espa pkm

Τρίτη, 14 Ιουλίου 2026, 9:33:23 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

To CDU της Άγγελας Μέρκελ είναι ο νικητής των εκλογών στο κρατίδιο Ζάαρλαντ εξασφαλίζοντας τουλάχιστον 40% των ψήφων, σύμφωνα με τα exit polls που έδωσαν στη δημοσιότητα τα γερμανικά τηλεοπτικά δίκτυα ARD και ZDF.
Σε αμέλεια του συνεργείου εργασιών συντήρησης οφείλεται όπως όλα δείχνουν σύμφωνα με τα πρώτα συμπεράσματα των αρμοδίων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η καταστροφική πυρκαγιά ,στο τέμενος Βαγιαζήτ του δήμου Διδυμοτείχου.

Από τις μέχρι τώρα έρευνες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχει αποκλεισθεί το ενδεχόμενο της δολιοφθοράς –εμπρησμού.
Σαφής έως και κυνικός παρουσιάζεται ο Σερντάρ Ντενκτάς ως προς τις θέσεις και τις στοχεύσεις του στο Κυπριακό.

Ο κληρονόμος των πολιτικών παρακαταθηκών του πατρός του Ραούφ Ντενκτάς σε συνέντευξή του σε κυπριακή εφημερίδα δηλώνει ότι τάσσεται υπέρ της λύσης των δύο κρατών, απορρίπτοντας ακόμα και τη συνομοσπονδία, ενώ ούτε και η προσάρτηση περιλαμβάνεται στις επιλογές του.
Υπό αμφισβήτηση φαίνεται ότι τίθεται η «συμπαγής κυβερνητική πλειοψηφία» που θα ψηφίσει τα νέα μέτρα. Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος άφησε να εννοηθεί ότι η ψήφος βουλευτών των ΑΝΕΛ δεν είναι σίγουρη, ενώ έκανε λόγο για «κατοχική κυβέρνηση».
Στις κάλπες προσέρχονται οι Γερμανοί στο μικρό κρατίδιο του Ζάαρ, στα σύνορα με τη Γαλλία στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση της Μέρκελ με το SPD υπό τον Σουλτς.
 
 
Ο Εμανουέλ Μακρόν, που προηγείται στις δημοσκοπήσεις για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, έλαβε σήμερα ακόμη μία ώθηση στην υποψηφιότητά του μετά την απόφαση εννέα κεντροδεξιών γερουσιαστών να τον υποστηρίξουν.
Οι εννέα γερουσιαστές από την κεντροδεξιά κοινοβουλευτική ομάδα UDI-UC υπογράφουν από κοινού ένα άρθρο στην εβδομαδιαία εφημερίδα Journal du Dimanche όπου λένε ότι θα υποστηρίξουν τον Μακρόν, πρώην υπουργό στην κυβέρνηση του σοσιαλιστή προέδρου Φρανσουά Ολάντ, επειδή η φιλοευρωπαϊκή στάση του και η προσπάθειά του προχωρούν πέρα από τον πολιτικό διαχωρισμό Αριστερά-Δεξιά.
Νέες απειλές εκτοξεύει η Άγκυρα προς την ΕΕ με αιχμή το Προσφυγικό ενώ σοβεί η κρίση με φόντο το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου. Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Βεϊσί Καϊνάκ δηλώνει ότι η Τουρκία περιμένει νέο προσφυγικό κύμα από το Ιράν· επικαλείται πληροφορίες για άλλα τρία εκατομμύρια πρόσφυγες, κυρίως Αφγανούς, που θέλουν να χρησιμοποιήσουν την Τουρκία ως σημείο διέλευσης προς τη Δύση και καλεί την Ευρώπη «να το σκεφτεί αυτό».
Η Σουσάνα Ντίαθ είναι πρόεδρος της Ανδαλουσίας, παραδοσιακό προπύργιο των Ισπανών Σοσιαλιστών. Είναι η μοναδική που έχει χαρίσει νίκη στο κόμμα στα 6 χρόνια που κυβερνά ο Ραχόι.

Είναι επίσης αυτή που πρωτοστάτησε στην ανατροπή του τέως γενικού γραμματέα του κόμματος Πέδρο Σάντσεθ, ώστε ο Ραχόι να γίνει πρωθυπουργός και η χώρα να γλιτώσει τρίτη κάλπη.
Αιγυπτιακό δικαστήριο μοίρασε ποινές φυλάκισης σε 56 άτομα για πολύνεκρο ναυάγιο που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 200 πρόσφυγες τον Σεπτέμβριο του 2016.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, οι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης από επτά έως 13 έτη, ενώ ένα άτομο αθωώθηκε.
Κυριακή, 26 Μαρτίου 2017 15:05

Για να αποδώσουμε τα του Καίσαρος…

Τι μας είπε ο κ. Κοντονής; Πως ένα πρωί ξύπνησε ο Δήμαρχος Κιλκίς Δ. Σισμανίδης και καθώς του περίσσευαν τα χρήματα, πήγε στο Υπουργείο Αθλητισμού και ενώ γνώριζε πως υπάρχει πίστωση 300.000 ευρώ για την ολοκλήρωση του έργου των κερκίδων στο δημοτικό στάδιο, είπε στις υπηρεσίες: Χάρισμά σας τα λεφτά, λεφτά υπάρχουν στο Δήμο Κιλκίς, δώστε μου το έργο να το τελειώσω εγώ με χρήματα των δημοτών μου. Και τα 300 χιλιάρικα του Χριστοδουλάκη κάντα ότι θέλεις. Στείλτα στη Ζάκυνθο βρε υπουργέ…