espa pkm

Κυριακή, 12 Ιουλίου 2026, 9:25:13 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Οξύνεται η πολιτική σύγκρουση στα Σκόπια, με τον πρόεδρο Ιβάνοφ να μην κάνει πίσω -παρά τις εκκλήσεις της Μογκερίνι, η οποία βρέθηκε στην πρωτεύουσα της πΓΔΜ για να μεσολαβήσει- από την απόφασή του να μπλοκάρει το σχηματισμό κυβέρνηση από το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα υπό τον Ζάεφ με τη συνεργασία αλβανικών κομμάτων.
Μία ακόμη απώλεια μετρά ο Φρανσουά Φιγιόν. Ο Τιερί Σολέρ, ο εκπρόσωπος του υποψηφίου της Δεξιάς στις γαλλικές προεδρικές εκλογές, ανακοίνωσε την Παρασκευή μέσω του Twitter πως παραιτείται από τα καθήκοντά του, μεγαλώνοντας τον κατάλογο των αποσκιρτήσεων μεταξύ των υποστηρικτών του πρώην πρωθυπουργού.
Στα γραφεία εταιρείας ευρέσεως εργασίας στη Θεσσαλονίκη, στον τρίτο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Ανδριανουπόλεως 1Α, εισέβαλαν στις 10.30 το πρωί της Παρασκευής πέντε έως επτά κουκουλοφόροι, οι οποίοι προξένησαν φθορές και πέταξαν μπογιά στον χώρο και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα παρέχεται και σε ιδιώτες η δυνατότητα να ιδρύσουν αποτεφρωτήρια νεκρών (ΚΑΝ), προανήγγειλε από την Βουλή, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

Όπως είπε, εφόσον οι δήμοι δεν αντιλαμβάνονται ως καθήκον τους την υλοποίηση ενός τέτοιου έργου απέναντι στο ατομικό δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να επιλέξει τον τρόπο της κηδείας του, το υπουργείο έχει χρέος και δεσμεύεται να το σεβαστεί.

Το όνομα του Ρώσου πρεσβευτή στην Ουάσινγκτον ακούγεται όλο και συχνότερα, προκαλώντας αμηχανία, εκνευρισμό, παραιτήσεις και απανωτά Tweet από τον Λευκό Οίκο. Ποιος είναι τελικά αυτός ο Σεργκέι Κίσλιακ με τον οποίο όλοι (τελικά) συνομιλούσαν;
«Παράθυρο» για την ψήφιση από τη ΝΔ συγκεκριμένων διαρθρωτικών μέτρων, στα οποία συμφωνεί, άφησε ο Κωστής Χατζηδάκης, αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Χατζηδάκης, ξεκαθάρισε ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν θα ψηφίσει μειώσεις συντάξεων και μειώσεις του αφορολόγητου που έχουν την υπογραφή της κυβέρνησης.
Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς επανεξελέγη ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, το βράδυ της Πέμπτης. Η απόφαση του Συνεδρίου της Οργάνωσης, που διεξάγεται στην Κολομβία, για τον πρόεδρο του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, ήταν ομόφωνη.
«Αντισυνταγματική» και «επονείδιστη» χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης και Διαφάνειας, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, την τροπολογία που είχε ψηφιστεί και προέβλεπε ότι δεν συνιστά απιστία, για διοικήσεις και στελέχη τραπεζών, η σύναψη δανείων με νομικά πρόσωπα αν υπάρχει έγκριση αρμοδίων επιτροπών των τραπεζών και αν τηρήθηκαν κανονιστικές διατάξεις της Τράπεζας της Ελλάδος.
Την Ελλάδα επέλεξε ο Γάλλος πρωθυπουργός Μπερνάρ Καζενέβ ως πρώτη και προφανώς τελευταία επίσκεψή του στο εξωτερικό, μόλις τρεις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στις 6 Δεκεμβρίου 2016.
Την πλήρη αναδιαμόρφωση της ΕΕ προβάλλει ως στόχος της Προεδρίας της χώρας του ο αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς, προτείνοντας, μεταξύ άλλων, τη ριζική συρρίκνωση των οργάνων της, τον περιορισμό των οδηγιών και των ρυθμίσεων.