espa pkm

Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2026, 7:41:10 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Ο ένας είναι κεντρώος και φιλοευρωπαίος, η άλλη ακροδεξιά, κατά του ευρώ και κατά της μετανάστευσης: ο Εμανουέλ Μακρόν και η Μαρίν Λεπέν, οι δύο υποψήφιοι στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας που τους χωρίζουν τα πάντα θα αντιπαρατεθούν το βράδυ της Τετάρτης σε μια κρίσιμη τηλεμαχία, την τελευταία πριν από τις εκλογές.
«Κάποιοι αποδεδειγμένα και με διαφόρους τρόπους έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για τον έλεγχο των φυλακών και την χρησιμοποίησή τους για διαφόρους κατά περίσταση λόγους» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΣΥΕ), με αφορμή τη νέα εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε σε αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου του Ψυχιατρείου Κρατουμένων Κορυδαλλού.
«Αυτό που πρέπει να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης, είναι για ποιον λόγο η ΝΔ δεν αποδέχεται να ψηφίσει τα θετικά μέτρα, που θα μπουν σε ένα ξεχωριστό άρθρο» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος την Τετάρτη.
«Βαριά» η δικαστική επικαιρότητα σήμερα, Τετάρτη, στο Εφετείο Αθηνών.

Στη δίκη της Χρυσής Αυγής ανοίγει αυλαία για τον νέο κύκλο μαρτύρων κατηγορίας και σειρά έχουν πλέον οι επώνυμοι που καλούνται να «ντύσουν» με το κύρος των καταθέσεων τους την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης για τη Χρυσή Αυγή.
Ένας άνδρας έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς στις 8.15 το πρωί της Τετάρτης έξω από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Γλυκών Νερών Αττικής στην οδό Σαλώνων ενώ από τα πυρά τραυματίστηκε και μια γυναίκα η οποία μεταφέρθηκε στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο.
«Καμία ανοχή, καμία συνενοχή». Με αυτή τη θέση - σύνθημα θα σφυροκοπά η ΝΔ την κυβέρνηση για τη συμφωνία με τους δανειστές και για τα νέα επώδυνα μέτρα που περιέχει. «Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία το 2015 ήταν προϊόν εξαπάτησης του ελληνικού λαού.
Μετά την επίτευξή της, η προκαταρκτική συμφωνία παίρνει το δρόμο για τη Βουλή, όπου αναμένεται να ψηφιστεί στις 16 Μαΐου, μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από το ταξίδι του στην Κίνα. Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα και οι εσωκομματικές ζυμώσεις στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν ήδη αρχίσει.
Tο άνοιγμα όλων των καταστημάτων τις Κυριακές από τον Μάιο έως και τον Οκτώβριο συμφώνησαν κυβέρνηση και δανειστές στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη της συμφωνίας.

Η απόφαση αυτή, που προκαλεί τις έντονες αντιδράσεις τόσο της ΕΣΕΕ όσο και της ΓΣΕΒΕΕ, αναμένεται να ψηφισθεί με τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα το αργότερο έως τις 15 Μαΐου.
Τη θέσπιση δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης για το σύνολο των νηπίων 4-6 ετών (θα ανακοινωθεί τον επόμενο μήνα) προαναγγέλλει με συνέντευξή του στα Νέα, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

«Η ένταξη του συνόλου των νηπίων 4-6 ετών στη δομή της υποχρεωτικής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αποτελεί σημαντικό στοιχείο του συνολικού μεταρρυθμιστικού σχεδίου που θα παρουσιάσουμε τέλη Ιουνίου.
«Βαριά» η δικαστική επικαιρότητα σήμερα, Τετάρτη, στο Εφετείο Αθηνών.

Στη δίκη της Χρυσής Αυγής ανοίγει αυλαία για τον νέο κύκλο μαρτύρων κατηγορίας και σειρά έχουν πλέον οι επώνυμοι που καλούνται να «ντύσουν» με το κύρος των καταθέσεων τους την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης για τη Χρυσή Αυγή.