Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Τουλάχιστον 1.000 πρόσφυγες πνίγηκαν στην κεντρική Μεσόγειο μέσα στο 2017
Τη Δευτέρα η δίκη των συλληφθέντων για επιθέσεις κατά προσφύγων στη Χίο
Και οι δύο παραπέμπονται κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της αντιποίησης αρχής, της απρόκλητης σωματικής βλάβης και απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης.
ΟΓΑ: Υπεγράφη εγκύκλιος για τους ασφαλισμένους
Η εγκύκλιος ορίζει ότι όλοι οι συνταξιούχοι του πρώην ΟΓΑ καθώς και όσοι θα συνταξιοδοτούνται με βάση τις διατάξεις αυτές, από την 1η Ιανουαρίου 2017 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2024, και ασκούν αγροτική επαγγελματική δραστηριότητα για την οποία υφίσταται υποχρέωση ασφάλισης στον Ε.
Τα εμβατήρια της 21ης Απριλίου
Μαύρη επέτειος σήμερα καθώς συμπληρώνονται 50 χρόνια από την αποφράδα για τον Ελληνισμό ημέρα που εξερράγη το χουντικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967.
Σαν σήμερα, μέρα Παρασκευή ήταν όταν οι επίορκοι αξιωματικοί ανέλαβαν να "σώσουν" την χώρα από τον Κομμουνισμό για να την καταστρέψουν εφτά χρόνια αργότερα με την τραγωδία της Κύπρου.
Διατηρώ προσωπικές μνήμες - όντας 12χρονο παιδί τότε- από την ημέρα εκείνη.
Απάντηση Γιάννη Τσογγίδη στη Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ για την φιλοξενία των προσφύγων στο Κιλκίς
Το άρθρο γύρω από το μεταναστευτικό που έδωσα στη δημοσιότητα πριν 2 εβδομάδες και που είχε εξαιρετική απήχηση σε χιλιάδες συμπολιτών (είχε περισσσότερες από 15 χιλιάδες αναγνώσεις στα διάφορα μέσα, ηλεκτρονικά και έντυπα) ξυπνώντας συνειδήσεις από το λήθαργο και την άγνοια, έγινε η αφορμή να δεχθώ αήθεις προσωπικές επιθέσεις με ύβρεις, απειλές και συκοφαντίες σε βάρος του προσώπου μου πρώτα από facebooks, όπως της Ειρήνης Αγαθοπούλου (ο πατέρας της μάλιστα διένειμε τις σκαιές ύβρεις της κατά του προσώπου μου με το δικό του facebook) και 3–4 ατόμων ακόμη που το έχουν για σπορ να κανιβαλίζουν όταν δεν τους αρέσει κάποια άποψη.
Διακρίσεις αθλητών της “Τόλμης”
Το 2ο Προκριματικό πρωτάθλημα Ταεκβοντο της Ένωσης Β. Ελλάδος ΕΤΑΒΕ διεξήχθηστο κλειστό γυμναστήριο Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης, στις 8-9 Απριλίου 2017.
Δικαίωμα συμμετοχής είχαν όλες οι ηλικιακές κατηγορίες ανδρών-γυναικών, εφήβων-νεανίδων, παίδων-κορασίδων 2004-2005-2006, παμπαίδων-πανκορασίδων 2007-2008 και σύμφωνα με τις δηλώσεις η συμμετοχή ανερχόταν στους 1200 αθλητές-ριες.
Πρέπει να τονίσουμε ότι όλοι οι αγωνιζόμενοι αναμετρώνται ανα ηλικία πλην των ανδρών-γυναικών.
Πανελλήνιοι σχολικοί αγώνες ποδηλασίας μαθητών-μαθητριών ΓΕΛ-ΕΠΑΛ στο Κιλκίς
Η Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων (ΟΕΣΑΔ) Κιλκίς σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας( Ε.Ο.Π.) κατόπιν εγκρίσεως της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Σχολικών Αγώνων (ΚΟΕΣΑΔ), διοργανώνει στο νομό Κιλκίς τους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ μαθητών/τριών Γενικών Λυκείων (ΓΕ.Λ.) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) στο αγώνισμα δρόμου (αντοχή και χρονόμετρο).
Η Ανάσα Ευαισθησίας ευχαριστεί θερμά
Το Δ. Σ. του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Ανάσα Ευαισθησίας ν. Κιλκίς, ευχαριστεί θερμά όλους τους ανώνυμους κι επώνυμους, που στήριξαν με κάθε τρόπο το έργο μας, ενισχύοντας υλικά την προσπάθειά μας, ώστε το Πάσχα μπορέσαμε να κάνουμε αξιοπρεπή πακέτα τροφίμων κρεατικών κλπ για τις άπορες οικογένειες και είδη δώρων λαμπάδες σοκολατένια και κόκκινα αυγα στα παιδιά που έχει αγκαλιάσει ο Σύλλογος μας.
Η παλλαπλά χαρμόσυνη Λαμπροτρίτη
Η τρίτη μέρα του Πάσχα είναι πολλαπλά χαρμόσυνη για την ακριτική Μητρόπολη Γουμενίσσης.
Κατ᾽ επικρατήσασα ιερή συνήθεια, όπως και σε πολλά Θεομητορικά προσκυνήματα, έτσι και εδώ, στο Θεομητορικό Μοναστήρι λιτανεύεται για δεύτερη μέσα στο χρόνο φορά η θαυματουργός και πολυσέβαστη εικόνα της Παναγίας Γουμένισσας.
Η Παναγία
Του Ανδρέα Μακρίδη.
Επισκεπτόμενος τον καθεδρικό ναό του Μάντσεστερ στην Αγγλία, ο επισκέπτης μπορεί να διαπιστώσει τις διαφορές της αγγλικανικής χριστιανικής προσέγγισης από τη δική μας. Το οικοδόμημα είναι εντυπωσιακό, η αρχιτεκτονική του θαυμάσια. Στο εσωτερικό του διαθέτει παρεκκλήσια – γωνιές ειδικής προσευχής και σύναξης. Το ένα αφορά πεσόντες σε πολέμους. Το άλλο, παιδιά που χάθηκαν στη γέννα τους. Στο τελευταίο αυτό, έχει τοποθετηθεί σε περίοπτη θέση μια ορθόδοξη εικόνα της Παναγίας βρεφοκρατούσας.