espa pkm

Σάββατο, 11 Ιουλίου 2026, 3:28:40 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Στη Μυτιλήνη θα βρεθεί νωρίς αύριο Τετάρτη ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, προκειμένου να εξετάσει από κοντά τα προβλήματα που έχουν προκύψει στη Λέσβο και κατ’ επέκταση στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από την εφαρμογή της Συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας και τον εγκλωβισμό στα νησιά περισσότερων των 10.000 μεταναστών και προσφύγων.

Η απόρριψη εκ μέρους της Τερέζα Μέι «μερικής» συμμετοχής στην ΕΕ διά της παραμονής στην ενιαία αγορά φέρνει «επιτέλους λίγη σαφήνεια για τα βρετανικά σχέδια», λέει η Γερμανία διά στόματος των Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ και Ζίγκμπαρ Γκάμπριελ μετά την πολυαναμενόμενη ομιλία της πρωθυπουργού της Βρετανίας.
Ένταση προκλήθηκε την Τρίτη στο δημοτικό σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος ύστερα από προπηλακισμούς που έκανε σε βάρος εκπαιδευτικών, σύμφωνα με καταγγελίες, ομάδα χρυσαυγιτών στην οποία συμμετείχε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός.
Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα θα έχει την Τρίτη, στις 18:30, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πηγή: Το Βήμα
«Αν οι εγγυήσεις της Τουρκίας δεν συνεχιστούν, τότε η συμφωνία, όταν οδηγηθεί σε δημοψήφισμα, δεν θα περάσει από τους Τουρκοκύπριους», δήλωσε ο πρώην ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, υποστηρίζοντας ότι «οι Τουρκοκύπριοι θέλουν να νιώθουν ασφαλείς».
Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα θα έχει την Τρίτη, στις 18:30, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πηγή: Το Βήμα
Σε μία περίοδο που το επάγγελμα της δημοσιογραφίας βιώνει στην Ελλάδα ίσως τη χειρότερη στιγμή στην ιστορία του, το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» (ΙΣΝ) προχωρά στην υλοποίηση ενός πολύ σημαντικού προγράμματος με στόχο την ενίσχυση της επαγγελματικής κατάρτισης και της διαρκούς εκπαίδευσης των δημοσιογράφων.
Για «ροκ» καταστάσεις στις σχέσεις της ΕΕ με τις ΗΠΑ έκανε λόγο ο επίτροπος οικονομικών υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, μιλώντας σε ομάδα δημοσιογράφων στο Παρίσι, σύμφωνα με δημοσίευμα του euractiv.

Κληθείς να σχολιάσει τις επικριτικές δηλώσεις του νέου πρόεδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για το ευρωπαϊκό σχέδιο και την πρόβλεψή του ότι κι άλλες χώρες θα εγκαταλείψουν την ΕΕ, ο Πιερ Μοσκοβισί απάντησε ότι είναι αδιανόητο το ότι έχουμε μια αμερικανική διοίκηση που επιθυμεί τη διάλυση της ΕΕ.
Τα σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ ότι το ΝΑΤΟ είναι «παρωχημένο» αντανακλούν πόσο έχει αλλάξει ο κόσμος τις τελευταίες δεκαετίες, δεν σημαίνουν όμως πως η συμμαχία ανήκει στην Ιστορία, δήλωσε υψηλόβαθμος σύμβουλος του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ .
Καμία παράβαση σχετικά με την παρουσία λογισμικού παραποίησης εκπομπών ρύπων δεν διαπιστώθηκε στους εργαστηριακούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε οχήματα των Fiat-Chrysler σύμφωνα με το πόρισμα του ιταλικού υπουργείου μεταφορών το οποίο εκδόθηκε κατόπιν αντίστοιχου αιτήματος των αρμόδιων γερμανικών αρχών που έλαβε την στήριξη και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.