμίζουν την καθημερινότητα των δημοτών της Παιονίας μπαίνουν στη σειρά καθώς η δημοτική αρχή προγραμματίζει είτε την ένταξή τους στο ΕΣΠΑ είτε προχωρεί τις διαδικασίες για δημοπράτησή τους.
Σημαντικότερο όλων από πλευράς ύψους προϋπολογισμού είναι το έργο της εγκατάστασης βιολογικού καθαρισμού στη Γουμένισσα. Ο Δήμαρχος Χρ. Γκουντενούδης εκτιμά ότι η σχετική πρότασή του δήμου, προϋπολογισμού 3,5 εκατ. ευρώ έχει όλες τις προδιαγραφές να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ καθώς η ιστορική Γουμένισσα δικαιούται ένα έργο απολύτως απαραίτητο και συμβατό με την ανάγκη να διαφυλαχθεί το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής.
Βιβλιοπαρουσίαση Κ. Γκιουλέκα: ''Ο Μακεδονικός Αγώνας από τις εφημερίδες της εποχής''
Ο Δήμος Κιλκίς παρουσιάζει το νέο βιβλίο του βουλευτή α' Θεσσαλονίκης Κώστα Γκιουλέκα ''Ο Μακεδονικός Αγώνας – Από τις εφημερίδες της εποχής – Η ένοπλη φάση 1903-1908'' την Παρασκευή 26 Μαϊου και ώρα 20:00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς. Πρόκειται για έναν αφιερωματικό τόμο 600 σελίδων, βασισμένο στα δημοσιεύματα των εφημερίδων εκείνης της εποχής που αναφέρονται στα τραγικά γεγονότα στη Μακεδονία.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο εκπαιδευτικός Δημήτρης Νατσιός, ο πρώην Δήμαρχος Κιλκίς Αναστάσιος Αμανατίδης και ο ίδιος ο συγγραφέας του Κώστας Γκιουλέκας.
Παρουσίαση βιβλίου
Την Τετάρτη 10/05/2017 παρουσιάστηκε το βιβλίο της Ραχήλ Μαρτίδου «Ένας μαρκαδόρος μια φορά βγήκε απ’ το κουτί του κι είπε γεια» στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς.
Το βιβλίο παρουσίασαν η Ιωάννα Αρβανίτη, Σχολική Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και η Μαρία Παπαδοπούλου, Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής.
Οι μικροί μαθητές του 8ου Νηπιαγωγείου μαζί με τις νηπιαγωγούς τους, Χατζηαγγελίδου Κυριακή, Ιωαννίδου Μαρία και Μπαλάσκα Ασημίνα τραγούδησαν το τραγουδάκι που συνοδεύει το βιβλίο.
Εξάρτηση από το διαδίκτυο
Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Μαΐου 2017 στις 19:30 στο εντευκτήριο της Πολιτιστικής Εταιρείας Εκπαιδευτικών ομιλία-συζήτηση με θέμα: "Εξάρτηση από την εικονική πραγματικότητα-διαδίκτυο" με εισηγήτριες την κα Έφη Τζούρα, ψυχίατρο, οικογενειακή θεραπεύτρια, επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης των εξαρτήσεων και Προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας Κιλκίς "Νηρέας" και την κα Γεωργία Ψαρρά, ψυχολόγο, στέλεχος πρόληψης.
Η Πολιτιστική Εταιρεία ευχαριστεί τις εισηγήτριες για την ενδιαφέρουσα προσέγγιση του θέματος και όσους την παρακολούθησαν και με τις ερωτήσεις βοηθήσαν στη δημιουργία μιας εποικοδομητικής συζήτησης.
Η χορωδία του ΠΜΣ Κιλκίς στην Έδεσσα
Η χορωδία του Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς, προσκεκλημένη της Δημοτικής Κοινωνικής Επιχείρησης και του Ωδείου του Δήμου Έδεσσας, έλαβε μέρος στο «Εαρινό φεστιβάλ Μουσικής Έδεσσας 2017», όπου απέδωσε το πρόγραμμά της, με μοναδικό τρόπο, υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Ζγούρα.
Με τη συνοδεία της χορωδίας, απέδωσε καταπληκτικά ο Χαράλαμπος Αθανασιάδης, το τραγούδι «Ήρθε ο καιρός», του Σταύρου Ξαρχάκου.
Δημιουργία εξαγώγιμου προϊόντος και εξαγωγικές διαδικασίες
Ολοκληρώθηκε το διήμερο (8-9 Μαΐου) σεμινάριο, συνολικής διάρκειας 10 ωρών, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Βασίλη Σεργαννίδης» του Επιμελητηρίου, με θέμα:«Δημιουργία Εξαγώγιμου Προϊόντος & Εξαγωγικές Διαδικασίες»
Το σεμινάριο διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον Οργανισμό Enterprise Greece S.A αρμόδιο φορέα για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση εξαγωγών, το παρακολούθησαν 40 στελέχη των τοπικών επιχειρήσεων και ο στόχος ήταν να ενημερωθούν διεξοδικά για όλο το πλέγμα που καθορίζει μια πετυχημένη εξαγωγική προσπάθεια.