Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020, 3:40:11 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

 Στις 26 Φεβρουαρίου στις 19:00 ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής του Νομού μας Σάββας Τσιτουρίδης συναντήθηκε στην οικία του με τα Διοικητικά Συμβούλια του Συλλόγου Κιλκισιωτών Αθήνας και Περιχώρων και του Συλλόγου Παιόνων Αττικής. Στην συνάντηση παραβρέθηκαν η σύζυγος του Υπουργού κ. Μαρία Τσιτουρίδου, η γραμματέας του πολιτικού του γραφείου κ. Άννα-Μήνα Παπαδοπούλου και τα μέλη των δύο Διοικητικών Συμβουλίων με επικεφαλής τους προέδρους τους Βασίλη Κωνσταντινίδη και Νίκη Σαμαρά-Κόνσολα.
 Τον Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης κ. Μαργαρίτη Τζίμα επισκέφθηκε, μετά από πρόσκλησή του, κλιμάκιο του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων με επικεφαλής τον Πρόεδρο - Δικηγόρο Παρ΄ Αρείω Πάγω κ. Χαράλαμπο Αποστολίδη και τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Παναγία Σουμελά και Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γεώργιο Τανιμανίδη.
 Την πίτα για το 2008 έκοψε ο Διοικητής Θεόδωρος Γκοράνης για το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου – Κ.Υ. Γουμένισσας. Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο Διοικητής αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα που πραγματοποιήθηκαν την περίοδο του 2007, και όπως τόνισε ότι πλέον αυτά είναι σε όλους πια ορατά. Κατόπιν αναφέρθηκε σε ένα σχεδιασμό δράσεως για το 2008, και έδωσε έμφαση στα έργα ανάπλασης που γίνονται στους χώρους του Νοσοκομείου, με δημιουργία νέων χώρων που θα επιτρέψουν να γίνει πραγματικότητα ο στόχος για ένα σύγχρονο, πρότυπο και αναβαθμισμένο Ίδρυμα.
Πέμπτη, 06 Μαρτίου 2008 11:52

«Η Βεγγέρα» στο Κιλκίς

 Το θεατρικό εργαστήρι του Δήμου Αξιούπολης  θα παρουσιάσει το θεατρικό έργο "Η Βεγγέρα", του Ηλία Καπετανάκη, την Τετάρτη 12 Μαρτίου, στις 8:30 μ.μ., στο  Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς.
Η Βεγγέρα ένα άρτιο θεατρικό μονόπρακτο πρωτοπαίχτηκε τον Μάρτιο του 1894 στο Θέατρο των Κωμωδιών, από το θίασο του Δ. Κοτοπούλη. Τον επόμενο χρόνο τυπώθηκε στο Εθνικόν Ημερολόγιον του Κ. Σκόκου.
Επ’ αόριστον θα συνεχίζεται η απόρριψη ρύπων στον ποταμό Αξιό από τα Σκόπια, αφού όπως προκύπτει από απάντηση του Συμβουλίου σε ερώτηση του Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Τρακατέλλη, δεν υπάρχει αποτελεσματικός μηχανισμός πίεσης προς συμμόρφωση.
Με εισαγωγικό σημείωμα σε προηγούμενο φύλλο της “ΠΡΩΙΝΗΣ” υποσχέθηκα τη δημοσίευση αφηγήσεων Τούρκων Ανταλλάξιμων προσφύγων, οι οποίοι σε συνεντεύξεις που έδωσαν στον συγγραφέα του παραπάνω βιβλίου, αφηγούνται πως ήταν η ζωή τους στις πατρίδες τους (χωριά του Νομού Κιλκίς) πριν την Ανταλλαγή.
Η επέκταση και η βελτίωση των εγκαταστάσεων των δυο τελωνείων του νομού, στους Ευζώνους και τη Δοϊράνη, εισέρχεται στην τελική ευθεία της υλοποίησης με τη δημοπράτηση των σχετικών εργολαβιών από την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας.
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός του Συλλόγου στο κοσμικό κέντρο διασκέδασης «ΤΟ ΚΟΡΤΣΟΠΟΝ» το βράδυ του Σαββάτου στις 16 Φεβρουαρίου,
παρά τις πάρα πολύ κακές καιρικές συνθήκες.
Πέμπτη, 06 Μαρτίου 2008 11:37

Τα δευτερεύοντα

Στο ν. Κιλκίς κάποτε η νομαρχιακή μας παραγωγή ήταν η εκμάθηση κοπτικής ραπτικής. Τα φασόν είχαν προ πολλού εξαφανιστεί και μετακομίσει στα βόρεια, αλλά στο νομό εξακολουθούσαμε να «εκπαιδεύουμε» κοπέλες στην κοπτική και ραπτική. Η τακτοποίηση των εκπαιδευτών προείχε από την ικανοποίηση των πραγματικών αναγκών της τοπικής παραγωγής και οικονομίας.
 Διευρυμένη συνάντηση εργασίας, με αντικείμενο την αξιοποίηση του φράγματος Γουμένισσας, πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σάββατο στη Γουμένισσα, με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστα Κιλτίδη και με τη συμμετοχή των Δημάρχων Γουμένισσας κ. Στέλιου Παπαπαναγιώτου, Πολυκάστρου κ. Δημήτρη Σμυδάκη Ευρωπού κ. Ευθύμιου Κουρτζανίδη του καθηγητή του Α.Π.Θ. κ. Θεοφάνη Παυλίδη, του Δασάρχη Γουμένισσας, αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων των τριών ΟΤΑ.