espa pkm

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2026, 11:21:26 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Στη σύλληψη τριών ατόμων που φέρεται να είχαν ανάμειξη σε σχέδια για τρομοκρατικό χτύπημα στο Βερολίνο προχώρησαν οι γερμανικές αρχές, κατά πληροφορίες του περιοδικού Focus. Οι συλληφθέντες φέρεται να σχεδίαζαν να επιτεθούν εναντίον αστυνομικών ή στρατιωτών που φρουρούν κυβερνητικά κτίρια, περιλαμβανομένης της καγκελαρίας, βάσει ανεπιβεβαίωτων μέχρι στιγμής πληροφοριών.
Ο Χασάν Ροχανί, ο πραγματιστής πρόεδρος του Ιράν που οδήγησε την Ισλαμιστική Δημοκρατία στη συμφωνία-ορόσημο του 2015 με τις μεγάλες δυνάμεις, εγγράφηκε επισήμως προκειμένου να είναι υποψήφιος για δεύτερη τετραετή προεδρική θητεία στη εκλογές του Μαΐου, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση του Ιράν.
Μέχρι θανάτου μαχαίρωσε ένας Παλαιστίνιος μια νεαρή γυναίκα, μέσα σε βαγόνι τρένου, τη Μεγάλη Παρασκευή.

Η επίθεση έγινε σε μικρή απόσταση από το κτίριο του δημαρχείου της Ιερουσαλήμ, στην παλιά πόλη.
Η κυβέρνηση του Πάολο Τζεντιλόνι ενέκρινε το λεγόμενο «εισόδημα κοινωνικής ένταξης» το οποίο αναμένεται να αποτελέσει ένα μηνιαίο βοήθημα για περίπου δυο εκατομμύρια Ιταλούς.

Οι λεπτομέρειες αυτής της πρωτοβουλίας θα πρέπει να καθοριστούν τις ερχόμενες εβδομάδες, αλλά σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία θα έχουν δικαίωμα πρόσβασης στο «εισόδημα ένταξης» οι πολίτες με ετήσιες απολαβές οι οποίες δεν ξεπερνούν τις έξι χιλιάδες ευρώ.
Η διεθνής διπλωματία στο «κόκκινο» εν μέσω φόβων ότι η Βόρειος Κορέα ετοιμάζεται να προχωρήσει σε έκτη κατά σειρά πυρηνική δοκιμή και στρατιωτικών κινήσεων εκ μέρους των ΗΠΑ. Με «ανηλεή συντριβή» των ΗΠΑ εάν επιλέξουν να επιτεθούν απειλεί το καθεστώς της Πιονγιάνγκ.
Οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν την ισχυρότερη μη πυρηνική βόμβα που διαθέτουν στο οπλοστάσιό τους, την επονομαζόμενη «μητέρα όλων των βομβών», σε μια επιχείρηση που πραγματοποίησαν στο Αφγανιστάν εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, προκαλώντας περηφάνια στον Τραμπ.
Τα τελευταία χρόνια οι κυπριακές αρχές έστειλαν πίσω στις χώρες προέλευσης τους 18 πιθανούς τρομοκράτες, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του κυπριακού υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Αλέξανδρος Ζήνων.

Τα άτομα αυτά, είπε ο κ.
Τα τελευταία χρόνια οι κυπριακές αρχές έστειλαν πίσω στις χώρες προέλευσης τους 18 πιθανούς τρομοκράτες, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του κυπριακού υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Αλέξανδρος Ζήνων.

Τα άτομα αυτά, είπε ο κ.
Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα που εγκαταλείπουν τα αστικά κέντρα με αυτοκίνητα, πλοία, λεωφορεία και αεροπλάνα.

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι Αρχές, ενώ ήδη από τη Μ.Πέμπτη έχουν τεθεί σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας στο εθνικό οδικό δίκτυο.
Στο στόχαστρο της Γαλλίας μπήκε ο Σύρος πρόεδρος μετά τα όσα είπε σχετικά με την επίθεση με χημικά στην επαρχία Ιντλίμπ. Είπε «100% ψέματα, επέδειξε κυνισμό» σχολίασε ο υπουργός Εξωτερικών Ζαν Μαρκ Ερό.