espa pkm

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2026, 12:09:40 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Την Πέμπτη 6 Απριλίου ανοίγουν οι εργασίες του 1ου Συνεδρίου της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικό Μολύβι».

Στις 19.00 το απόγευμα ανοίγουν οι εργασίες με την εισηγητική ομιλία του Ιάσονα Παπαδόπουλου, γραμματέα του Κ.
Τι μπορεί να κάνει η διεθνής κοινότητα μετά τη τελευταία επίθεση με χημικά στη Συρία, που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 72 άτομα, μεταξύ των οποίων και 20 παιδιά; Σύμφωνα με τον Τζόναθαν Μάρκους, τον διπλωματικό συντάκτη του βρετανικού BBC, η κατάσταση στη Συρία αντανακλά μία σκληρή πραγματικότητα: η σύγκρουση στη χώρα περνάει διάφορα στάδια αλλά «δεν δείχνει σημάδια ότι πρόκειται να τελειώσει».
«Η Ρωσία αποτελεί υπαρξιακή απειλή. Δηλώνουν ότι η πρωτεύουσά μας, το Βίλνιους, δεν θα έπρεπε να ανήκει στη Λιθουανία γιατί κατά τη διάρκεια του μεσοπολέμου βρισκόταν υπό την κατοχή της Πολωνίας.
Τετάρτη, 05 Απριλίου 2017 08:50

Η σκληρή μοίρα των εχθρών του Πούτιν

Στο χώμα, ή στη φυλακή. Αυτή φαίνεται πως είναι η σκληρή μοίρα για πολλούς από τους εχθρούς του Βλαντίμιρ Πούτιν. Τελευταίο θύμα είναι ο Ρώσος μπλόγκερ, ακτιβιστής και πολιτικός Αλεξέι Ναβάλνι, που συνελήφθη στις μεγάλες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις της Μόσχας και καταδικάστηκε σε κράτηση δύο εβδομάδων.
Ορισμένες πληροφορίες για αναζήτηση ενός ακόμη ατόμου αλβανικής καταγωγής για εμπλοκή στην πολυσυζητημένη ληστεία του διαμερίσματος του Παλαιού Φαλήρου έχουν συγκεντρωθεί το βράδυ της Τετάρτης.

Χωρίς πλήρη εξακρίβωση. Η ληστεία οδήγησε στην σύλληψη δύο ο εκ των ληστών (από Ρωσία κι Αρμενία) , στον θάνατο ενός Μολδαβού ποινικού και στην περίεργη διαφυγή ενός άλλου ληστή που φέρεται να ήταν κρυμμένος σε ντουλάπα του σπιτιού που ερευνήθηκε από τους αστυνομικούς.
Ελεύθεροι αφέθηκαν με περιοριστικούς όρους κι οι 29 κατηγορούμενοι-αναμεσα τους και πρώην αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής, συμβολαιογράφοι, δικηγόροι, υπάλληλοι της Αποκεντρωμένης Αυτοδιοίκησης- για συμμετοχή στο μεγάλο κύκλωμα των εκατοντάδων παράνομων ελληνοποιήσεων - που είχε αναδειχθεί προ μερικών ημερών.
Σαν πάρκα, κι ας μην έχουν το ...όνομα, πρέπει να προστατεύονται, αν έχουν τη ...χάρη (βλάστηση), κοινόχρηστοι χώροι εντός σχεδίου πόλης. Μεγάλης σημασίας για τις εναπομείνασες «πράσινες ανάσες» στους δήμους αστικών περιοχών της χώρας αποτελεί γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για κοινόχρηστους χώρους, εντός σχεδίου πόλης, οι οποίοι αν και έχουν πλούσια βλάστηση, δεν έχουν προσδιορισθεί ως πάρκα ή άλση.
Καμιά έρευνα και τεχνική ανάλυση δεν υπήρξε για τα αίτια της φονικής έκρηξης χύτρας πριν από 14 μήνες στο Πέραμα ενώ εμφανής είναι ο κίνδυνος να υπάρξει παρόμοιο τραγικό περιστατικό. Με επίκληση γραφειοκρατικών προβλημάτων, οικονομικού κόστους (της τάξης μερικών εκατοντάδων ευρώ) και άλλες δικαιολογίες, το περιστατικό δεν έχει ερευνηθεί καθόλου και ο σχετικός φάκελος κινείται μεταξύ ΕΛ.
Με 100 δόσεις θα μπορούν να εξαγοράσουν τις παρανόμως εκχερσωμένες δασικές εκτάσεις που έχουν μετατραπεί σε αγροτικές, όσοι αγρότες θέλουν να τις διασφαλίσουν, σύμφωνα με σχέδιο νόμου για τους δασικούς χάρτες το οποίο κατέθεσε πριν από λίγη ώρα στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος.
Ένταση προκλήθηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, όταν η πρώην πρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής του κόμματος Πλεύση Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, επιτέθηκε στην Ρουμάνα επίτροπο Περιφερειακής Ανάπτυξης Κορίνα Κρέτσου.