espa pkm

Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2026, 11:58:20 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Σάββατο, 06 Μαϊος 2017 08:50

ΗΠΑ ευλογούν Τσίπρα!

Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα έχει μπροστά της την ευκαιρία να αλλάξει το αφήγημα της κρίσης σε αφήγημα ευκαιρίας μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, εκτιμά ο Τζέφρι Πάιατ. Ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, μιλώντας στο «Βήμα», εμφανίζεται έτοιμος για δυναμικές πρωτοβουλίες στους πυλώνες τη.
Κολασμένο δεκαήμερο ετοιμάζει η ΝΔ για την κυβέρνηση μέχρι να ψηφιστούν τα νέα μέτρα στη Βουλή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλάζει αντιπολιτευτική τακτική και παίρνει επάνω του, προσωπικά, το βάρος της σύγκρουσης με τον Αλέξη Τσίπρα για το περιεχόμενο της συμφωνίας με τους εταίρους.
Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα έχει μπροστά της την ευκαιρία να αλλάξει το αφήγημα της κρίσης σε αφήγημα ευκαιρίας μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, εκτιμά ο Τζέφρι Πάιατ. Ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, μιλώντας στο «Βήμα», εμφανίζεται έτοιμος για δυναμικές πρωτοβουλίες στους πυλώνες τη.
Σάββατο, 06 Μαϊος 2017 08:50

Το διαρκές αίνιγμα του κ. Τσίπρα

Εύθυμος, χαμογελαστός και αισιόδοξος βγήκε τις προάλλες από το Μέγαρο Μαξίμου ένας από τους έμπιστους συνομιλητές του Πρωθυπουργού, ο οποίος μετέδιδε στη συνέχεια σε φίλους του την απόλυτη ικανοποίηση του κ. Τσίπρα από την εξέλιξη των συνεννοήσεων με την τρόικα.
«Δημιουργική ασάφεια». Η πολυσυζητημένη φράση του Γιάνη Βαρουφάκη χρησιμοποιείται τώρα κατά κόρον και στο Βερολίνο. Το αντικείμενό της είναι ο καβγάς μεταξύ Λαγκάρντ και Σόιμπλε σχετικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα για την Ελλάδα.
«Αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση» είναι η τακτική που έχει επιλεγεί από τον Αλ. Τσίπρα και την ομάδα του Μεγάρου Μαξίμου, προκειμένου να διαχειριστούν επικοινωνιακά τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές. Από τα ξημερώματα της 2ας Μαΐου και έπειτα από μία ακόμη «πολύωρη διαπραγμάτευσ.
Στην εφαρμογή 100 μέτρων, εκ των οποίων τα 80 θα νομοθετηθούν με το πολυνομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή και υπουργικές αποφάσεις και τα υπόλοιπα 20 θα πρέπει να συμφωνηθούν, και στην επιτάχυνση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων κρίνεται πλέον η ολοκλήρωση του τρίτου Μνημονίου.

Το μεσημέρι της Τρίτης 2 Μαΐου κατέφθασαν πεζή  στο Χέρσο, ύστερα από πολύμηνη οδοιπορία με αφετηρία το Βερολίνο περί τους 30 "πολίτες για το Χαλέπι". Είναι μια ομάδα ευαισθητοποιημένων πολιτών από όλο τον κόσμο (Γαλλία, Πολωνία, Γερμανία, Βέλγιο, Αυστραλία, Αγγλία,...) που πριν τα Χριστούγεννα ξεκίνησε με περισσότερα από 400 άτομα να περπατήσει χιλιάδες χιλιόμετρα με κατάληξη το μαρτυρικό Χαλέπι της Συρίας, για να καταδείξει σε όλον τον κόσμο την φρίκη του πολέμου, ενός πολέμου τις συνέπειες του οποίου βιώνουμε και στο Κιλκίς (πρόσφυγες).
Στη διαδρομή εντός εννέα χωρών χιλιάδες πολίτες των χωρών αυτών περπάτησαν μαζί τους. Για μια ώρα, για μια ημέρα αδιάφορο. Συμμερίστηκαν το όνειρό τους για ένα κόσμο χωρίς βία, χωρίς πείνα, χωρίς σκοτωμούς...

Τον Διοικητή της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας ΠΖ, Ταξίαρχο κ. Πάρη Καπραβέλο επισκέφτηκαν προ ημερών ο Πρόεδρος και ο Γ.Γ. του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών κ.κ. Παπανικολάου Κωνσταντίνος και Ηλιάδης Γεώργιος.
    Η επίσκεψη ήταν εθιμοτυπικού χαρακτήρα και έγινε με σκοπό τη γνωριμία με το νέο Διοικητή και την ενημέρωσή του για τις δράσεις – τους στόχους του Συνδέσμου, καθώς και την άριστη συνεργασία με τους προκατόχους του.
    Η συνάντηση διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα και αποφασίστηκε παρόμοιες να γίνονται σε τακτικά χρονικά διαστήματα.

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και τον Υπουργό Εσωτερικών   κατέθεσε την Πέμπτη 4 Μαίου ο Βουλευτής Κιλκίς Γ. Γεωργαντάς με θέμα : «Προβλήματα στη μεταφορά μαθητών απομακρυσμένων περιοχών κατόπιν άγονων διαγωνισμών»
Ο βουλευτής εκθέτει το πρόβλημα που δημιουργήθηκε και ρωτά τους  υπουργούς  παιδείας και εσωτερικών σε ποιες ενέργιες σκοπεύουν να προβούν για την επίλυσή του.