espa pkm

Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2026, 5:50:41 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι σχολικοί αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ Κλασικού Αθλητισμού μαθητών/τριών Γυμνασίων που διοργάνωσε η Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων Ν.Κιλκίς (Ο.Ε.Σ.Α.Δ)
Στους αγώνες Γυμνασίων συμμετείχαν 83 μαθητές και 73 μαθήτριες από τα Γυμνάσια  του Ν. Κιλκίς.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ υπέβαλε την Τετάρτη την παραίτησή του και αυτή της κυβέρνησής του στον απερχόμενο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, κατά την πολιτική παράδοση στη χώρα, μετά την επίσημη ανακοίνωση από το Συνταγματικό Συμβούλιο της εκλογής του Εμανουέλ Μακρόν στην προεδρία της Δημοκρατίας.

Η Περιφερειακή Επιτροπή Γουμένισσας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού επ΄ ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας του Ερυθρού Σταυρού (8η Μαΐου) και της γιορτής της Μητέρας (δεύτερη Κυριακή Μαΐου) διοργάνωσε εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Γουμένισσας, την Κυριακή 7 Μαΐου 2017, στις 7 το απόγευμα. Στην εκδήλωση ομιλήτρια για τη γιορτή της Μητέρα, ήταν η κ.Γιούλη Ζεϊμπεκέρη. Ενώ διανθίστηκε με έντεχνο καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τους «Αθανασιάδη Παναγιώτη και Τοζακίδη Χρήστο». Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε κλήρωση χειροποίητης εικόνας, δωρεά της αγιογράφου κ.Άννας Γουγουμάνη.

Μαρία Μπαρλή

Τέσσερις αθλητές του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Κιλκίς συμμετείχαν στον 3ο Βρασίδειο  Δρόμο στην Αμφίπολη. Οι Γάγος Γιάννης, Δέλουλου Στέλιος, Κατσαρώνας Σταύρος και Σιώτης Γιώργος έτρεξαν στην Ιστορικού ενδιαφέροντος  διαδρομή ( Πύργος Μαρμαρίου   – Αρχαία ξύλινη γέφυρα  Παραποτάμιος οδός  –Μνημείο Λέοντος   -Κάτω Αμφίπολη-  Αρχαίο Γυμνάσιο - Μουσείο) μήκους 9.730 μέτρων. Τους ευχόμαστε καλή αποκατάσταση και καλή συνέχεια.

Σ.Δ.Υ.Κιλκίς

Στο 2ο παγκόσμιο πρωτάθλημα πολεμικών τεχνών παραβρέθηκε το Kinesis Fight Club στις 6 Μαΐου. Το πρωτάθλημα πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πολεμικών Τεχνών στις Σέρρες.
Το Kinesis το εκπροσώπησε η αθλήτρια Άννα Τσομπάνη που κατέκτησε χρυσό μετάλλιο.

Του Δημήτρη
Ιωαννίδη.

 

Από την εποχή της διακυβέρνησης των Σαμαρά-Βενιζέλου περιμέναμε «λευκό καπνό» από τις διαπραγματεύσεις με την τότε <τρόικα> της τότε Κυβέρνησης. ΄Επρεπε να περάσουν 3 ολόκληρα χρόνια από τότε, τα 2 με τη  σημερινή Κυβέρνηση, να αλλάξουν το όνομα των διαπραγματευτών (θεσμοί πλέον και όχι τρόικα), να φεσωθεί ο ελληνικός λαός 80 και πλέον δις ευρώ, να πληρώσουμε ακόμη και τα γ…ξενοδοχειάτικα στο Χίλτον των θεσμών (είπαμε μην ακούσω για τρόικα) για να βγει ο λευκός καπνός των διαπραγματεύσεων και να μαυρίσει την ψυχή μας, τις ψυχές ολόκληρου του ελληνικού λαού.  Και, λέω να μαυρίσει γιατί δε βρίσκω μια πιο ήπια, πιο μαλακή λέξη που να αποδίδει την πραγματικότητα, την τραγικότητα που καλείται να βιώσει και να πληρώσει ο ελληνικός λαός με την υπογραφείσα συμφωνία και το λευκό καπνό «ανοθρώσκοντα». Και βγαίνουν και πανηγυρίζουν «Θεέ μου». Ελλάδα ζήσε το μύθο σου!!!

Ένα μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλοϋποστήριξης πέρασε ο Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ανατολικορωμυλιωτών Γουμένισσας «Άγιος Τρύφων» προσφέροντας δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας σε συνεργασία με ειδικούς τη Δευτέρα 8 Μαίου 2017, το πρωί. Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των γυναικών στη σημερινή δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας, στα γραφεία του Συλλόγου, έναντι πρώην Δημαρχείου Γουμένισσας, με πρωτοβουλία του «Αγίου Τρύφωνα» και σε συνεργασία με την εταιρεία ΕΛΠΕΝ, τον Ορθοπεδικό κ. Κων/νο Κορομηλά και τον βοηθό του κο Ευάγγελο Γαλούπη.

Στις 06/05/2017  Σάββατο  πραγματοποιήθηκε το 3o ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ KIM & LIU - ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ στο κλειστό στάδιο του Ωραιοκάστρου στην Θεσσαλονίκη .
«Η συμμετοχή αθλητών από την Βόρεια Ελλάδα ήταν 386 αθλητές μικρών ηλικιών από 2006 έως και 2011 γεννηθέντες. Από τον σύλλογο Άθλος Κιλκίς συμμετείχαν 14 αθλητές με τις παρακάτω ανάλογες διακρίσεις και μετάλλια.

Τετάρτη, 10 Μαϊος 2017 22:33

Εντυπωσίασε ο ΓΑΣ Κιλκίς

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία των αθλητών και αθλητριών του ΓΑΣ Κιλκίς πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Μαΐου στο δημοτικό στάδιο των Γιαννιτσών το διασυλλογικό πρωτάθλημα στίβου της κατηγορίας Παμπαίδων και Παγκορασίδων Α' (γεν. 2002 -2004) με τη συμμετοχή των σωματείων από τις ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κεντρικής Μακεδονίας (Πέλλα-Κιλκίς -Πιερία-Ημαθία).

Τετάρτη, 10 Μαϊος 2017 22:25

Λόγια του αέρα...

Λοιπόν για να μην χάνουμε τον χρόνο μας σε ανούσιες αντιπαραθέσεις. Θα είχε νόημα η αντιπαράθεση για τα μεταλλεία στα Κρούσια αν εκφραζόταν πραγματικό ενδιαφέρον από εταιρείες.
Το γράψαμε και εξαρχής: Δυστυχώς (λέμε εμείς) η περιεκτικότητα των χαλκούχων κοιτασμάτων σε χρυσό  στα Κρούσια είναι τόσο μικρή ώστε μόνο με εκτόξευση της τιμής του χρυσού σε δυσθεώρητα ύψη θα καταστούν εκμεταλλεύσιμα.
Το γεγονός ότι η Πολιτεία αναζητώντας πόρους προκηρύσσει την εκμετάλλευσή τους δεν σημαίνει πως υπάρχει και πραγματική δυνατότητα εκμετάλλευσης.