espa pkm

Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2026, 6:59:40 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Χιλιάδες άνθρωποι πραγματοποίησαν το Σάββατο πορείες στη Γερμανία ζητώντας να σταματήσουν οι απελάσεις προς το Αφγανιστάν αιτούντων άσυλο λόγω της αναζωπύρωσης της βίας στη χώρα αυτή, σύμφωνα με τους διοργανωτές και μέσα ενημέρωσης.
Θετικοί ως προς τη συνάντησή τους με τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη και στελέχη των υπουργείων Οικονομικών, Εργασίας, Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εμφανίζονται οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας και όσοι συντάσσονται μαζί τους.
Κλειστοί θα είναι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, οι σταθμοί του μετρό «Ομόνοια» (Γραμμές 1 και 2), «Νέος Κόσμος» (Γραμμή 2), «Ελαιώνας» και «Χολαργός» (Γραμμή 3), λόγω τεχνικών εργασιών. Οι συρμοί θα διέρχονται από τους συγκεκριμένους σταθμούς χωρίς να σταματούν.
Σκληρή κριτική απέναντι στον Πρωθυπουργό τόσο για την κυβερνητική στάση στις διαπραγματεύσεις όσο και για την απόφαση του κ. Α. Τσίπρα να μην συναινέσει στην πρόταση της Φώφης Γεννηματά για την κατάθεση τροπολογίας για τα ΜΜΕ, άσκησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, μιλώντας το Σάββατο στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.
Ο δράστης της επίθεσης που προκάλεσε τον θάνατο 39 ανθρώπων τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς στο νυκτερινό κέντρο Reina της Κωνσταντινούπολης φυλακίστηκε το Σάββατο.

Ο Ουζμπέκος Αμπντουλκαντίρ Μασαρίποφ, που συνελήφθη στις 16 Ιανουαρίου, είχε ομολογήσει κατά τη διάρκεια της κράτησής του ότι είναι ο δράστης του μακελειού, την ευθύνη για το οποίο ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει ήδη προκαλέσει σάλο με τον τρόπο που ασκεί τα καθήκοντά του. Κόντρες με τη δικαστική εξουσία, τα ΜΜΕ και όχι μόνο.

Και ενώ κανονικά δεν θα έπρεπε να μένει χρόνος για οποιονδήποτε άλλον από την κυβέρνησή του, όλο και περισσότεροι θυμούνται ότι ένας πρόεδρος έχει και σύζυγο.
Συνάντηση στον Λευκό Οίκο είχε ο Τραμπ με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό και φυσικά όλα ξεκινούν με λίγες δηλώσεις στις κάμερες και φωτογραφίες. Τη στιγμή της χειραψίας ο νέος Αμερικανός πρόεδρος το έκανε με το δικό του στυλ.
Στην ματαίωση ορισμένων δρομολογίων του σιδηροδρομικού άξονα Αθήνας - Θεσσαλονίκης καθώς και δρομολογίων του προαστιακού Λάρισας - Θεσσαλονίκης προχωρεί για την Κυριακή η ΤΡΑΙΝΟΣΕ λόγω της επιχείρησης εξουδετέρωσης και απομάκρυνσης της βόμβας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στη δυτική Θεσσαλονίκη.
«Από τα κηρύγματα της κυβέρνησης, ότι δήθεν δεν δεχόμαστε καθόλου νέα μέτρα, οδηγούμαστε ήδη σε πακέτο τουλάχιστον 3,6 δις» αναφέρει η Ενωση Κεντρώων σε ανακοίνωσή της σχετικά με τη διαπραγμάτευση.
Σε πόλεις της βόρειας Ιαπωνίας αποφάσισαν να κάνουν κάτι ριζικό για να λύσουν το πρόβλημα της επικοινωνίας που αντιμετωπίζουν οι ξένοι τουρίστες. Δημιούργησαν έναν δικτυακό τόπο από τον οποίο οι επιχειρήσεις μπορούν να «κατεβάσουν» σήμανση φιλική και κατανοητή.