espa pkm

Κυριακή, 12 Ιουλίου 2026, 12:52:53 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Ο πρώην κυβερνήτης του Χονγκ Κονγκ, Ντόναλντ Τσανγκ καταδικάστηκε σήμερα σε φυλάκιση 20 μηνών για παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση δημόσιας εξουσίας. Πρόκειται για την πρώτη καταδίκη υψηλόβαθμου αξιωματούχου στο Χονγκ Κονγκ.
Τα γερμανικά ΜΜΕ παρακολουθούν στενά την πορεία του ελληνικού ζητήματος. Το ενδεχόμενο κυβερνητικής αλλαγής, η συνάντηση Μέρκελ-Λαγκάρντ στο Βερολίνο και η επίσκεψη Νουί στην Αθήνα είναι μερικά από τα σημερινά θέματα.
Ενώπιος ενωπίω την Τετάρτη στο Βερολίνο Άνγκελα Μέρκελ και Κριστίν Λαγκάρντ με κεντρικό άξονα των συνομιλιών τη συνέχιση της συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Παραμονή της συνάντησης ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του συντηρητικού μπλοκ υπό την Μέρκελ διαμήνυσε πως τα μέλη της Μπούντεσταγκ δεν θα ταχθούν υπέρ της χορήγησης περαιτέρω οικονομικής στήριξης στην Ελλάδα εάν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αποσυρθεί από το πρόγραμμα.
Η Τουρκία «κόντεψε να πατήσει την κόκκινη γραμμή» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις το πρωί της Παρασκευής 17 Φεβρουαρίου, όταν τουρκικό πλοίο έκανε βολές στο Φαρμακονήσι.

Αυτό δήλωσε -μιλώντας στον ΣΚΑΙ- ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, καλώντας την Άγκυρα να «ξανασκεφτεί τέτοια παιχνίδια».
Οι πολιτικοί που χρησιμοποιούν την τοξική και απάνθρωπη ρητορική του «εμείς εναντίον αυτών», δημιουργούν έναν επικίνδυνο και διχασμένο κόσμο, προειδοποιεί η Διεθνής Αμνηστία σήμερα με τη δημοσίευση της ετήσιας έκθεσής της για τα ανθρώπινα δικαιώματα σε όλον τον κόσμο.
«Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο ανώτατος διοικητής του Twitter στην Αμερική, μιλάει μέσω γλωσσικών ξεσπασμάτων που δεν ξεπερνούν τους 140 χαρακτήρες. Είναι επίσης πασιφανές ότι σκέφτεται με βάση γλωσσικά ξεσπάσματα των 140 χαρακτήρων.
Ένστολη πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 5 το απόγευμα της Τετάρτης 22 Φεβρουαρίου πραγματοποιούν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.

Όπως λένε «ήρθε η ώρα η κυβέρνηση να υλοποιήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για τα Σώματα Ασφαλείας» ζητώντας «πλήρης συμμόρφωση προς τις αποφάσεις του ΣτΕ, ένα ειδικό μισθολόγιο με αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας σύμφωνα και με τις δικαστικές αποφάσεις, τερματισμό των περικοπών των δαπανών, νέες προσλήψεις, έκδοση διευκρινιστικών εγκυκλίων που θα εξειδικεύουν την εφαρμογή των διατάξεων του ασφαλιστικού νόμου».
Μπορεί η πρόσβαση στο Διαδίκτυο να έχει εξελιχθεί σε ένα από τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, ωστόσο, πολλοί κάτοχοι κινητών επιμένουν να μην βλέπουν στο smartphone, ένα εργαλείο για πιο προχωρημένες χρήσεις και αρκούνται στις κλήσεις και τα sms.
Το δεύτερο αυτοτελές τμήμα της Ιονίας Οδού παραδίδεται σήμερα στην κυκλοφορία. Πρόκειται για το οδικό τμήμα Φιλιππιάδα-Πέρδικα, το οποίο ακολουθεί την παράδοση του τμήματος Κουβαράς-Αμφιλοχία, ενόψει του χρονικού ορίου της 31ης Μαρτίου 2017, οπότε και θα πρέπει να έχει παραδοθεί λειτουργικά το έργο.
Ο Μίλο Γιαννόπουλος είναι ένα ζωντανό σχήμα οξύμωρο: ένας ομοφυλόφιλος που καταφέρεται εναντίον των γκέι, ένας ρατσιστής που είναι ταυτόχρονα «διαφορετικός». «Τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων είναι καταστροφικά για την ανθρωπότητα και οι ομοφυλόφιλοι θα πρέπει να επιστρέψουν στην ντουλάπα» δήλωνε, ξεσηκώνοντας την οργή της γκέι κοινότητας.